kücük bir dert

Sesssizgemi

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2017
106
58
18
36
iyi aksamlar kizlar
allah nasip ederse bes haftalik hamileyim ilk gebeligimde hamileligi cok zor gecirdim mide bulantisi tiksinme hat safhada gecti gunde bes kere kustum bazen daha fazla mutfagin kapisi kilitli oluyor genelde haliyle de yemek yapamadim! su anda mide bulantisi ve tiksinmelerim baslamadi ama tahminen bir hafta icinde baslayacak stres yapiyorum aha bulandi aha bulanacak diye . sizlere sorum şu ; mide bulantisi evresi başlamadan önce derin dondurucuya atabildigim kadar pratik bir seyler koymak istiyorum. su an kayinvalide bende onunla beraber hazirlayip yapabilecegimiz neler var bana yardimci olurusunuz tecrubeli bayanlar ?

Son düzenleme:
iyi aksamlar kizlar
allah nasip ederse bes haftalik hamileyim hamileligi cok zor geciriyorum mide bulantisi tiksinme hat safhada geciyor gunde bes kere kusuyorum bazen daha fazla mutfagin kapisi kilitli oluyor genelde haliyle de yemek yapamiyorum ! su anda mide bulantisi ve tiksinmelerim baslamadi ama tahminen bir hafta icinde baslayacak stres yapiyorum aha bulandi aha bulanacak diye . sizlere sorum şu ; mide bulantisi evresi başlamadan önce derin dondurucuya atabildigim kadar pratik bir seyler koymak istiyorum. su an kayinvalide bende onunla beraber hazirlayip yapabilecegimiz neler var bana yardimci olurusunuz tecrubeli bayanlar ?
Öncelikle tebrik ederim. Umarım saglikla kavusursunuz bebisinize.
Ama ben anlayamadım. Once tiksinme hat safhada, gunde 5 kez kusuyorum demissiniz. Ardından tiksinmelerim, bulantılarım başlamadan demişsiniz?

ben de anlamadım
öyle tezat yazmışsınız ki anlamak mümkün değil
hayırlı olsun bebişiniz

Öncelikle tebrik ederim. Umarım saglikla kavusursunuz bebisinize.
Ama ben anlayamadım. Once tiksinme hat safhada, gunde 5 kez kusuyorum demissiniz. Ardından tiksinmelerim, bulantılarım başlamadan demişsiniz?
anlatim bozuklugu yapmisim :) ilk gebeligimde yasamistim o dediklerimi ikinciye hamileyim simdi aynisi olursa diye önlem almak icin :) tesekkur ederim

anlatim bozuklugu yapmisim :) ilk gebeligimde yasamistim o dediklerimi ikinciye hamileyim simdi aynisi olursa diye önlem almak icin :) tesekkur ederim
:)))
Ama her hamilelik farklı olur. Aynısını yaşayacağım diye şartlamayın kendinizi..
Yaz sebzeleri çıkıyor enginar, bezelye, bakla, kırımızı biber, patlıcan, kabak... Bunların hepsinden yapabilirsiniz. Tiksinmeye gelince.. Ben de bir dönem soğan et kıyma kokusuna dayanamadım. O süre zarfında yemekleri ben tarif ettim eşim pişirdi. 1-2 ay sürdü sonra geçti. Şimdi normale döndüm :)
Eşinizden de pişirme konusunda yardım alabilirsiniz. Ama hamileliginiz öncekiyle aynı mi olacak diye kendinizi boşuna germeyin ;)

Sarma yapın, pişirmeden atın dolaba. Kıyma alın 2-3 kilo köfte yapın, tek yemeklik parçalar halinde buzluğa atın yine. Et kavurun küçük küçük ayırın. Nohut, fasulye haşlayın. Bezelye alın. Dolma içi hazırlayın, biber dolması yapabilirsiniz hemen çıkarıp.

Maksimum 2 ay kadar sürer heralde bulantınız. Şiddetlendiğinde kullanmaya başlarsınız.

Her hamilelik farkli olur.
Simdiden kendinizi kasmayin

Kv de yaninizdaymis
Buzluk yemekleri konusunda ondan da fikir alabilirsiniz

Ben buzluga cok birsey koymam bazen dondurulmus borek hazirlanmis kofte olur o kadar.o yuzden fazla fikir veremicem.

Buzluga konan poğaça börekler var onlardan yapabilirsiniz. Pişirip koyuyorlar çıkarıp ısıtıyorlar hemen. Köfte falan denilmiş. Yemek siteleri var orada çok güzel tarifler veriyorlar ben çok yararlanıyorum.

Fasulye koyabilirsiniz soğanlı kavrulmuş bir şekilde, yemek için domatesini koyar pişirirsiniz. Tüm tavuk haşlayın, sularını pet bardakta dondurup pilavlara, etlerini didip yemeklere gratenlere falan koyarsın. Yine tavuk pişirip kaldırın 5 dkda Sote yaparsınız. Zeytinyağlı sarma olabilir yaprak yeni çıktı. Tabi ki mantı, yufka böreği etli ve peynirli. Ciğer alıp kavurun. Derin kaplarda dövme çorbası, tavuk çorbası gibi daha uğraştırıcı çorbalar koyabilirsiniz. Saklama kaplarına koyup üstüne tekrar poşet sararsanız hiç koku sorunu falanda olmuyor.

Sarma yapın, pişirmeden atın dolaba. Kıyma alın 2-3 kilo köfte yapın, tek yemeklik parçalar halinde buzluğa atın yine. Et kavurun küçük küçük ayırın. Nohut, fasulye haşlayın. Bezelye alın. Dolma içi hazırlayın, biber dolması yapabilirsiniz hemen çıkarıp.

Maksimum 2 ay kadar sürer heralde bulantınız. Şiddetlendiğinde kullanmaya başlarsınız.
5.5 aylik olana kadar kusmustum fikirleriniz icin tesekkur ederim

Fasulye koyabilirsiniz soğanlı kavrulmuş bir şekilde, yemek için domatesini koyar pişirirsiniz. Tüm tavuk haşlayın, sularını pet bardakta dondurup pilavlara, etlerini didip yemeklere gratenlere falan koyarsın. Yine tavuk pişirip kaldırın 5 dkda Sote yaparsınız. Zeytinyağlı sarma olabilir yaprak yeni çıktı. Tabi ki mantı, yufka böreği etli ve peynirli. Ciğer alıp kavurun. Derin kaplarda dövme çorbası, tavuk çorbası gibi daha uğraştırıcı çorbalar koyabilirsiniz. Saklama kaplarına koyup üstüne tekrar poşet sararsanız hiç koku sorunu falanda olmuyor.
oo super fikirler bunlar cook teskurler

Simdi yaptiginiz yemekleri fazla yapip uygun kaplarda koyabilirsiniz ihtiyac oldukca isitip yersiniz daha da kolay olur. Bi deneyin isterseniz...Benim de hamileliklerim cok zor gecerdi bulanti cikarma cok olurdu mutfaga giremezdim esim sogansiz yapardi yemekleri yada butun sogan atardi icine dogramaya gore Daha iyi olurdu

Back
X