• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ktphane kedisi Deweyi okuyan oldu mu?

mulberry

Çok şükür Allahım
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2007
1.941
1
116
İstanbul
Kızlar bu kitabı çok merak ettim. Alıp okumak istiyorum. Aranızda hiç okuyan oldu mu acaba?

Dünyanın En Ünlü Kedisi Dewey'in Öyküsü

Yayınlandığı ilk günde dünyada rekor ilgi gören ve sıradışı öyküsüyle tüm dünyada insanları derinden etkileyen, yüreklerini ısıtan DEWEY şimdi Türk okuyucularıyla buluşuyor…DEWEY inanın sizin hayatınızı derinden etkileyecek.

Bir kedi sizin üzerinizde ne kadar etkide bulunabilir? Bir kedi kaç kişinin yaşantısını etkileyebilir? Terk edilmiş bir yavru kedi klasik bir Amerikan kasabasındaki küçük bir kütüphanede nasıl dünya çapında ünlü olur? Dewey'in büyüleyici öyküsünü okumadan bu sorulara yanıt veremezsiniz.Dewey'in öyküsü olası en kötü durumda başlıyor. Yalnızca birkaç haftalık yavru iken, yılın en soğuk gecesinde Spencer kasabası Halk Kütüphanesine sığınır. Kütüphane yöneticisi Vicki Myron ertesi sabah onu bulmuştur. Myron alkolik kocasından ayrılmış, göğüs kanseri olan çocuklu bir kadındır. Dewey onun ve personelin kalbini kazanmıştır ve yukarı doğrularak ve soğuktan neredeyse donmuş patisini kaldırarak onlara teşekkür edecektir. Sonraki on dokuz yıl boyunca Spencer halkı onun heyecanını, sıcakkanlılığını ve (bir kediye özgü) insancıllığını ve her şeyden önce en çok kimin ihtiyacı varsa onun yanına gitmesini sağlayan altıncı hissini yaşayacaktır. Onun ünü başka kasabalara ve ardından başka eyaletlere doğru artar ve sonunda tüm dünyaya ulaşır. Dewey yalnızca bir dosttan daha fazlasıdır; o genel olarak tarımla geçimini sağlayan bu kasabanın insanları için bir gurur kaynağı olmuştur.

Dün akşam yorgun savaşçı nikli arkadaşım bu kitabı bana tavsiye etti körolmayasıca ızmit'te bulamadım kitabı:mymeka:

ınternetten aldım pazartesi gelir de hemen okurum umarım mafoldumben

kedi delisi olarak aldım..ama çok gereksiz ayrıntılar var yaşadıkları yerlerle ilgili ve de bıktırıyor..biraz da balom köpüğü gibi bir kitap...amerikalılar da karaman yaratmaya bayılır ya...gözlerim çok doldu fazla ileri gidemedim ama iyi zaman geçirtir..

ben de okudum.daha farklı olduğunu düşünüyordum.
anlatımı akıcı ama nedense ne olumlu ne olumsuz düşünemiyorum.
belki konusunu bilseydim okumazdım.kurgu felan sanmıştım ben.

Kitabı halen okuduğum için yorum yapmayacağım henüz ama şunu paylaşmak istedim. Kitapta bir bölümde Gary Roma isimli birinin gelip Dewey'in videosunu çektiğini anlatmış yazar. Yerimde dururmuyum araştırıp buldum :)

Puss in Books: Adventures of the Library Cat (1997)

Merak edenler belki vardır diye yazayım dedim. Bu kısa filmi bulup izlemem şart oldu.

mirmirmirmir :delphin: :1shok: :uhm: alkisalkisalkis delikafadulden cokacimcoook .... şeklinde oldu kitabı okumam sanırım.

Halen kitabı okumakta olan bu topiğin takipçisi biri (navbahar) olduğundan detay yazmıyorum. Şahsen hoşlanmam bir kitap okurken can alıcı şeylerin söylenmesinden.

Özellikle kitabın giriş bölümü çok sıkıcı gelmişti... Belki başka bir kitap olsa öyle gelmezdi ama ben Dewey'e ulaşmak istediğim için laelaelaelaelae olmuştum.

