Küçük Dostunuz ile Seyahat

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.855
Küçük Dostunuz ile Seyahat


"Evcil hayvanınız ile seyahate çıkmadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ?"

Küçük Dostunuz ile Seyahat

Yola çıkmadan önce şu soruyu kendinize sorun; kedim ya da köpeğim rahat ve mutlu olacak mı? Bazı hayvanlar evde kalmayı tercih eder. Bu hayvanların seyahat sırasındaki rahatsızlıkları ve bulantıları herkesin seyahatini mahvedebilir. Böyle bir durumda onu bir arkadaşınıza veya yakınınıza bırakmanız ya da ona bir bakıcı tutmanız akıllıca olacaktır. Eğer bu mümkün değilse, onu temiz, iyi çalışan bir çiftlik veya pansiyona bırakmayı düşünebilirsiniz.


Planlama

Eğer evcil hayvanınızı yanınıza almaya karar verdiyseniz, onun yolculuk hazırlığına kendinizinki kadar önem vermeniz gerekir. Seyahatinizi hangi taşıma aracıyla yapacaksanız, uçak, otobüs, tren veya gemi olsun, evcil hayvan kabul ettiklerinden emin olun. Ne tür rezervasyonların yapılması gerektiğini ve seyahat edebilmesi için ne gibi ayarlamaların yapılması gerektiğini öğrenin. Eğer otelde, pansiyonda veya kampta kalacaksanız hayvanların kalmasının yasak olmadığından veya onlar için yakınlarda kalabilecekleri bir evcil hayvan pansiyonu, özel kennel gibi yerlerin olduğundan emin olun. Eğer arkadaşlarınızla veya bir aile ile olacaksanız küçük dostunuzun da davetli olduğundan emin olun.

Evcil hayvanınızı koyacağınız kafesin uygun ölçülerde olduğunu emin olun. Çok büyük ve çok küçük kafesler uygun kafesler değildirler. Aşağıdaki şema ideal kafes ölçüleri için size fikir verecektir. Kafesin arka ve yan yüzlerinde içinin yeterli derecede havalanmasını sağlayacak uygun büyüklükte delikler olmalı, ön yüzünde ise uygun büyüklükte gözenekleri olan tel bir kapı olmalıdır.

Uçakla Seyahat

Uçmak istediğiniz hava yolu ile temasa geçin. Hepsinin kendisine göre değişik kuralları ve uygulamaları vardır. Evcil hayvanınız için rezervasyon yaptırmanız gereklidir. Havayolu şirketinize kafesle ve taşıma çantasıyla ilgili kurallarını sorun. Direkt bir uçuş ayarlamaya çalışın veya en az aktarmalı olanını tercih edin. Eğer kafes veya taşıma çantanız önünüzdeki koltuğun altındaki boşluğa sığabilirse havayolu şirketiniz evcil hayvanınızın sizinle kabinde seyahat etmesine izin verebilir. Eğer kargo bölümünde seyahat etmek zorundaysa havaalanına erken gidin. Onu taşıma çantasına siz koyun, ve iner inmez hemen onu yanınıza alın. Evcil hayvanınızın taşındığı kargo bölümünün uygun hava koşullarına sahip olduğundan emin olun. Ortamın iyi kontrol edilmediği durumlarda, uçaklarda kargo bölümleri çok sıcak veya çok soğuk olabilir.

Arabayla Seyahat

Eğer evcil hayvanınız arabada yolculuk yapmaya alışık değilse seyahatten önce onunla birkaç küçük tur atın. Kediniz büyük ihtimalle bir taşıma kabında daha rahat edecektir. Hayvanların araba hareket halindeyken başlarını pencereden dışarı çıkarmalarına asla izin verilmemelidir. Toz partikülleri bir incinmeye veya enfeksiyona neden olabilir ve akciğerlere çekilen soğuk hava hastalıklara önderlik edebilir. Eğer uzun bir yolculuk yapacaksanız her iki saatte bir atıştırma, egzersiz ve dinlenme molaları verin. Ana yemek öğününü günün sonunda verin. En uygun olanı kuru mamadır ama eğer küçük dostunuzun konserve mama gereksinimi varsa ve buzdolabınız yoksa artan kısmını tekrar kullanmayın. Kedinizi ya da köpeğinizi park etmiş arabanın içinde uzun süre bırakmanız tavsiye edilmez. Eğer arabanın içinde bırakmak zorundaysanız, bütün kapıları kilitleyin ve pencereleri içerideki hava sirkülasyonuna izin verecek kadar açık bırakın, yalnız bu açıklığın dışarı atlamasına veya başını sıkıştırmasına izin vermeyecek büyüklükte olmasına dikkat edin. Sıcak günlerde park etmiş bir arabanın içindeki sıcaklığın sadece dakikalar içinde tehlikeli boyutlara yükselebileceğini ve evcil hayvanınızın sıcak çarpması nedeniyle ölebileceğini her zaman hatırlayın.

Otobüs, Tren veya Gemiyle Seyahat

Otobüs firmalarının hepsi evcil hayvanınız ile seyahat etmenize izin vermeyebilir, telefon ederek konu hakkında bilgi isteyin. Tren vagonların içinde hayvanlara müsaade etmeyebilir ancak kafes içinde kabul edebilirler. Bazı gezinti gemileri evcil hayvanları kabul etmektedir. Seyahat acentenizden bilgi isteyin.

Bütün Seyahatlerde

Evcil hayvanınızın her zaman boynunda duracak, tüm kimlik bilgilerinin (tanımlayıcı özelliklerinin) bulunduğu bir tasması olmalıdır. Ayrıca, mikroçip kimlik sistemi küçük dostunuz kaybolduğunda geri dönebilmesi için gerekli olan kalıcı bir kimliklendirme sistemidir. Onun en sevdiği yiyeceği, oyuncağı, mama kabını, bir termos suyu ve tasmasını yanınıza alın. Uzun bir yolculuktan önce evcil hayvanınızı veteriner hekiminize muayene ettirmeniz ve aşılarının eksiksiz olması faydalı olacaktır. Eğer evcil hayvanınız bir kafeste veya taşıma kabında seyahat edecekse, kafesin sağlamlığından, ayağa kalkabileceği ve içinde dönebileceği kadar geniş olduğundan, mama ve su için yer olduğundan, iyi bir hava sirkülasyonu olduğundan, su geçirmez bir tabanı olduğundan ve güvenli bir şekilde kapandığından emin olun. Küçük dostunuz ile yurt dışına çıkıyorsanız en az 4 ay önce gideceğiniz yerin konsolosluğu veya büyükelçiliği ile temas kurup veya seyahat acentenizle konuşup sağlık ve aşılama kuralları ile ilgili en detaylı bilgiyi isteyin.







Önemli Not

Eğer evcil hayvanınızda seyahat sırasında mide bulantısı meydana geliyorsa uygun tedavi için veteriner hekiminize başvurunuz.


alıntı..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…