Bebek Beslenmesi kucağa alıştırma diye birşey var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
96
Zonguldak
kızlar oğlum 24 günlük ve bazen sadece kucağımda susuyor.yatırıyorum ağlıyor gazı var zannedip kucağıma alıyorum anında susuyor..acaba kucağa mı alıştı? ama daha çok erken değil mi?ben her ağladığında kucağıma alıorum.bunu ne zamandan sonra yapmamam gerekiyor acaba?

daha kucağa alışmak için çok küçük sizin kokunuzu ve sıcaklığınızı arıyor öyle huzur bulduğu için susuyor 3 4 aylık olana kadar alışmaz korkmayın

alışmaz ama 2aydan sonra ana kucağına alıştır bence..ağladığında alırsın..sınırı çok aşmamak lazım

canım ben bu konuya dikkat etmeme rağmen alıştı şimdi 4 buçuk aylık sürekli kucağımda. kollarımda belimde hal kalmadı. yeriinden kaldırmadan avutmaya çalış sonra benim gibi sürünürsün .Doğru kokumuza ihtiyacı var. ama ruh ve beden sağlığımız yerinde olursa onlara iyi bakabiliriz . sürekli kucakta taşımak insanı her açıdan yıpratıyor.

çok küçük canım bebişin kucağa alışma die birşey olmaz aksin şuan seni kokuna sana sarılmaya ihtiyacı var anne sıcaklığını ister kendini güvende ister uzmanlarda bunu söylüyor zaten bende uzman tv de dinlemiştim

Sakın inanma o saçmalıklara çünkü 3 aydan evvel alışkanlık edinmez bebekler. Bu dünyada henüz çok yeni ve tanıdığı tek koku sensin. Tabiki senin yanında olmak isteyecek ve bunu ona çok görme, hiç bilmediği bi dünyada ve herşeye çok yabancı. Ben kulak asmadım.Asma sende derim.

şimdi senin kokuna sıcaklığına ihtiyacı var çünkü daha çok minik..ve ilk 3-4 ay kucağa alışır, sallayarak uyumaya alışır diye korkmak yersizmiş çünkü bu dönem içinde farkında olmazlarmış..valla ben uzmanın yalancısıyım nette bi yerde okudum bunu:)

hı bide ben alışır diye düşünmüyorum istediği kadar alsın kokumu benim güzel kızım bi daha gelmeyecek bu günler:)

Güven duygusunun oluşması için her ihtiyaç hissettiğinde kucağa almak gerekirmiş. Dediğiniz gibi, 3-4 ay içinde alışkanlık edinmezmiş bebekler. Ben de kucağıma almıyordum; ama doktorumuz kucağa almamız gerektiği konusunda uyardı.

bebeginiz istedigi muddetce kucaga alin zaten belli bir aydan sonra istesenizde size gelmeyecekler bence bu gunlerin tadini cikarin simdi oglum kucagima iki dk gelse dunyalar benim oluyor

bakın psikologlar genelde insanların bebeklerinin kucağa alışmaması konusunu esnefle kınıyolar. çünkü bebekler annesinin kokusunu ona dokunmaya her zaman ihtiyaçları olduğunu söylüyorlar. hatta bi örnek daha bebeklere eldiven takılıyorya yüzünü yırtmasın diye buda onalara göre çok yanlış mış. bebek dokunarak tanıma yeteneğini hissetme yeteniğini çok geç algıladıklarını savunuyolar

Her bebeğin karakteristiği farklı. Örneğin kimi meyva sever kimi sevmez. Kimi çok ağlar kimi az. Kucak konusu da öyle bence alışmadan ziyade. Kimisi kucağa alınmayı seviyor kimisi kucakta olmaktansa yerde oyun oynamayı tercih ediyor. "Çok dikkat ettim ama yine de kucağa alıştı" diyenler de benim düşüncemi doğruluyor bence. Kimi çok aldığı halde alışmayabiliyor. Doğuştan gelen bir şey bence. SOnradan çok da değişmiyor. Ha tabi hiç kucağa alınmazlarsa böyle bir şeyi de bilemezler tabi ama bu da pek doğru olmaz. Bütün evin işi senin üzerinde değilse yardım eden biri varsa alıştırmaktan korkma bence. En fazla emekleyene kadar kucak ister.

kesinlikle katılıyorum sanırım birazda çocukla alakalı..

doğru alışacaksa kucak istiyorsa ne yapsan boş ağlayıp aldırıyor kendini ama yatıp duran bebeğin aklına kucağı sokmak da yanlış bence zaten emzirirken hep kucaktalar istiyorsa zaten ağlar aldırır kendini
ama kucakçı bebek çok zor bu benim ikinci kucakçı bebeğim ,birincisi dokuz ay kucakta gezdi, bakalım bu ne kadar sürecek.

ben de katılıyorum kucak seven çocuk çok kucakta tutulmasa da kucakta oturmak istiyor.

Canım bebeklerin ilk iki ay anne kokusuna çok ihtiyacı var o yüzden al kucağına korma alışacak die. Bizimki bazen isteer kucak bazen istemez. Alışırsa alışacak önüne geçmen öyle pek mümkün değil..

bnm bebeğim de 2 ayına kadar kucak istiyordu yani kucağımda ağlamıyordu.sonra düzeldi elhamdülillah şimdi öyle bir sorun yok.ama bebeği kucağa almak ona çok güven duygusu veriyor.biberonla bile mama verirken yatırıpta değilde kucağımda vermeye çalışıyorum.bnm kokumu alsın die.

katılıyorum.
tadını çıkarıyorum. bence sizde hiç endişelenmeden alın kucağınıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…