• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Kuaför mağdurlarına duyurulur..

AyShE GuL

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
1.383
15
158
Kayseri
Saçını yanlış kesen kuaförü mahkum ettirdi..

DHA - SİVAS - Mutsuz müşterinin kuaförüne açtığı dava, 1.5 yıl
sonra müşterinin zaferiyle sonuçlandı. Sivas'ta bir devlet
dairesinde makine mühendisliği yapan Solmaz Gülmez,
geçen yıl nisanda gittiği 'Empire' kuaför salonunda,
saçını istediği model ve uzunlukta kesmeyen Hayati Güner'le
tartıştı. Saçının şekilde bozulduğunu ve bu saçla
dolaşamayacağını düşünen Gülmez, Ankara'da başka
bir kuaförde kaynak yaptırdı. Sivas'a dönüşteyse Güner'e
gidip 'ayıplı hizmet'inden dolayı 1200 YTL kaynak parasını
ödemesini istedi.Gülmez, Güner'den ret cevabı aldı ama
işin peşini bırakmadı. Sivas 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde
13 Haziran 2006'da tazminat davası açan Gülmez, kaynak
ücreti nedeniyle maddi, psikolojik nedenlerle de manevi tazminat
istedi. Avukat tutmayan Gülmez, hatalı saç kesimini gösteren
fotoğrafları da delil olarak sundu.

1133 YTL tazminat alacak
Saçından dolayı alay konusu olunca kaynak yaptırdığını
söyleyen Sönmez'i, kuaförü ve tanıkları dinleyen hâkim,
Berberler ve Kuaförler Odası'nın kesim ve kaynak fiyatlarından
ortalama alıp kaynak ücretinin kısmen ödenmesine karar verdi.
Gülmez, Güner'den 633 YTL maddi, 500 YTL manevi tazminat
alacak. Karara şaşırdığını söyleyen Hayati Güner ise mahkeme
kararını temyize götüreceklerini söyledi.

Haber çok eski ama duyamayanlar için paylaşmak
istedim bayanı da çok tebrik ettim alkisalkisalkis
Boya ve kesim konusunda kuaförlerden hepimiz çok çektimişizdir.
Kırık aldırmak için gidipte uyarmamıza rağmen fazla kesenler..
Röfle yapayım derken saç yakanlar vs vs..
Kuaför mağduru olmayan bayan yoktur ama işin aslı bizim değil
işlerini doğru dürüst yapmadıkları için onların mağdur olması gerekir..:kızgın:
Parayı verip çıkmak sonra da ağlamak çözüm değil..
Hakkımızı sonuna kadar aramalıyız süprizzzzzsonuçta saç bizler için çok önemli..:1closedeyes:

NOT:Daha önce böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum
açıldıysa kusura bakmayın..

işin peşini bırakmamış çok tebrik ettim bayanı. aynı şey benim başıma gelse kuaförüme birşey söyleyemem sonrada evde saçım kötü oldu diye kendimi yerimmafoldumben

iyi yapmış koaför müsteri nasıl istiyorsa öyle yapmalı sacını
kendi kafasına göre değil yasakkelime :umursamaz:

ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
bunu kuaföelr duysun nasılsa yaptığımı beğenmek zorunda dıye düşünup beğenmeyıncede eskı saçın B.ka benzıyodu muamelesi yaparlar

helal olsun aynısı bana olsa ozgehakanın dedıgı gıbı oturur hırsımdan aglar kendımı yer bıtırırdım adamada gıkımı cıkaramazdım

iyi olmuş. ben de diyorum en baştan 1 cm kes. eğer fazla kesersen paranı vermem valla diyorum alsanaalsanasmile