Bir uyarı kitapta yer yer anlatım bozuklukları olacaktır (bir sonraki baskıda düzeltilmiş olabilir :Saruboceq:) Ancak bir kediseverseniz, ya da sevmeye adaysanız, sanırım benim gibi takıntılı bir tip olsanız bile (imla hataları vb) bir süre sonra görmezden gelebilirsiniz. Konunun içine girdikçe ... Ha belki de sonraki bölümlerde hata yoktu bu da olabilir:sm_confused:

Sadece Dewey'in konu olduğu bir kitap da olabilirdi belki ama o zaman Dewey'in etkilerini bu kadar iyi anlayamayabilirdik diye de düşünüyorum. O zamanlar yaşanılanları bilmeden sadece Dewey'in yaptıklarını okumak daha yüzeysel kalabilirdi, değil mi?

Ha tabii anlatım şekli daha akıcı olabilirdi diğer bölümlerin belki, ama Nevbahar'ın da dediği gibi belki de Türkçe'ye çevirisindedir sorun :sm_confused:

Şimdilik bu kadar yerimseniben

Ben kitabı okuyunca dolu dolu bir yorum yazacağımı sanıyordum.

Hem büyük bir hayvansever olarak hem de evinde kedisi olan biri olarak.

Ama Dewey'in sonunun bu şekilde olacağını bilmiyordum(Okuyanlar bilirler)

Sayfalar arası 10 dakika mola verdim çünkü yazıları göremez haldeydim. 19 küsür yıldan sonra onu çok seven Vicky in bir anda öğrenipte bu kararı alması beni yıktı.

Merak edenler için Dewey'in yaşadığı kütüphanenin web sitesi

http://spencerlibrary.com/

sorma canim bende aglamaktan okuyamadim insan cok etkilenio benimde pisim var adi prenses su an uyuyoo melekler gibi karsimda mirliooo:))

Bir kedi sever olarak çok etkilendim.Sevgi öğretilir ve özellikle çocuklara hayvan sevgisinin öğretilmesi gerekir.Hayvan sevmeyi bilmeyen yetişkinlere de salık verilmesi gereken bir kitap bence.Evet çevirisi biraz imla hataları içeriyor ama onları ihmal edersek sonunda gerçekten gözyaşlarımı tutamadım.Bizim kedimizde daha sekiz yaşında yumuşak doku kanserinden öldü.

Daha doğrusu çok acı çekiyordu uyutma kararı vermek çok zor hem de çok çok zordu, ama daha fazla acı çekmemesi için başka çare yoktu.Sürekli bakımını yapan veterinerimiz de uyutamayacağını söyledi ve başka bir meslektaşını eve gönderdi uyutması için.

kedi fobisi olan benim için bu rahatsızlığımı aşmam da bi miktar yardımcı olduğunu söyleyebilirim. ancak kitap anlatımı kurgusu her şeyiyle felaket. olaylar arasında bi zaman olayı da yok her aklına geldiğini yazmış. kitap gerçekten köttüü. yani 10 tl nin üzerinde bi para verdim -çok hatırlamıyorum- ama değmedi bence. bu amerikalıların zevklerini anlamk mümkün değil nasssıl en çok satan kitap ya :uhm:

Okuyalı çok oldu kitabı... Bence hayvansever ya da değil herkesin okuması gereken bir kitap.. Belki kedi sevmeyenler kitaptan duygusal boyutta bir anlam çıkaramayabilirler ama olsun belki aralarında buna ulaşabilecek birileri çıkar...yerimseniben

Dewey in sonu hakkındaki yorumlarınıza katılıyorum... Böyle olmamalıydı diyorum ama kütüphane görevlisinin galiba karakteri bu... Köpeğin de sonu bu şekilde olmuştu hatırlarsanız...

Bir de çok takıntılı biri olduğum için beni gerçekten çok rahatsız etti kitaptaki anlatım bozuklukları... Ve bu tamamen çevirmenin suçu... Ama tabi ki kedilere olan sevgim bu sorunu göz ardı etmemi sağladı... Yani kitabı okuma zevkimden ödün vermedim...:lepi:

cat450.jpg
Dewey-1-780717.jpg

kedileri çok sevmem ben ama kitaba bugün başladım çok merk ediyorm olaylar nasl gelişeck

sonuna dogru gozyaslarina bogulup okumakta zorlanicak duruma gelcen canimm kalbim icim eriiidi

Back