- 25 Temmuz 2022
- 19
- 2
- 29
-
- Konu Sahibi mervee1995
Birebir oğlumun bebekliğini anlatmışsınız, sürekli kucağımda ya da yerde nerde olursa olsun ağlardı hatta psikolojik tedavi almayı düşünüyordum ki 4-5aylık olunca kolik ağlamaları biraz azalmaya başladı 7 ay olunca da hem gazı geçmeye başladı hem de kolik ağlamaları tamamen bitmişti. Bizde gaz damlaları falan da çok bir işe yaramamıştı sizi çok iyi anlıyorum zor bir süreç Allah sabır versinBaşlıktanda anlaşıldığı üzere haftaya 3 aylık olucaz bu zamanlara hergün uyanık kaldığı süre boyunca hep ağlayarak geldik doktoru kolik olduğunu söyledi gaz damlası probiyotik kullanıyoruz emziriyorum sütüm var mama desteğide veriyorum açlıktan falan değil doktoru alerjik bir durumun olmadığınıda söyledi ama kucakta bile durmuyor sürekli huzursuz uyurken ağlıyor kalkınca ağlıyor uykuya hep ağlayarak zorla geçiyor kucakta ağlıyor yatırınca ağlıyor kısacası herşeye ağlıyor ve çok huzursuz saç kurutma makinası sesiyle biraz sakinleştiriyoruz görmeye başlayınca etrafa ilgisi başlar geçer dedik ama yok yine aynı iyice mental sağlığımı yitirmek üzereyim sabahtan akşama kadar böyle etrafına bakına bakına duran bir çocuk olmadı hiç kimlerin bebekleri böyle bi akıl verin
Benim bebeğimde öyleydi 5 aylık olunca rahatladık ne gece uykumuz kalmıştı ne gündüz gece sürekli ağlayarak uyanırdı gündüz uyku ne bilmezdi. Hatta o kadar mutsuz bir hali vardı ki ağlamıştım benim bebeğim neden bu kadar mutsuz resmen zorla dünyaya gelmiş gibi diye. Sonra bir ara 3 gün gaz damlasını veremedim bir baktım çocuk daha az ağlamaya başladı gaz damlasına tekrar başladım sonra tekrar daha fazla ağlamaya başladı o zaman anladım ki meğersem gaz damlası daha çok rahatsız ediyormuş. Gaz damlasını kestik bağırsak florasıda düzeldi büyüdüğü için falan derken meğersem ne kadar güler yüzlü mutlu bir bebeğim olduğunu gördüm. Ama bu süreçte yapacak başka hiç bir şey yok maalesef zamana bırakmanız gerekiyor çok yıpratıcı süreç ancak geçiyorBaşlıktanda anlaşıldığı üzere haftaya 3 aylık olucaz bu zamanlara hergün uyanık kaldığı süre boyunca hep ağlayarak geldik doktoru kolik olduğunu söyledi gaz damlası probiyotik kullanıyoruz emziriyorum sütüm var mama desteğide veriyorum açlıktan falan değil doktoru alerjik bir durumun olmadığınıda söyledi ama kucakta bile durmuyor sürekli huzursuz uyurken ağlıyor kalkınca ağlıyor uykuya hep ağlayarak zorla geçiyor kucakta ağlıyor yatırınca ağlıyor kısacası herşeye ağlıyor ve çok huzursuz saç kurutma makinası sesiyle biraz sakinleştiriyoruz görmeye başlayınca etrafa ilgisi başlar geçer dedik ama yok yine aynı iyice mental sağlığımı yitirmek üzereyim sabahtan akşama kadar böyle etrafına bakına bakına duran bir çocuk olmadı hiç kimlerin bebekleri böyle bi akıl verin
5 dakika gülüyorsa 1 saat ağlıyor bizim doktorumuz gaz damlasıda önermemişti ama mecbur kaldığımız için başlatmıştık daha kötü olursa diye bırakmıyorum ama ağlamaları gaza bağlı değil sanki huyu öyle gibi artıkBenim bebeğimde öyleydi 5 aylık olunca rahatladık ne gece uykumuz kalmıştı ne gündüz gece sürekli ağlayarak uyanırdı gündüz uyku ne bilmezdi. Hatta o kadar mutsuz bir hali vardı ki ağlamıştım benim bebeğim neden bu kadar mutsuz resmen zorla dünyaya gelmiş gibi diye. Sonra bir ara 3 gün gaz damlasını veremedim bir baktım çocuk daha az ağlamaya başladı gaz damlasına tekrar başladım sonra tekrar daha fazla ağlamaya başladı o zaman anladım ki meğersem gaz damlası daha çok rahatsız ediyormuş. Gaz damlasını kestik bağırsak florasıda düzeldi büyüdüğü için falan derken meğersem ne kadar güler yüzlü mutlu bir bebeğim olduğunu gördüm. Ama bu süreçte yapacak başka hiç bir şey yok maalesef zamana bırakmanız gerekiyor çok yıpratıcı süreç ancak geçiyor