iyi yapmış,hatta çok güzel yapmış.geçen sene annemin başına öyle bişey geldiki aslında bu kadının yaşadığı onun yanında hiç kalıyo.kendi saçı röfleydi ve platine boyatmak istiyordu.saçlarını boyadıktan sonra bekleyip yıkadılar,ben o an yanında yoktum.saçını boyayan şahıs o sırılsıklam ıslak kafaya tekrar boya sürüyo ne mantıksa,ıslak saça oryal uygulanmayacağını ben bile biliyorum.saçımızı boyatacaksak özellikle bikaç gün yıkamayız.tabi kadıncağız acılar içinde bana seslendi.gittiğimde gördüğüm manzara berbattı:bbo: resmen ağlıyodu.saç derisi kıpkırmızı olmuş,cayır cayır yanmıştı.sanki ateşte yanmış gibiydi.o an sinirimden bağırmaya başladım.'bu yaptığınız davalık bişey haberiniz var mı?!' diye.annem biraz ürkek ve evhamlı bi kadın olduğu için canu yandığı halde beni sakinleştirdi,bi de üstüne kuaförden çıkarken 200lira para ödedi!haram olsun zaten.ben olsam ödemezdim,burunlarından fitil fitil getirirdim.sonuç,1. dereceden yanıkmıymış neymiş,doktor anneme ne hale gelmiş saç deriniz,yaptırmasaymışınız keşke demiş.günlerce ilaç kullandı.ben olsaydım onun yerinde bende tek tel saç yoktu şu an.neyseki akıllandıda artık evde hijyenik hijyenik ben boyuyorum saçlarını kahverengine.hem ondan parada almıyorumkaydirigubbakcemile3

iyi yapmış,hatta çok güzel yapmış.geçen sene annemin başına öyle bişey geldiki aslında bu kadının yaşadığı onun yanında hiç kalıyo.kendi saçı röfleydi ve platine boyatmak istiyordu.saçlarını boyadıktan sonra bekleyip yıkadılar,ben o an yanında yoktum.saçını boyayan şahıs o sırılsıklam ıslak kafaya tekrar boya sürüyo ne mantıksa,ıslak saça oryal uygulanmayacağını ben bile biliyorum.saçımızı boyatacaksak özellikle bikaç gün yıkamayız.tabi kadıncağız acılar içinde bana seslendi.gittiğimde gördüğüm manzara berbattı:bbo: resmen ağlıyodu.saç derisi kıpkırmızı olmuş,cayır cayır yanmıştı.sanki ateşte yanmış gibiydi.o an sinirimden bağırmaya başladım.'bu yaptığınız davalık bişey haberiniz var mı?!' diye.annem biraz ürkek ve evhamlı bi kadın olduğu için canu yandığı halde beni sakinleştirdi,bi de üstüne kuaförden çıkarken 200lira para ödedi!haram olsun zaten.ben olsam ödemezdim,burunlarından fitil fitil getirirdim.sonuç,1. dereceden yanıkmıymış neymiş,doktor anneme ne hale gelmiş saç deriniz,yaptırmasaymışınız keşke demiş.günlerce ilaç kullandı.ben olsaydım onun yerinde bende tek tel saç yoktu şu an.neyseki akıllandıda artık evde hijyenik hijyenik ben boyuyorum saçlarını kahverengine.hem ondan parada almıyorumkaydirigubbakcemile3

annenin başına gelende gerçekten kötüymüş...

benimde geçtiğimiz nisanda benzer bişey geldi başıma...saçlarımı sık röfle atarak açmak istedi salak bi kuaför ama ben dahada salakmışımki güvenip yaptırdım..çünkü beni yıllardır tanıyodu ve çok iddialı konuştu...ay çok güzel olacakta millet soracak nerde yaptıdın diyede daha öncede yaptım süper oldu d falan filan...bende gaza geldi tabi yaptırdım..hatta burayada koymuştum resimlerini saçımın...sonuç korkunçtuuuu

kafamdaki bütün renkler ortaya çıktı..yer yer bildiğiniz beyaz oldu,yer yer sarılar,yer yer turuncular tabi röfle atmadığı yerler siyah falan...çingenelerden beter oldum....ayrıca kafamın derisinide yaktı bas bas bağırıyorum yanıyo diye dur dur az daha dur diyo bana şuursuz:oklava:

neyse bağıra çağıra yıkattım kafayı....sonra tabi üzerine koyu bi renk boyatmak zorunda kaldım çünkü sokağa çıkılması imkansızdı....nası ağladım...sinirim bozuldu....tek fark para almadı....yediği nane ortadaydı zaten .....hala yaptığının acısını çekiyorum,saçlarım katur kutur semsertt,kupkuruuu,yanıkkkk

ama yinede ben mahkemeye versem herhalde iyi para alırmışım şu habere göre....:umursamaz:

