Merhaba hanimlar...
Teyzem cok sukur biraz daha iyi. Tek basina agir agir da olsa ihtiyacini gormeye basladi.
Yillarca calismis, iki maasli kadinin kenarinda bir kurus parasi yok...
Neden yok? Bir evladinin ucuk kacik hayallerine maaile para yetistirmek icin cekilen kredilerin borclari yuzunden. Yillarca borc odediler, ortada hic bir sey yok. Saglik gitmis, islemleri hizlandirmak icin para yok...
Bu da burada ibret olsun diye kalsin.
"Ozellikle belli yasa gelmis er ve hatun kisilerin, mutlaka kenarinda ACIL DURUM PARASI olmali...O para her krizde akla gelmemeli. Ayrica ana-baba olarak fedakarligin da bir dozu olmali..."
Kesinlikle çok doğru.Kenarda biseylerin olması çok önemli.Allah yardımcısı olsunMerhaba hanimlar...
Teyzem cok sukur biraz daha iyi. Tek basina agir agir da olsa ihtiyacini gormeye basladi.
Neden yok? Bir evladinin ucuk kacik hayallerine maaile para yetistirmek icin cekilen kredilerin borclari yuzunden. Yillarca borc odediler, ortada hic bir sey yok. Saglik gitmis, islemleri hizlandirmak icin para yok...
"Ozellikle belli yasa gelmis er ve hatun kisilerin, mutlaka kenarinda ACIL DURUM PARASI olmali...O para her krizde akla gelmemeli. Ayrica ana-baba olarak fedakarligin da bir dozu olmali..."
Merhaba hanimlar...
Senin teyzene karşı hassasiyetini çok iyi anlıyorum ablacım ;çok naif ve de kara gün dostu olduğunu olduğunu gösteren bir davranıştı .Bozukluklari toparladim, 150 tl olmus. Esim bim'de butunletti. O da dooogru cuzdan kumbaraya gitti...
Kumbara birikimlerini hastaneye gel-git icin, teyzeme taksi parasina destek verecektim. Hallettik dediler, ben de nasil diye sormadim. Biraz ilaveyle yarim altin alirim insaallah.
İnşaallah kalan ömürleri geçenden daha hayırlı olur ablacım hepsi içinKizlar evlatlarina hayirsiz demek haksizlik olur. Analarina duskunlerdir. Olsa onune sererler. Ozellikle birinin gozu hep yuksekteydi, sermayesiz kredilerle is kurmaya kalkti, hem de defalarca...Teyzem ve kardesler de hevesle destek verdiler. Sonunda az tamah cok ziyan getirdi.
Benim anne tarafimda hayalperestlik hep var. Buyuk buyuk paralar konusurlar, maasli hayati sevmezler, sonunda uc kurus paraya muhtac olurlar. Nasil bir kafa anlamadim hic...
Hep ibretlik iste.
Amin insaallah...İnşaallah kalan ömürleri geçenden daha hayırlı olur ablacım hepsi için
Bu olaydan gereken dersin çıkmasını diliyorum
Çok doğru abla bizim olan evladın ama onların olan onların...Amin insaallah...
Anne baba is guc sahibi olmus, evlenmis evlatlara destek olmadan once, sirtini saglama almali...
Eskilerin kefen parasi dedigi bir parasi olmali...
Ananin nesi varsa evlatlarinindir ama evladinki anasinin olmuyor. Olsa bile yetistiremiyor. Coluk cocuk herkes anca kendi cekirdek ailesine...Aci ama gercek bu...
Bence size de ders çıkmıştır.Amin insaallah...
Anne baba is guc sahibi olmus, evlenmis evlatlara destek olmadan once, sirtini saglama almali...
Eskilerin kefen parasi dedigi bir parasi olmali...
Ananin nesi varsa evlatlarinindir ama evladinki anasinin olmuyor. Olsa bile yetistiremiyor. Coluk cocuk herkes anca kendi cekirdek ailesine...Aci ama gercek bu...
Kendimi saglama almadan, kimseye destek olmadim, olmam. Hele hele hesaplarini bilmezlerse hic olmam...Bence size de ders çıkmıştır.
Evlatlar torun konusunda.
Biraz zorluk yasamalilar, büyüklerin hazırladığı güllerle bezenmiş yollardan değil dikenli yollardan da yürümeyi ogrenmeliler
Büyüklerin çocuklara yardım etmeyi bırak kendine yetecek halde olması bile çok güzel.Babam ibretlik bir adam.36 yil boyunca çalıştı eline dünya kadar para geçti 10 bin üzeri aldığı oldu ama sigortasız çalıştı hep,hiç ölmeyecekmis gibi yedi içti gezdi yedirdi icirdi ama evi hep mahrum bıraktı para yok dedi hep.Sonra kısmı felç geçirdi işinden oldu.Son durumu sigorta yok para yok sürekli bir yerlerden ödenmemiş vergi borçları geliyor.Umrunda mi ,asla ! Parayla oynayan adam 1 TL için kurşun atıyor şimdi.Annem hala yanında istemeden de olsa ama kıymet biliyor mu hayır.Bugun olsa yine aynı şeyleri yaparim iyi yaptim diyorKendimi saglama almadan, kimseye destek olmadim, olmam. Hele hele hesaplarini bilmezlerse hic olmam...