Merhaba hanımlar.. 2 aylık bi oğlum var. Gebeliğimin 24. haftasında sağ böbrek kanalında genişleme olduğunu öğrendim. Bi kaç doktor gezdim hepsi doğuma kadar veya doğumda düzeleceğini söylediler. Doğumdan sonra 5. gün kontrole gittiğimizde gerçekten de genişlemenin normale döndüğünü gördük. Doktorumuz yine de aylık kontrolle takip edelim dedi. 1 aylık kontrole gittiğimizde de sol böbreğinin sağ böbreğe göre daha küçük olduğunu söyledi ultrasonla bakan doktor. Sağ böbrek 5 cm, sol böbrek 3 cm. Böbrek reflüsünden şüphelenildi hemen çocuk nefrolojiye gitmemiz söylendi. Ertesi gün üniversite hastanesinde çocuk nefrolojiye gittik. Reflü olabileceği ya da doğuştan olabileceği söylendi. Bunu anlamak için voiding çekilecek denildi. Voidingde reflü olmadığı anlaşıldı. Böbreğin doğuştan küçük olduğu, normale dönme ihtimalinin zor olduğu, daha da küçülüp yok olabileceği ya da böyle kalabileceği söylendi. Şu anda koruyucu antibiyotik kullanıyoruz. 2 ay kontrolünde kalça çıkıklığı için gittiğimizde çocuk doktorumuz tekrar istedi ultrason. Çeken doktor sağ böbreğin normal büyüdüğünü, 6 cm olduğunu; sol böbreğin ise 3 ml daha küçüldüğünü söyledi. Böbreğin muhtemelen kaybedileceğinden falan bahsetti. Bizim moral bozuldu tabi. Aynı gün üniversite hastanesindeki doktorumuzla görüştük, böbreğin % 40-60 oranında çalışıyo olabileceğini, ille de böbreği kaybetme gibi bi durumun olmayacağını söyledi. İnanın çok kafamız karıştı, çok moralimiz bozuldu. Dünden beri düşünüp düşünüp ağlıyorum. Böbreğin kaybedilme ihtimalini düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. Başından geçen ya da bi duyan gören vardır diye yazdım buraya da. Nolur bi fikri bi bilgisi olan varsa yazsın, rahatlamaya çok ihtiyacım var