• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KÜÇÜK BEBEK VE 2. GEBELİK

bebek-bebek

sevmeyi sevdim
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2018
424
542
18
Istanbul
Merhaba arkadaşlar bebeği daha cok küçük olupta 2. Ye hamile olanlar konuşalım ıstiyorum.
Benim bebeğim 15 aylık 2. Hamileyim.
Bu süreçte birbirimize çok yardımcı olabiliriz.
Gelin konuşalım.

Canim ilk 3 ay cok agrim oldu malesef hatta dusuk onleyici verdi dr um suanda ara ara oluyor.ufak bi cocugun varsa hicmi hic ikinci hamileligini anliyamiyorsun.surekli kucak istiyo yemek yaparken gezerken babasi yoksa benim kucagimda gezmek istiyor cok zor oluor malesef ama ona ilgimin azaldigini dusunmesin diye her istedigini yapiyorum ama cok zorlaniyorum geceleride mesela uyumuyoruz sabaha kadar kac kere kalkiyorum bilmiyorum dis doneminde oldugumuz icin .kendi uyaninca sende uyancak kalkican oturucan yaninda uzanim sole yaninda dinlenim diye bisey yok.evet ikinciyi cok isteedim hemen olsun diye ama hic hayal etmemistim nasil olacagini bole oluyormus

Merhaba arkadaşlar bebeği daha cok küçük olupta 2. Ye hamile olanlar konuşalım ıstiyorum.
Benim bebeğim 15 aylık 2. Hamileyim.
Bu süreçte birbirimize çok yardımcı olabiliriz.
Gelin konuşalım.
Aaa senin de ilki 15 aylik sende 23 haftaliksin ve dogum gunleri bile ayni gozukuyo benimle.cinsiyetleri ne seninkilerin benimkilerin ikiside erkek

Canim ilk 3 ay cok agrim oldu malesef hatta dusuk onleyici verdi dr um suanda ara ara oluyor.ufak bi cocugun varsa hicmi hic ikinci hamileligini anliyamiyorsun.surekli kucak istiyo yemek yaparken gezerken babasi yoksa benim kucagimda gezmek istiyor cok zor oluor malesef ama ona ilgimin azaldigini dusunmesin diye her istedigini yapiyorum ama cok zorlaniyorum geceleride mesela uyumuyoruz sabaha kadar kac kere kalkiyorum bilmiyorum dis doneminde oldugumuz icin .kendi uyaninca sende uyancak kalkican oturucan yaninda uzanim sole yaninda dinlenim diye bisey yok.evet ikinciyi cok isteedim hemen olsun diye ama hic hayal etmemistim nasil olacagini bole oluyormus

Benim de plansız oldu. Hayırlısı dedim. Ilk başta şok etkisi oldu ilk bebegime karşı suçluluk duygusu yaşadım daha da üstüne düştüm çok sevdim oğlumu. Memeden kestim.
Zor oldu ama sonrası güzel olur inşallah

Ben yaşlarinin yakın olmasını kendim istedim. Kendi küçük kardeşimle aramda 2bucuk yaş var çocuklarım da aynı bizim gibi olsun istedim inşallah onlar da öyle olurlar :) zor yanları elbette var ama benim eşim çok yardımcı oluyor sağolsun. Oğlum da gunduzleri fena degil ama hamile oldugumdan beri gece ağlama krizleri oluyor o beni çok zorluyor. Onun dışında idare ediyoruz.

Beni de en çok üzen memeyi bıraktırmak oldu ama çok şükür oğlum benden bile kolay atlatti. Ben daha çok zorlandım :)

Bir de bezi bırakma meselesi var hem ikinci gelmeden yapsam çok iyi olur diyorum hem de çok korkuyorum başarabilecek miyim diye...

Şimdilik kardeş denilince ne olduğunu pek anlamıyor. Kardeş sana ne getirsin diyorum bisiklet diyor (hastaneden güzel bı bisikletle gelmeyi planlıyorum)
Bir de Yusuf nerde diye sorunca annesinin karninda diyor kendi karnını gösteriyor :) bazen gelip karnımı öpüyor. İnşallah doğunca da aynı sevkati gösterir :P

Ben bir de Salih ve yusufla ilgili masallar anlatıyorum. Kardeşini çok seven çok akıllı bı Salih abi varmış falan filan uyduruyorum birşeyler. Annesi ikisini de çok severmiş babası ikisini de çok severmiş diye bilinçaltina isliyorum. İnşallah ise yarar...

Ben yaşlarinin yakın olmasını kendim istedim. Kendi küçük kardeşimle aramda 2bucuk yaş var çocuklarım da aynı bizim gibi olsun istedim inşallah onlar da öyle olurlar :) zor yanları elbette var ama benim eşim çok yardımcı oluyor sağolsun. Oğlum da gunduzleri fena degil ama hamile oldugumdan beri gece ağlama krizleri oluyor o beni çok zorluyor. Onun dışında idare ediyoruz.

Beni de en çok üzen memeyi bıraktırmak oldu ama çok şükür oğlum benden bile kolay atlatti. Ben daha çok zorlandım :)

Bir de bezi bırakma meselesi var hem ikinci gelmeden yapsam çok iyi olur diyorum hem de çok korkuyorum başarabilecek miyim diye...

