• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

küçük devim normal dogumla oldu

selma2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
79
0
86
Ankara
arkadaşlar benim bebeklerim hep karnımda 3- 3.5 aylık ölüyolardı bu yüzden 2.ci bebegimi geç dogurdum 37 yaşındaydım kilo almam hamilelik boyunca normaldi ama cok sıkıntılarım vardı yürümede zorluk en cok sıkıntımdı 2 -3 aylık karnımda ama yürümede aşırı zorluk sancılar .... neyse dogum sancılarım sıklaşana kadar gitmedim doktora korkudan .agrılar sıklaşında acilen hastanedeydim muayelerde doktorlar suratı asık korktum sezaryan olabilirsin dediler kan için biri bulunması lazım kan gereke bilir neyse sancılardan nefesim kesildi ilk dogumda böle olmamıştı acayip bi agrı ne çıkacak bende merak ettim birde ileri yaş annesiyim acaba sakat mı olacak korkuyorum neyse kısaca kızım dogdu normal dogum ve 4.550 gram öldürdü bu kız beni ama deydi aşkıma iyiki dogurmuşum..dogdugunda dr şaşırdı alıp götürdüler aaaa falan demeler sakat sandım sordum biraz daha dursaymış önlükle çıkacakmış dedi dokrorumuz son yıllarda hastanede dogan en kilolu bebekmiş iri bebek diye kayıta geçtiler :emir_bebek:

Son düzenleme:
arkadaşlar benim bebeklerim hep karnımda 3- 3.5 aylık ölüyolardı bu yüzden 2.ci bebegimi geç dogurdum 37 yaşındaydım kilo almam hamilelik boyunca normaldi ama cok sıkıntılarım vardı yürümede zorluk en cok sıkıntımdı 2 -3 aylık karnımda ama yürümede aşırı zorluk sancılar .... neyse dogum sancılarım sıklaşana kadar gitmedim doktora korkudan .agrılar sıklaşında acilen hastanedeydim muayelerde doktorlar suratı asık korktum sezaryan olabilirsin dediler kan için biri bulunması lazım kan gereke bilir neyse sancılardan nefesim kesildi ilk dogumda böle olmamıştı acayip bi agrı ne çıkacak bende merak ettim birde ileri yaş annesiyim acaba sakat mı olacak korkuyorum neyse kısaca kızım dogdu normal dogum ve 4.55 gram öldürdü bu kız beni ama deydi aşkıma iyiki dogurmuşum..dogdugunda dr şaşırdı alıp götürdüler aaaa falan demeler sakat sandım sordum biraz daha dursaymış önlükle çıkacakmış dedi dokrorumuz son yıllarda hastanede dogan en kilolu bebekmiş iri bebek diye kayıta geçtiler :emir_bebek:

Maaaşşaallahhh.....:)))

maşallah, bu sıkıntıya rağmen doğabilmişsiniz ya bravo valla..benim oğlum 3 kg dogdu ama çatım darmış can veriyordum yani o kadar berbat ve zorluydu..demek çatınızda müsaitmiş..güle güle biyitin prensesnizi..

maşallah, bu sıkıntıya rağmen doğabilmişsiniz ya bravo valla..benim oğlum 3 kg dogdu ama çatım darmış can veriyordum yani o kadar berbat ve zorluydu..demek çatınızda müsaitmiş..güle güle biyitin prensesnizi..

ay catımı zorla müsait ettiler valla her yerim dikişti bacaga ve arkaya dogru dikişden geçilmiyodu sabaha dogru dogum yaptım sezaryanla ugraşmak istememişler sabah söylediler pişmanda olduk sen sezaryanlıktın dediler çok korkmuşlar kurtaramıcaz diye.dilimin altında tansiyon ilacı kolumda serum öbür kolumda tansiyon aleti tansiyon 20 lere fırladı öldüm resmen

ay catımı zorla müsait ettiler valla her yerim dikişti bacaga ve arkaya dogru dikişden geçilmiyodu sabaha dogru dogum yaptım sezaryanla ugraşmak istememişler sabah söylediler pişmanda olduk sen sezaryanlıktın dediler çok korkmuşlar kurtaramıcaz diye.dilimin altında tansiyon ilacı kolumda serum öbür kolumda tansiyon aleti tansiyon 20 lere fırladı öldüm resmen

maşallah diyorum öncelikle , ve geçmiş olsun , ya bu doktorlar neden böyle yapıyorlar nasıl bir düşüncesizlik , seni ne hale sokmuşlar yazık valla yaa, Allah korumuş tekrar geçmiş olsun , bebeğinizle birlikte huzur dolu bir hayat nasip etsin Allah.....

Gözünüz aydın ve geçmiş olsun da diyeceğim. Neyse ki sağlıkla kucağınıza almışsınız ama olurmu öyle şey anlamıyorum o kiloda bebek dırf gece sezeryanla uğraşmak istemediler diye normal doğurtulur mu ya siz dayanamsaydınız ya bebek nefessiz kalsaydı Allah korusun. Pekii canım senin doğumuna yakın ultrasona almadılar mı doğuma yakın bildiğim haftada bir hatta iki günde bir bile çağırırlar çok kilolu olduğunu ve sezeryan olman gerektiğini söylemediler mi 3800 felan olunca zate direk sezeryan diyorlar ki zaten 9. ay en çok kilo aldığı ay hergün kilo alıyor doğuma kadar artacağını da düşünmediler mi hayret birşey şansınız varmış.. Maşallahhh...