Bacım seni çok iyi anlıyorum. Benim kızımda öyleydi. Doktor kolik dedi. Başka hiç bir sıkıntısı yoktu. Öğleden sonra 4 oluyordu başlıyordu akşam 8 9a kadar kesintisiz ağlıyordu. Ne kucak ne hamak ne ana dizi hiç bir şey fayda etmiyordu. Sabaha Kadar uyumazdı hep huzursuzluk halindeydi. Allah yardımcın olsun ve bolcaaaaa sabır versin inşallah. Biraz daha dişini sık 7 8 aylık olunca düzene giriyorlar yavaştan.Başlıktanda anlaşıldığı üzere haftaya 3 aylık olucaz bu zamanlara hergün uyanık kaldığı süre boyunca hep ağlayarak geldik doktoru kolik olduğunu söyledi gaz damlası probiyotik kullanıyoruz emziriyorum sütüm var mama desteğide veriyorum açlıktan falan değil doktoru alerjik bir durumun olmadığınıda söyledi ama kucakta bile durmuyor sürekli huzursuz uyurken ağlıyor kalkınca ağlıyor uykuya hep ağlayarak zorla geçiyor kucakta ağlıyor yatırınca ağlıyor kısacası herşeye ağlıyor ve çok huzursuz saç kurutma makinası sesiyle biraz sakinleştiriyoruz görmeye başlayınca etrafa ilgisi başlar geçer dedik ama yok yine aynı iyice mental sağlığımı yitirmek üzereyim sabahtan akşama kadar böyle etrafına bakına bakına duran bir çocuk olmadı hiç kimlerin bebekleri böyle bi akıl verin
Oğlum ilk 4 ay sürekli ağladı, kolikti. 4. ay bitince tamamen geçti çok şükürBaşlıktanda anlaşıldığı üzere haftaya 3 aylık olucaz bu zamanlara hergün uyanık kaldığı süre boyunca hep ağlayarak geldik doktoru kolik olduğunu söyledi gaz damlası probiyotik kullanıyoruz emziriyorum sütüm var mama desteğide veriyorum açlıktan falan değil doktoru alerjik bir durumun olmadığınıda söyledi ama kucakta bile durmuyor sürekli huzursuz uyurken ağlıyor kalkınca ağlıyor uykuya hep ağlayarak zorla geçiyor kucakta ağlıyor yatırınca ağlıyor kısacası herşeye ağlıyor ve çok huzursuz saç kurutma makinası sesiyle biraz sakinleştiriyoruz görmeye başlayınca etrafa ilgisi başlar geçer dedik ama yok yine aynı iyice mental sağlığımı yitirmek üzereyim sabahtan akşama kadar böyle etrafına bakına bakına duran bir çocuk olmadı hiç kimlerin bebekleri böyle bi akıl verin
Benimki katılıyo resmen elimizde kalcak gibi oluyoOğlum ilk 4 ay sürekli ağladı, kolikti. 4. ay bitince tamamen geçti çok şükür
Bende de 3-4 ay işkence gibi geçmişti gerçekten gaz problemi yaşıyordur buyuk ihtimal ne yaparsak yapalım hiç susmuyor zaman lazımBaşlıktanda anlaşıldığı üzere haftaya 3 aylık olucaz bu zamanlara hergün uyanık kaldığı süre boyunca hep ağlayarak geldik doktoru kolik olduğunu söyledi gaz damlası probiyotik kullanıyoruz emziriyorum sütüm var mama desteğide veriyorum açlıktan falan değil doktoru alerjik bir durumun olmadığınıda söyledi ama kucakta bile durmuyor sürekli huzursuz uyurken ağlıyor kalkınca ağlıyor uykuya hep ağlayarak zorla geçiyor kucakta ağlıyor yatırınca ağlıyor kısacası herşeye ağlıyor ve çok huzursuz saç kurutma makinası sesiyle biraz sakinleştiriyoruz görmeye başlayınca etrafa ilgisi başlar geçer dedik ama yok yine aynı iyice mental sağlığımı yitirmek üzereyim sabahtan akşama kadar böyle etrafına bakına bakına duran bir çocuk olmadı hiç kimlerin bebekleri böyle bi akıl verin
Kucakta duruyo en azından benimki durmuyo kucaktaBenim oğlumda 1 hafta sonra 5 aylık olacak, sürekli ağlak, yine bir şekilde akşam 17.00 kadar oyalıyorum, akşam olup yatana kadar daha çekilmez bir hal alıyor. Gün jçinde çoğunlukla kucağımda, kucağımda olmadığı zaman diliminde de sürekli konuşup oyun oynuyorum. 2 kızım var oğlumun haricinde. Oğlan ilk dünyaya gelseydi sanırım korkudan asla çocuk yapmazdımbirde bu ara meme reddi var, benim durum çok vahim. 8 kg bebeğim. Kucağımda kas yaptım, kucakta da zan duruyor akşam saatlerinde. Artık kabullenerek rutinimin bu olduğunu. düşünüyorum.
Onu bende yapıyorum altını açıp bekletince biraz rahatlıyor mutlu oluyor ama oda 15 dakika falanMerveciğim benimki de 3 aya giriyor, yatırıp altını açıp biraz bekletiyorum üstünü örtüp rahatlıyor ferahlıyor sende mi denesen acaba…
Gazla alakalı olduğunu düşünmüyorum, aç olma ihtimali yok dimi
Çok kusuyor reflüsüde var kilo alımındada bir problem yok aç değil sık sık emziriyorum ve fışur foşur kusuyor mamada veriyorum geceleri reflü mamasıMerveciğim benimki de 3 aya giriyor, yatırıp altını açıp biraz bekletiyorum üstünü örtüp rahatlıyor ferahlıyor sende mi denesen acaba…
Gazla alakalı olduğunu düşünmüyorum, aç olma ihtimali yok dimi