Şimdilik kardeş denilince ne olduğunu pek anlamıyor. Kardeş sana ne getirsin diyorum bisiklet diyor (hastaneden güzel bı bisikletle gelmeyi planlıyorum)
Bir de Yusuf nerde diye sorunca annesinin karninda diyor kendi karnını gösteriyor :) bazen gelip karnımı öpüyor. İnşallah doğunca da aynı sevkati gösterir :p

Ben bir de Salih ve yusufla ilgili masallar anlatıyorum. Kardeşini çok seven çok akıllı bı Salih abi varmış falan filan uyduruyorum birşeyler. Annesi ikisini de çok severmiş babası ikisini de çok severmiş diye bilinçaltina isliyorugm. İnşallah ise yarar...
Maşallah size ya. Ne güzel bir annesin.
Benimki daha cok ufak 15 aylık olduğu için nasıl davranicam bilmiyorum. Ben de senin gibi anlatıyorum bazen ama ne derece anlıyor bilmiyorum. Benimki karnimi açıp vuruyor şimdilik öpmeye gelene kadar zaten bebek doğar sanırım ;)

Maşallah size ya. Ne güzel bir annesin.
Benimki daha cok ufak 15 aylık olduğu için nasıl davranicam bilmiyorum. Ben de senin gibi anlatıyorum bazen ama ne derece anlıyor bilmiyorum. Benimki karnimi açıp vuruyor şimdilik öpmeye gelene kadar zaten bebek doğar sanırım :KK66:
Yok canim anlamiyolar anlatiyorum bak kardesin burda diyorum sonra soruyorum kardesin nerde diye gosteriyo sonrada vuruyo ben en cok dogumda napicas ayri gayri 2 gun onu merak ediyorum

Bukadar tesaduf ama ben isteyerek yaptim hayirlisjyla dogsunlarda yavrucaklar ins
Ilk bebegimden kalanlarla idare edecek bu bebeğim .
Iki küçük Bebegi de yatak odasında yatırmak ne kadar doğru olur bilmiyorum. Karnımdaki dogunca diğer bebeğim 19 aylık olacak odasını ayirsam nasıl olur olumsuz etkilenir mi? Sen ayirdin mi?

Şu soruyu sormak istiyorum ilk 2. Bebek erken olduğu için kasık agrilariniz sizin de çok oluyor mu?
Ben oğlum 29 aylık olduğunda hamile kaldım pek agrim sancim olmadı çok şükür hatta oğluna gore daha rahat geciriyorum diyebilirim tek problem oğlumdan dolayı dinlenemiyorum

Bir de Yusuf nerde diye sorunca annesinin karninda diyor kendi karnını gösteriyor :) bazen gelip karnımı öpüyor. İnşallah doğunca da aynı sevkati gösterir :p

Ben bir de Salih ve yusufla ilgili masallar anlatıyorum. Kardeşini çok seven çok akıllı bı Salih abi varmış falan filan uyduruyorum birşeyler. Annesi ikisini de çok severmiş babası ikisini de çok severmiş diye bilinçaltina isliyorum. İnşallah ise yarar...
Benim oğlumda hasan Bera nerde dediğimde karnını açıyor ben krem sürerken oda sürüyor çok komik oluyor:)

Benm kizim da simdi 1 yasinda. Aralari tam 15 ay olcak ins. Istedik Rabbim de nasip etti. Aralari az olsun istedim ben.
Gebeligin 3. Ayinda sutum azalinca kizim kendisi birakti memeyi.
Ilk gebeligmde bulantim cok daha uzun surmustu ama bu sfer birazda mecburen kisa surdu:)) anca 1 ay yatabldim.
Zorlukları vardır ama yaş araları arttıkça bence bu sorunlar azalmıyor.
Kaıslma ağrı ilk gebeliğim gibi oldu sanki, ilk haftaları unuttum gitti valla:)))

Ilk bebegimden kalanlarla idare edecek bu bebeğim .
Iki küçük Bebegi de yatak odasında yatırmak ne kadar doğru olur bilmiyorum. Karnımdaki dogunca diğer bebeğim 19 aylık olacak odasını ayirsam nasıl olur olumsuz etkilenir mi? Sen ayirdin mi?
Canım ben ilk dogdugunda kv ile birlikte yasiyoduk mecburen bi odanin icindeydik ee artik buyudugunu ve aklinin biseylere ermeye basladigini dusundugumuz icin odasini ayirmamix gerekiyordu ve dedigin gibi iki bebek aynı odada ve biz olmaz diye dusunup kendi evimize tasindik ve tasinir tasinmaz odasina gecirdim butun oyuncaklari yatagi herseyi bi odanin icinde oluncada odasini sevdi ve hic bir sorun cikarmadi ben şimdi bebegide direk abisinin yanına alıcam beraber buyusunler tabi onlarin odasina yatak odamdan bi kapi actim direk gecis yapabiliyorum yoksa kapilari odama baya uzak kaliyodu bende şimdi düsünuyorum odalarında bir tane baza var benim bekerlik bazam acaba onun yanlarına korkuluk alsamda buyugumu orayami gecirsem bebekte buyugun besiginde yatsa ama bu seferde ya korayim uzulurse beni besigimde yatormiyo annem gibisinden yoksa bi park yatakmi alsan oraya yatirsam buyugu ahsap bssik cunku biraz daha buyuynce simdi bile tirmanmaya calisiyo dusucek diye korkuyorum ayy cok kararsizim bu konuda esimde daha var dusunuruz diyo gecistiriyoo offf offf

Arayı açmak anne baba için çok rahat fakat kardeşler için daha zor sanki.
Hamileliğin tek zor yanı yatmak uzanmak istiyorsun olmuyor. Bu biraz yıpratıcı oluyor. En yorulduğum anlarda birbirine yakın iki kardeşin güzel vakit geçireceğini düşünerek mutlu oluyorum.

Back