Zamanında ben de istediğim gibi olmasa da parayı verip
çıkma hatasına çok düşmüştüm. Kırık aldırmaya gittim ve
uyarmama rağmen nasıl olduysa belimdeki saç omzuma geldi :gitme:
nedenini sorduğumda da "e yıpranmış ne yapayım" gibi aptalca bi cvp
verdi yıprandığını ben de biliyorum ama kıyamadığım için az kes demiştim..:kızgın:

röfle yaptırmaya gittiğimde de yarısı röfleli yarısı kumral
saçlarla çıkmıştım kuaförden..halbuki saçımın küçük bir yerinde
deneme yaptırmıştım ve saçımın uçları kahverengi boyalı olmasına
rağmen güzel açılmıştı ama tamamına uyguladığında ilkinden çok
daha az bekletti sonra da "sen istedin ben de yaptım" diye cvp verdi.
Düzeltmek için de röfle fiyatının aynısını istedi benden halbuki düz
koyu bir renk boyayacaktı..

Şimdi ise kuaförlere hiçbir şekilde güvenmiyorum kırıklarımı
kendim alıp kendim boyuyorum..iyi hizmet veren bir yer bulsam
yine giderim ama bulmak çok zor çünkü hepsi az iş yapıp çok para
alma peşinde.. o moral bozukluğu içinde elimizden
birşey gelmeyeceğini parayı verip çıkacağımızı biliyorlar çünkü.
inş bu haberi duymuşlardır da biraz olsun çeki düzen verirler kendilerine..

Zamanında ben de istediğim gibi olmasa da parayı verip
çıkma hatasına çok düşmüştüm. Kırık aldırmaya gittim ve
uyarmama rağmen nasıl olduysa belimdeki saç omzuma geldi :gitme:
nedenini sorduğumda da "e yıpranmış ne yapayım" gibi aptalca bi cvp
verdi yıprandığını ben de biliyorum ama kıyamadığım için az kes demiştim..:kızgın:

röfle yaptırmaya gittiğimde de yarısı röfleli yarısı kumral
saçlarla çıkmıştım kuaförden..halbuki saçımın küçük bir yerinde
deneme yaptırmıştım ve saçımın uçları kahverengi boyalı olmasına
rağmen güzel açılmıştı ama tamamına uyguladığında ilkinden çok
daha az bekletti sonra da "sen istedin ben de yaptım" diye cvp verdi.
Düzeltmek için de röfle fiyatının aynısını istedi benden halbuki düz
koyu bir renk boyayacaktı..

Şimdi ise kuaförlere hiçbir şekilde güvenmiyorum kırıklarımı
kendim alıp kendim boyuyorum..iyi hizmet veren bir yer bulsam
yine giderim ama bulmak çok zor çünkü hepsi az iş yapıp çok para
alma peşinde.. o moral bozukluğu içinde elimizden
birşey gelmeyeceğini parayı verip çıkacağımızı biliyorlar çünkü.
inş bu haberi duymuşlardır da biraz olsun çeki düzen verirler kendilerine..
Aynen katılıyorum kuaförlerin hiçbirini güven olmuyor. İşini iyi yapan bilinçli bir kuaför bulmakta zor benim artık saçlarını boyatanlara tavsiyem (kendime de) tamamen organik boya yaptırmaları bunu yapan kuaförlere gitmeleri.

