kızlar nişanlıyım ve çeyiz adına fazla bişeyim yok,küçük ev aletlerini almak istiyorum hangi markanınkini tavsiye edersiniz?
annem kingten beğenmiş bende arçelik,philps falan daha iyi olur dedim arzum da fena değildir heralde.bir de yorumlardan genelde mikseri ayrı alın diye okudum...
şarjlı süpürgeyi sorucam bir de işe yarıyormu almaya değer mi,küçük ev aletlerinin hangi parçaları kesin olmalı tavsiyeleriniz neler?fisfisfis
Ben de kendimce yazayım fikirlerimi ve tecrübelerimi, hem sana hem çeyiz hazırlığı yapan diğer arkadaşlara yardımcı olurum belki.
Öncelikle küçük ev aletlerinden bence en gerekli olanları mikser, rondo, tost makinesi, el blendırı ve ütü. Ben bunların dışında buharlı pişirici, mutfak robotu, ekmek yapma makinesi, çaycı ve şarjlı el süpürgesi de kullanıyorum. Hepsi hakkında fikirlerimi yazacak olursam;
1. Ütüyü kesinlikle Philips öneririm. Buhar miktarı ne kadar yüksek olursa o kadar memnun kalırsın.
2. Blendır seti alsan da oradaki çırpıcı mikser yerine geçmez. Ayrı bir mikser almanı ve watt'ının yüksek olmasına dikkat etmeni öneririm. Ben Tefal'in Prepline modelini kullanıyorum, çok memnunum.
3. El blendırı olarak Moulinex kullanıyorum ben ama en yüksek modeli değil. Çok memnun olduğumu söyleyemem. Ama yine de çok işime yarıyor.
4. Tost makinesi olarak da evlendiğim zaman Arzum'un bir modelini almıştım ama büyük bir şeydi. Onun tablaları aşınınca Molinex Snack Time aldım. Çok daha küçük ve hem tost hem waffle makinesi olarak kullanılabiliyor. Bunu da tavsiye ederim. Tek dezavantajı küçük olduğu için daha çok zaman alıyor birkaç kişilik tost yapmak.
5. Rondom Tefal. Çok memnunum. Robotun rondosu bu kadar iyi değil.
6. Buharlı pişirici ise özellikle çalışıyorsan ya da sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorsan işine yarar. Aynı anda tavuk, patates, pilav pişiriyorum mesela, çok hoşumuza gidiyor. Benimki Sinbo. Memnunum ama imkanım olsaydı hazneleri cam olan ve iç içe geçebilen modellerden alırdım.
7. Mutfak robotum ise Arzum Prostar. En çok kaseli blendırında ayran, meyveli süt yapıyorum. Bir de rendeleme, doğrama, portakal sıkma işlerinde kullanıyorum. Rondosunu fazla kullanmıyorum.
8. Ekmek yapma makinem Sinbo. Sadece ekmek ve kek yaptım şimdiye kadar ama annemler güveç bile yaptılar. Kendi ekmeğini yapmak güzel bir şey.
9. Şarjlı el süpürgesini çok kullandığımı söyleyemem. Benimki Fakir'in ağzı fırçalı olanından. Çekiş gücü çok iyi. Eğer alacaksan bunu al derim.
10. Çaycı olarak da Arzum kullanıyorum ve ocakta çay demlemekten daha çok seviyorum nedense. Bu konuda birçok güzel alternatifler var ama alırken suyu bittiğinde otomatik olarak kapanmasına dikkat et.
Bütün bunların en büyük dezavantajı tabii ki tezgahta çok yer kaplamaları. Marka olarak da servis, parça ve müşteri memnuniyeti olarak Moulinex-Tefal'i öneririm. El blendırını yeni aldığımda elimden düşürdüm ve sigortalı olduğu için hemen yenisiyle değiştirdiler mesela. Diğer markalarla da ilgili bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.
Umarım her şey hayırlısıyla gönlünüze göre olur.. opuyorumnanaktan