Kucuk bır sermaye ıle ne gıbı ısler yapabılırım

ahsen76

Guru
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
238
0
316
48
İstanbul
Arkadaslar fıkırlerınıze ıhtıyacım var kucuk sermayeyle ne gıbı ısler yapılır benım gonlumde su orgu kafeler gecıyor hem ıcerıde orgu ogretılıyor hemde pasta kahve seklı satısı sıcacık bır hava malıyetlerı ne kadardır arastırdım ama bulamadım el becerılerıne dekorasyon eskılerı degerlendırme uretmek adına hobılerede cok meraklıyım ama 3ve 7yasında 2ufak bırde buyuk cocugum var hem onları ıhmal etmeden hemde hıc bırseyı yetıstıremeyen esıme yardımcı olmak ıstıyorum lutfen fıkırlerınızı paylasın benımle sevgı ve muhabetle,,,,,,,,,

Son düzenleme:
normal aylıklı bır ıste calısamıyorum cocukları bırakıp bende tıcaretı dusundum degısık fıkırlere ıhtıyacım var,,,

eskiden örgü el işleri bundan seneler evvel çok iyi paralar ediyordu yurt dışına dahi satışları oluyorduvereliniortak
şimdi para etmiyor yani artık bu devirde hiç bir işe el sürmemek lazım kardan çok zarara çıkıyorsun.
umudunuzu kırmak istemem ama mağlasef öyle bir devirdeyiz...:1no2::1no2:

Ev yemeği yapan cafeler de çok rağbet görüyor, çok maliyeti de olmaz sanırım isterseniz araştırın

alışveriş merkezlerindeki standlardan kiralanabilir belki
gümüş şal postiş tarzı şeyler satılabilir elişleride eklenebilir
ama 2 kücük cocukla zor
sabak 10 akşam 10 uzun bir süre belki biriyle ortak zamanı bölüşerek olabilir
kaş alınan ağda yapılan yerler oluyor bir dükkan kiralayıp yapılabilir
cocuk ihrac fazlası ürünleri satan yerlerde güzel iş yapıyor

Walla bana göre ilk aklıma gelen evde yapılabilen kutu çanta işi... Benim yiğenlerim yaz tatillerinde yapıyorlardı fazla bi getirisi yok ama hiç yoktan iyidir cinsinden... Tabii bunun içinde bu işi yaptıran kişileri bulmanız lazım... sadece kutu çanta değil kuyumcuların küçük keseleri yada cüzdan tarzında şeyler de evde rahatlıkla yapılabiliyor...
Bi de sermayeye bile ihtiyaç duymuycanız ağda kaş-bıyık olayları... Bi giderleri yok anca el emeği ve iyide kazanıyorlar kıl tüy iki hafta da bi çıkıyo ne de olsa...
Evde mantı tarhana yapıp satmada olabilir bizim akrabalar öyle yapıp satıyor ondada çevrenin duyması lazım o kadar...

alısverıs merkezı olayı zor bırazda kasta almayı bılmıyorum ama agda ve cılt bakımı makyaj olabılır tesekkurler canım

hımm dusunucem canım ama kazandırmıyorsa ne blım cok tesekkur ederım ılgınızeopuyorumnanaktan

baska arkadaslar degısık fıkırlerınıze ıhtıyacım var bırde onerdıgınız ısler asagı yukarı kaca mal olur fıkrınız varsa ve yazarsanız sevınırım

arkadaslar nakoyla orgu cafeler projesı ıcın nakoya maıl attım onlardanda cevap geldı fıkır onların yanı cay kahve makınesı dekarasyon onlar ayarlıyorlarmıs yazında cocuklara el sanatları oretılıyormus musterıyle devamlı bırlıktelık ıcın herhalde acaba kaca mal olur ılk sıze sorayım dedım

bence gıda üzerine olsun
bu arada şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun kendi işiniz:)

Ticaret uzun soluklu bir iş.Başarılı olmak istiyorsan istikrar çok önemli.Çalışan kadınların en önemli sorunu önce anneler ,sonra eş,sonra çalışan kadın.Çocukların küçük bunu iyice düşünmen gerek,çalışmaya başlayınca inanılmaz kapris ve duygu sömürüsü yapıyorlar ki-ben yaşadım-,eşinin sana manevi desteği çok önemli.Önce bu iki faktörü iyi düşün, bunlarda sorun yoksa herkes elele verir ve sende huzurla çalışır,başarılı işlere imzanı atarsın.

Hizmet sektörü özveri isteyen bir iş kolu,öyle kıl tüy diye sakın hafife alma çalışma saatleri uzun oluyor.

eğer böyle bir cafe açacak geliriniz varsa yani uygun bir mekan bulduysanız
bence sadece örgüyle sınırlı kalmayın, tamam hobi açısından bakıldığında çok sıcak bir fikir
çok da sıcak bir ortam olacağına eminim, ama getirisi konusunda tereddütüm var
bir alanı buna ayırabilirsiniz, böylece aile ortamı gibi bir ortamda müşterileri ağırlarsınız
ama mutlaka öğrencilerin ve çalışanların gelip tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir mekan olsun bence.
onun dışında akşamları çay kahve içilebilecek nezih bir mekan da olsun.

bunun dışında evde yapabilecek çok iş var aslında, ben kendim de düşünüyorum bazen neler yapılabilir diye
hiç maliyeti olmayan şeyler de olabilir eğer bilginiz varsa
örneğin bir akrabamız 10-15 kişilik gruplarla birlikte boncuk işi yapıyor evinde, annem de ders alıyordu bir zamanlar kendisinden
hanımlar hem güzel vakit geçiriyorlar haftada 2 gün, hem yiyip içiyorlar, gülüp söylüyorlar, hem de çok güzel işler çıkarıyorlar
başka bir fikir oyun saati yapabilirsiniz evinizde, haftanın belli günleri belli saatlerde anneler çocuklarını size bırakır, siz onları oynatırsınız

eğer biraz sermayeniz varsa, kreş açabilirsiniz, oyun evi açabilirsiniz.

örgü ipi işi biraz zor çünkü ip satmak için öğretmeniz yeni modeller örüp gelenlere bizzat göstermeniz yani dil dökmeniz gerek ki ip ve malzeme satmak için. ipi alan kahvesiyle beraber örmez herhalde.ben tek bir iş yapmanız taraftarıyım neden bir üniversite yakınlarında menemen cafe açmıyorsunuz öğrencilere sıcacık çorbalar puf puf börekler yaparsınız çok da sevaba girersiniz bildiğim kadarıyla oralar full dolu oluyor

burda bir örgü dükkanı açıldı. hem örgü ipi satılıyor hemde kız çocukları için ödev evi. kızlar gelip internetten ödevlerini yapıyorlar.

örgü cafe işi biraz riskli cünkü bende iyi örgücü olduğum için bilirim örgü ören biri oturunca kalkması zor olur. her yarım saatte bir cayda dayayamazsın ikaz edemezsin müsteri kaçar. ben içerde örgü ören müşterileri olan yüncülere hiç girmem sohbetleri koyu oluyor yüncü ilgilenmeye calışsada müsteri dedikodusuna devam ediyor alışveriş zor oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…