canım ne yazık ki bunun için fatura almak falan gerekiyor-muş! hangi kuaför fatura veriyorsa sanki!!! ben röfleli saçlarımı düz sarıya çevirmek için gittiğimde bebek beyazı yaptı saçlarımı da yaktı.. sonra beğenmediğimi söylkedim bi gün dursun alış dedi ertesi gün ağlayarak gittim sakince düzelt dedim sinirledni falan.. saçıma küllü bi koyu kahve yaptı saç yeşerdi.. bi hafta sonra da balom vardı ağlayarak tüketici derneğine gittim belediyede ama bana faturan yoksa yapacağım bişey yok dedi şahidinin olmasının önemi yok.. neyse peşini bırakmadım kuaförler ve berberler odasına gittim başkana anlattım ama ne göreyim benim o kuaförün sahibi dernek yetkililerinden.. bana bişey iddaa edemezsin dedi gel saçını yapıyım dedi ben de ölsem o kuaföre girmem paramı ve tazminatını istiyorum dedim ama bana malzeme parasını düşüp veririm ama kuaförden alcan burda vermem dedi.. başkan da arka çıktı tabi... en sonunda ben de gidip aldım paramın bi kısmnı orda tanıştığım bi bayan sayesinde de saçım düzeldi.. ama o kuaförü tüm fakülteye rezil ettim sivasın en duyulmuş kuaförlerindendi ama bizim fakültedeki müşterilerinin çoğunu kaybetti

Bende şubat ayında yaşadım bi acı tecrübe. avril lavigne' in saç rengini istemiştim. Benim saçımsa boyası olmayan, tamamen doğal rengi kestane rengi. Tabi uzundu. Yapabilirmisini dedim, defalarca. Elbette dedi. Tek seferde yapıcaksınız değilmi, yoksa yaptırmam dedim. Elbette. Ben bu işi yapıyorum dedi 12 yıldır. Neyse koltuğa oturdum. Saçıma oryal sürmüş. Kurutma makinası falan tuttular. Saçımı 2 saat oryalde tuttuktan sonra bildiğin koyu turuncu oldu. Dedim bu çok kötü, bu renk kalmayacak dimi?. Halledicez dedi. Neyse sarı röfle atmış.Bende salak gibi cahilliğimden bekliyorum. Tabi yine sıcak makina tutu. Saçlarımı yıkadı, bir baktım ki rezillik.
Koyu turuncu üzerine koyu sarı röfle.. Tabi o rengi kapatmak için yana döne sitede çözüm aradım.En sonunda en baştaki saç rengime boyadım.
Bütün psikolojim bozuldu, saçlarım yandı ve yıprandı, birde dünyanın parasını ödedim. Hala sarı saç istiyorum ama bir daha buna katlanabilirmiyim bilmiyorum...

Bana da fiş istememe rağmen vermemişlerdi. Büyük bir ders oldu tabi... :(:(:(

katılıyorum..bende sivastayım cidden duzgun kuafor bulmak cok zor o bahsedılen kuafor de cok pahalıdır ayrıca.cok over kendısını..bak bısı varmıs demekkıı..benımde zamanında saclarım cok yandı kızıldan sarıya dondum bır ay ıcınde olmadı yakısmadı dedım sımsıyaha dondum patlıcan moruna gectım..tam bı aılıen oldum allahdan op doenmde yasım goturuyormus..demekkı mıllet bana ondan öyle bakıyomus.yakıstıgını dusunuyordum unıverstelı yıllarımda..sımdı bır dıngınlık geldı saclarımı gebe kalınca hıc ellemedım..tek boya yada kesım yapmadım..saclarım bır oldu ama parlıyor öyle pahalı bakımda uygulamadım..megerse sık yıkanmaktan sık boyamakdan sık rofle golge balyaj derken..resmen ellenmekten bıkmıs bozulmus saclarım sonra dedıfıgım gıbı kendıne geldı.bende sıvasta kımseye guıvenemedım..bebegımı dogurduktan sonra saclarımı kocam kestri.saclarım dalgalıdır yanı kesmesı zordur dalgalı sacı ıslakken kesersın duzgun gozuklur.kuruyaunca yanlıslar ortaya cıkar.nese ıstedıgım gıbıydı.gebelıkde kullanılan vıtamınler de yaramıs olabılır cunku full multıvıtamın verıyorlar ve e vıtamını de ALDIM sonuc olarak saclarım cabuk uzadı bu donemde.sizde cabuk duzenlı ve parlak sac ıcın agız yoluyla vıtamın alın..vucudunuzda duzene gırer ama kılo alabılırsınız..kendı roflemıde yakında kendım yapıcam az kaldı su oryalden korkuyorum.su an annemden artan palet dore kavhe rengını sacların on kısmına uyguladım yarım paketten daha azını cok saglam markaymıs renk oturdu cunku..arka kısım sarı ara ara yeryer.ve ben markayı hatırlamıyorum bır oryal vede 9.1 aldım bayrama kendı roflemı kendım yapcam..resım koyarım..

