Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Tebrik ediyorum
Varyemez
Ve
M Meyraa-
Maaşallah, başarıları daim olsun
Darısı üniversiteye
Darısı diğer emek veren tüm çocuklarımıza inşaallah
Allah gani gani razı olsun
Amin canım
Rabbim geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın her daim yar ve yardımcısı olsun inşaallah

Peki ben nasıl yapayım? Eşim askeri ücret alıyor ,2 çocuk da var ve yeni ev aldık uçan kuşa bile borcumuz var.evi yeniden yaptık ve mutfağımız ı bile yapamadan kira ödemeyelim diye evden mecbur çıktık üni okuyordum borçlardan bu sene mecbur bırakacam hem de hiç istemeden. En azından mutfağımı zı yapsay dık bi kombi alsaydık sıcak su,Ocak hep öyle böyle idare etmeye çalışıyor uz. Bi motoru muz vardı onada eşim eksradan başka bir iş daha yaparım borçları hafifletelim diye onu da çaldılar ne yazık kielde avuçta hiçbir şey yok bazen en azından çocuklar için pazara çıkayım diyorum ama o bile yok. yani; anlayacağınız imkansız gibi bir şey

Sağlıklı ve huzurluysanız gerisi bir şekilde hallolur kardeşim, oturup güzel bir planlama yapacaksınız...
Mesela ben sizin şartlarınızda olsam, uçan kuşa borçlanıp ev almazdım, ama olan olmuş, bundan sonra önünüze bakacaksınız... herkesin zor zamanları olur, sabırla ve doğru planlamayla atlatırsınız inşallah, Rabbim yardımcınız olsun...

Tabiki de çok şükür elhamdülillah.ama oturulacak gibi olmayan evlerde 1300 veriyorsun yine aynı şekilde gelecek ayı zor ediyor duk. ucuz bir ev bulunca da eşe dosta,akraba, kredi falan derken üstesinden geliriz diye umuyor duk ama Allah büyük, sağlık olsun da elbet bunlarda geçer

Allah evinizi hayırlı etsin
Sağlığınızı kaybetmeyin en önemlisi o
Allah yuvanıza huzur mutluluk bereket versin
Eldeki mevcut imkanlarınızı gözden geçirip geçinmeye çalışacaksınız eviniz zaten bir yatırım, birikim ayrıca birikim yapamıyorum diye psikolojinizi yıpratmayın sakın
Ev borcunun bitmesine ne kadar var ?

Amin inşallah cümlemizin 4 ay oldu ev alalı altın borcumuz da var zaten altın fiyatları uçtu yani daha yolun başındayız...

Kesinlikle, bakış açınız çok doğru, her hal ve şartta şükür çok önemli....

kiradan kurtulmak adına doğru bir karar ama biraz peşinatla girebilseydiniz ev işine, daha az sıkıntı çekerdiniz, o anlamda söyledim...

İmtihan gözüyle bakıp, siz, eşiniz, çocuklarınız sağlıklıysa şükredip, biraz sabır, biraz sıkıntıyla geçecektir elbet...

Bu tür durumlarda, Hz Meryem in “ Yarının rızkından endişe edenin, İmanından şüphe ederim” sözü rahatlatır beni...

rızkı veren Allah, biraz sabır, biraz tedbir (gayret) sonrası tevekkül, ve mutlu son, inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…