Gözünüz aydın ve geçmiş olsun da diyeceğim. Neyse ki sağlıkla kucağınıza almışsınız ama olurmu öyle şey anlamıyorum o kiloda bebek dırf gece sezeryanla uğraşmak istemediler diye normal doğurtulur mu ya siz dayanamsaydınız ya bebek nefessiz kalsaydı Allah korusun. Pekii canım senin doğumuna yakın ultrasona almadılar mı doğuma yakın bildiğim haftada bir hatta iki günde bir bile çağırırlar çok kilolu olduğunu ve sezeryan olman gerektiğini söylemediler mi 3800 felan olunca zate direk sezeryan diyorlar ki zaten 9. ay en çok kilo aldığı ay hergün kilo alıyor doğuma kadar artacağını da düşünmediler mi hayret birşey şansınız varmış.. Maşallahhh...

8.ayımda 3.700 iri bebek dediler ilk bebegimin doğum kg sini sordulur 3.800 deyince onu doğurduysan bunuda doğurursun dediler son ayım nu-asıl doğuracam diye ağlamakla geçti ve bu hastane çok ün almış egitimiyle bu böle yaparsa şu an o zor doğumun sıkıntılarını yaşıyorum

Masallah canim.. Allahim nazarlardan korusun
Kac haftalik dogurdun merak ettim :)

9 ay 10 gün 1 hafta çocugun suyu gelişimi iyi dediler p .tersi olmasa gel sezaryan olacaksın dediler perşembe gecesi agrım ve dogumum oldu

Canım benim maşallah.Sağlıcakla büyütün bebeğinizi:nazar::16:
Ama 4 ve 4 kilonun üstü normal doğumda sakıncalı doktor buna nasıl izin verdi hayret.Benim yengemde yeğenimi 4.5 kg doğurdu ve normal doğumla.Tehlikeli diye biliyorum ben.

Allah analı babalı büyütsün canım. aslında ağzıma neler geliyoda şu an söylemek istemiyorum. sadece şu kadarını diyicem hamişlerimize bunları yapanlar öbür dünyayı çoktan unutmuş olanlar gibi geliyo bana.

yarısını anlattım sıkıntılarımın valla kızımı kucagıma alınca unutuverdim çok bagırıyosun diye hemşire küstü cvp vermiyo doktor kızdı bagıracaksan neden doguruyosun çocugu alıp gittiler(göbek bagını kesmek içim) ben masada kaldım aaaa fala diyolar bende özürlü sandım soruyorum nesi var diye sölemiyolar güya küstüler bagırdım diye 5 dakka sonra nerdeyse önlükle dogacakmış onun için dedik dediler öfffffffffffff işkenceydi valla sabah gece nöbeti devreden dr geldi yenge ultrasonda çocuk çok iriydi dogurtamam diye nöbeti devrettim nasıldı dogum dedi.öldürdüler dedim bebegi alıp dr arkadaşlarına göstermeye gitti 10 dakka oldu bebek yok anaaaam dedim bebegi kaçırdılar sevmişlerde geç kalmış ya dogummuydu macarami işkencemi siz karar verin

Allah bağışlasın:).Ama iri doğan bebeklerde annede şeker riskinin işareti diye duymuşdum.İhmal etmeyin nolur:)

yarısını anlattım sıkıntılarımın valla kızımı kucagıma alınca unutuverdim çok bagırıyosun diye hemşire küstü cvp vermiyo doktor kızdı bagıracaksan neden doguruyosun çocugu alıp gittiler(göbek bagını kesmek içim) ben masada kaldım aaaa fala diyolar bende özürlü sandım soruyorum nesi var diye sölemiyolar güya küstüler bagırdım diye 5 dakka sonra nerdeyse önlükle dogacakmış onun için dedik dediler öfffffffffffff işkenceydi valla sabah gece nöbeti devreden dr geldi yenge ultrasonda çocuk çok iriydi dogurtamam diye nöbeti devrettim nasıldı dogum dedi.öldürdüler dedim bebegi alıp dr arkadaşlarına göstermeye gitti 10 dakka oldu bebek yok anaaaam dedim bebegi kaçırdılar sevmişlerde geç kalmış ya dogummuydu macarami işkencemi siz karar verin

ne nedemek küsmek yaaa. konuşmıyim dedim ama dayamıcam. yaaa bunları özenlemi seçiyolar anlamıyorum ki. insanlıktan payını almadıysan, düşüncesizin yaratığın önde gideniysen, suratını tükürüldüğünde yarabbi şükür yağmur yağdı diyecek kadar karaktersizsen işe alındınmı diyolar nedir yaaa.....

Güle güle büyüt,ancak neden bebeğinin zekasında sorun olur diye düşündün anlamadım ? hiç takip yaptırmadın mı ? hamileliğin sırasında ikili test üçlü test,amniyosentez gibi testler istemediler mi senden ? Ayrıca kilolu bebekleri normal yolda doğurtmak istemezler,sezaryana alırlar..Riske girmek istemezler...

Garip geldi yaşadıkların..

Son düzenleme:
amniyosentez yapıldı sonucu da bi güzel bekledik tatildeydik hemen gelin dediler gittik prof konuştu benimle alınan sıvıyı muhafaza edemediklerine dışarı ortamda bozul dugunu söylediler tekrar alınması gerek ama risklisiniz dedi (lk sıvı alımında karında kanamam gelmişdi) düşük olabilir dedi bu riski alamadıım sonuç 6-7 hafta sonra çıkacaktı cocuk olacak 7-7.5 aylık sorun olursa normal dogum yapılacagı söylendi bende işi allaha bıraktım dogana kadar meraktan öldüm bütün testlerimi oldum yaptıran bilir yaşdan dolayı sonuçları hep sınırdaydı .doguca hemen şekerine bakıldı şekeride zekasıda çok şükür iyi

Back