katılıyorum..bende sivastayım cidden duzgun kuafor bulmak cok zor o bahsedılen kuafor de cok pahalıdır ayrıca.cok over kendısını..bak bısı varmıs demekkıı..benımde zamanında saclarım cok yandı kızıldan sarıya dondum bır ay ıcınde olmadı yakısmadı dedım sımsıyaha dondum patlıcan moruna gectım..tam bı aılıen oldum allahdan op doenmde yasım goturuyormus..demekkı mıllet bana ondan öyle bakıyomus.yakıstıgını dusunuyordum unıverstelı yıllarımda..sımdı bır dıngınlık geldı saclarımı gebe kalınca hıc ellemedım..tek boya yada kesım yapmadım..saclarım bır oldu ama parlıyor öyle pahalı bakımda uygulamadım..megerse sık yıkanmaktan sık boyamakdan sık rofle golge balyaj derken..resmen ellenmekten bıkmıs bozulmus saclarım sonra dedıfıgım gıbı kendıne geldı.bende sıvasta kımseye guıvenemedım..bebegımı dogurduktan sonra saclarımı kocam kestri.saclarım dalgalıdır yanı kesmesı zordur dalgalı sacı ıslakken kesersın duzgun gozuklur.kuruyaunca yanlıslar ortaya cıkar.nese ıstedıgım gıbıydı.gebelıkde kullanılan vıtamınler de yaramıs olabılır cunku full multıvıtamın verıyorlar ve e vıtamını de ALDIM sonuc olarak saclarım cabuk uzadı bu donemde.sizde cabuk duzenlı ve parlak sac ıcın agız yoluyla vıtamın alın..vucudunuzda duzene gırer ama kılo alabılırsınız..kendı roflemıde yakında kendım yapıcam az kaldı su oryalden korkuyorum.su an annemden artan palet dore kavhe rengını sacların on kısmına uyguladım yarım paketten daha azını cok saglam markaymıs renk oturdu cunku..arka kısım sarı ara ara yeryer.ve ben markayı hatırlamıyorum bır oryal vede 9.1 aldım bayrama kendı roflemı kendım yapcam..resım koyarım..

bekliyorum cnm röfleli fotonu...yerimseniben

Ben henüz taşındım Sivas'a. Doğumdan sonra saçlarım aşırı döküldüğü için ve şehir dışına çıkamadığım için mecbur kaldım uçlarından kestireyim dedim. En kötü ne olur ki dedim. Gülenaz kuaföre gittim. Uçlarından alacağı saçı önleriyle eşitleyip kısacık kesti. Hadi oldu bir hata kestin bari özür dile, mahçup ol. Nerdee! Hala üste çıkmaya çalışıyor. Sonradan keşke bir makas verip herhangi birine kestirseydim dedim. Emin olun aynısı olurdu. Başka bir kuaför bulur muyum diye girdim bu foruma ancak Sivas'ta kuaför değil, mağdurları bulunabiliyor ancak. Önerebileceğiniz kimse yok mu yahu?

Bende bir mağdur olarak yazmak istedim sivas empire kuaföre tavsiye üzerine gittim ve saçımı soğan kabuğu ,açık bakır hürrem rengide diyebiliriz resimler gösterdim ve bu renk istiyorum dedim iki kere boyamamız lazım dedi ve saçımı pembe kırmızı karışımı bi renk yaptı hayatımda böyle renk görmedim o kadar iğreçtiki zaten ağlayarak eve gittim ertesi sabah eski haline çevirmesini yada istediğim rengi yapmasını söyledim tamam dedi ve önce saçımı akıtmaya çalıştı tekrar boyadı rezil etti yine ve tartışmaya girdim adam suçluyum diyeceğine bide üste çıkıyo yok anlattım ben size fln gibisinden aklı olan o kuaföre gitmz hayatımda gördüğüm en beceriksiz insanlar ben hata yaptım siz hata yapmayın yazık etmeyin kendinize..

Back