• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Kuaföre gitmeye vaktiniz mi yok.İşte pratik 2 model

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

radika

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
1.024
4
116
İstanbul
Akşam bir partiye davetlisiniz ve kuaföre gitmek hiç içinizden gelmiyorsa, belki de saçınızı kendiniz yapmalısınız.

2 FARKLI MODEL

İlk yapmanız gereken, saçlarınızı düzgün bir şekilde taramak. Eğer saçlarınız dalgalı ise, fön kullanarak düzleştirebilirsiniz...

%5B1%5D732008125825_3002.jpg

Saçlarınızı kabartın!

Saçlarınızın tam tepede kalan kısmını, topladığınızda daha düzgün görünmesi için kabartmalısınız.

Bunun için yapmanız gereken tek şey, saçlarınızı ince tutamlar halinde alarak, ters yöne doğru taramak. Yandaki fotoğrafta bu işlemin nasıl yapılacağı görülüyor.
%5B2%5D732008125825_3002.jpg

Sabitlemek için sprey kullanablirsiniz.
Saçlarınızın arka kısmını kabarttıktan sonra, kötü görünmeini önlemek için, ön taraftan ince bir saç tabakasıyla kapatın.

Daha sonra yine ince tutamlar halinde ayırdığınız saçlarınıza sprey sıkın.

Kullandığınız sprey saçlarınızı çok fazla sertleştimeyen bir ürün olursa, şekil vermek daha kolay olur.

%5B3%5D732008125825_3002.jpg

At kuyruğu yapın
Saçlarınızı spreyledikten sonra, düzgün bir şekilde tarayarak arkada, at kuyruğu şeklinde toplayın. Saçlarınızı toplarken ince bir lastik toplayın.

Topladıktan sonra, saçınızdan ince bir tutam ayırın ve lastiği kapatacak şekilde üzerine dolayarak sarın.
%5B4%5D732008125825_3002.jpg

Sıra son rutuşlarda...
Son olarak saçlarınızın sarkan kısmını toplamanın zamanı geldi. Resimde de gördüğünüz gibi, saçlarınızı ufak tıtamlar halinde, tel tokalardan yararlanarak yukarıda toplayın.

Eğer saç renginize uygun tel tokalar kullanırsanız, topuzunuzda çok dikkat çekmeyecek ve daha güzel görünecektir.

%5B5%5D732008125825_3002.jpg

Ve geceye hazırsınız!
İşte bitti bile... Ne kuaförde sıra beklediniz, ne de gereğinden fazla oyalandınız. Şimdi kendi hazırladığınız topuzunuzla geceye hazırsınız....
%5B1%5D732008125855_3002.jpg

2.MODEL

Yine ilk olarak saçlarımızı tarayarak başlıyoruz, fakat bu model dalgalı saçlarada kolayca uygulanabileceğinden, fön çekip düzeltmenize hiç gerek yok...

%5B2%5D732008125855_3002.jpg

Küçük tutamlara ayırın!
Saçlarınızın daha dalgalı bir form kazanası gerekiyor. Bunun için saçlarınızı küçük tutamlar halinde ayırın ve spreyleyin.

Spreylediğiniz her tutamı parmağınıza dolayarak döndürün ve bir tel toka yardımıyla sabitleyin.

%5B3%5D732008125855_3002.jpg

Fönle kurutun
Saçlarınızı tel tokalarla tutturduktan sonra, fönle kurutun. Bu sayede saçlarınız daha çabuk kurur ve şekil alır.

Bu işlemi yaptıktan sonta saçlarınız sertleşecektir. Dert etmeyin! Olması gereken tam olarak bu...
%5B4%5D732008125855_3002.jpg

Toplama zamanı
Saçlarınızdaki tel tokaları çıkartın. Ayırdığınız tutamların iri iri dalgalar halinde olduğunu göreceksiniz.

Saçlarınızı tepeden toplayın. Ve az önce açtığınız tutamları saç tokasını gizleyecek şekilde, tokanun üstüne ve hafifçe önlere gelecek şekilde yerleştirin ve tekrar sprey sıkın...
%5B5%5D732008125855_3002.jpg

Hazırsınız
Saçlarınız hazır bile, eğer siz de hazırsanız dışarı çıkıp eğlenmenin tam zamanı...

%5B2%5D732008125924_3002.jpg

Bunları yapmak için insanda birazda beceri olması lazım.Beceri yoksa tarif bir işe yaramıyor.
Ben çok beceriksizim.Bi krepe bile yapamıyorum :delphin:

2. model çok güzel saçlarım zaten kendineden dalgalı kesinlikle tutar bu model ama birazcık kısa kesin denicem canım sağol

valla ben saçımı düz at kuyruğu bile yapamıyorum...
hemi de bu kadar sabırlı br insan değilim..tek tek dola saçları, tokayla tutturr...kollarım ağrırr benneyaptımki

Bence ilk saç modeli çok hoş ama bendede yetenek yok..ama denemdende geçemiycem..bi deneyeyim bakayımm ama umudum yok mirmirmirmir

valla ben de by konularda pek yetenekli değilimdir bunları becerebilmek için uğraşırken işe zaten geç kalırım öyle de böyle de geç kalacaksam da kuaföre gitmeyi tercih ederim:lepi::lepi:
paylaşım için teşekkürler

Zaten insan kendinde uygulamakta zorlanır böyle şeyleri.Bu konuda kardeş, abla, anne, yakın bi arkadaşa rica etmek en güzeli.Sevdiklerimize nazımız geçer nasılsasırnaşık şey

valla bu modelleri yapacak kadar zamanım varsa kuaföre giderim heheheh:))
ordanda caybahcesine gider kocamı beklerim herhalde heheheh:))

ben 1.ye bayılldımm denedim o kadar güsel olmadı ama yapa yapa olur inşllahhh:Dkaydirigubbakcemile2

1.model cok hos ,hemen denemem lazim,tabi oglusum izin verirselaelaelaelaelae

resimlerde sanki çok kolaymı gibi duruyor ama
son iki resim arasındaki uçuruma bakarsak, evde kolay yapamayacağımız anlaşılıyor,
şahsen ben bunları yapamam.
:delphin:

Kuaföre gitmeye vaktiniz mi yok.İşte pratik 2 model
kuaföre gitmeye vaktim yoksa bunları nasıl yapıcam? ben bunları yapıncaya kadar ohooooo

ben bu saç şekillerini yaptım her ikisinide süper oldu çok tşk ederim yuupiikaydirigubbakcemile5

slm kıslar 1.sını denedım deısık bı model yakaladım:)))pek beceremedım ben zaten sacta tosttu ck sewıom :enbuyukkk:

Back