Kskan Eltiyi alt etme yollar ...

sedef8181

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
89
0
Eltisi olan,daha doğrusu kıskanç eltisi olan anlar...Eşinizi kırmadan,çevreye çaktırmadan eltinizi nasıl susturursunuz ve ya alt edersiniz ,yaptığı şeytanlıklara engel olursunuz?Yaşadığınız ilginç ya da komik olaylar,sinir durumlar var mı? Paylaşalım arkadaşlar..kahve:

Kıskanırsa kıskansın bana ne derim ben olsam..
Kadının kendi sorunu..:dilcikar:
Ne diye uğraşıyım insanların psikolojik sorunları ile,ben sadece kendime bir de kocama bakarım..hihoyyyt

Ne diye uğraşıyım insanların psikolojik sorunları ile,ben sadece kendime bir de kocama bakarım..hihoyyyt

Ah keşke öyle olsa, tek o ve sen olmıyorsun ki. Kayınvalideler, kayınbabalar, eşler. Kayınvalidem Allahı var melek gibi kadındır, içimden gelir anne demek, kayınbabam da öyle. Onların hatırına sus, sus. Kıskan sen köşende diyorum ama iğne gibi laflarına ne kadar susabileceğim bilmiyorum.

ışim gücüm yok elti nasıl kıskandırılır nasıl alt edilir diye onumu düşünicim..
Valla Hiç sallamam...Herkesin yaşantısı kendisine
sende fazla kaptırma eltine
Sonra kardeş arasını açan gelin olur adın.

Bu en güzeli ,senin gibi herkes hepimiz böyle yapabilsek bravo...Yapamayanlara soralım ,umursamadığımız halde üzerimize gelenlerden bahsedelim

ben çatır çatır çatlatıyorum...eşinin yoğun ilgisinden,aldıgı hediyelerden bahsedebilirsin sürprizlerini anlat laf arasında.....madem kıskanıyor kötü niyetli sen de gıcık et olan onlara olsun..

Ya kıskandırmak için değil, ama yapılan şeylere seviyeyi bozmadan ve arada hatırı olan insanları incitmeden nasıl sabredeceğiz. Mesele bu bence.
Bir örnek vereyim; eltimlerin düğününün üzerinden birkaç ay geçmişti, başka bir şehirde yaaşdıkları için evlerine ilk gidişimizdi. Üstelik de yurtdışına gideceğim için vedalaşmaya gittik. ıki gün boyunca surat astı, yemek yapmak için eşinin "yemek işini ne yapacağız demsesini bekledi, mutfağına sokmadı." Aramızda o güne kadar geçmiş tek kötü söz yok. Eşim kardeşinin evinde o muameleye maruz kaldığı için ne kadar üzüldü anlatamam. Ben desen öyle. Ne yapılır şimdi buna? Dokuz aylık hamile, bayramda herkes onlarda olduğu için biz de gittik, içimden geldi mi? Hayır. Kayınvalidemin hatırına gittim. ışte bu durumlarda, aman kıskansın denemiyor maalesef. ılla ki bir yerlerde muhatap olunacak.

Son düzenleme:

Belki misafir sevmiyordur,ne bileyim ben de sevmem evimde yenilsin,yatılsın kalkılsın..
Siz de minumum seviyede görüşün derim..
Ben evliliğim süresince bana surat asılmış,beni kıskanmışlar gibi konulara hiç takılmadım..
Benim huzurumu bozmasına izin vermem 3. kişilerin ruh halleri..
Gidilecekse gider,kalkar dönerim saati gelince.
Zaten bana samimi durması,mutfağında iş yapmak beni daha çok sıkardı..
Belki de bende vardır gariplik bilemem,ama insanlara hep dışarıdan bakarım iç yüzü ile ilgilenmem açıkçası..

Lalecim çok iyi anlıyorum ben seni. Çok haklısın dediklerinde. Bu tür konularda hep de aynı fikirde olmuşumdur seninle ama işte karşındaki insanla o kadar ilgili ki herşey. ısteğim çok samimi olmak değil, ama örneğin mutfak olayında, nezaketten gidip sordum. "Sağol teşekkür ederim, ben hallederim." demedi ki. "Yok yok sen git." dedi. Ha tabi bunu yaptıktan sonra bu mesafede davransa yine dert değil, yılda bir görüşürüm biter. Ama iş doğuracağı bebeğe yapacağımız hediyeyi başta şaka yollu markasına modeline kadar sipariş verip, sonra da bizi "bir bakalım abi" diyerek dükkana götürüp adamla pazarlık yaparken arkalarını dönüp eşimle satıcıyı yüzyüze bırakmaya gelince oldukça samimiler. Evlendiklerinden sonraki ilk bayramda bir bayramlaşma için telefon etmeyen, biz arayınca da telefonu açmayan, hiçbir özel günümü hatırlamayan, hiç halimi hatrımı sormayan insan bu olaydan önce bir ayda üç kez aradı, hiç neden yokken.
Lafın kısası, sen çok vakur ve seviyeli bir iletişimden söz ediyorsun ama senin seviyen de karşındaki izin verdiği kadar oluyor işte. Sen de insansın bir yerde patlıyorsun. Burda iki satır yazıyla da ifade edemiyorum kendimi ama maksat dertleşmek işte.

Son düzenleme:

Senin gibi yapabilsek sorun olmaz elbet..bravo tekrar..Gidilecekse gider saatinde kalkarım demişsin yani formalitelerimi yerine getiririm olur biter babında söylemişsin,bu bile sorun oluyor kardeşim..az oturdu,samimi olmak istemiyor,az konuşuyor v.s. gibi dedikodu yapılıyor..Buarada senin kaç eltin var yada vardı..elti sayısı da önemli tabi :))entrikalar dönüyor çoklukta..nerde çokluk orada ..malesef

ben çatır çatır çatlatıyorum...eşinin yoğun ilgisinden,aldıgı hediyelerden bahsedebilirsin sürprizlerini anlat laf arasında.....madem kıskanıyor kötü niyetli sen de gıcık et olan onlara olsun..

Acaba çözüm yolu bu mu?Bunu da herkes yapamıyor işte,ben yapamıyorum yapsam elime yüzüme bulaştırırım,aslında haklısın..

Biz 5 eltiyiz yani çokluk bizde :)) Düğün sonrası bizim oralarda adettir kayınpederin evine gelir gelin..neysem gündüz düğünü benimkisi de ,düğün bitti geldim kayınnpederin evinee..herkes orada ama tanımıyorum tabi kimseyi..oturdum gelinliğimle misafirlerin ortasına herkes bana bakıyo,bunaldım,ben utangacımdır da biraz terler boşandı..Benden 10 yaş küçük bir eltim var,yaşını da küçük bularak o sıkıcı ortamdan kurtulmak istedim ..dedimki eminecim bana bir bardak su getirir misin?Hani küçük ya ondan istedim,oda kalabalık mutfağa geçmem mümkün değil gelinlikle,bilmiyorum da evi..kimseyi de tanımıyorum..neysem..bizimki surat etti mırın kırın da olsa zarzor kalktı..ben de pişman oldum o an..ve şaşırdım..Gitti mutfağa başkasıyla su gönderdi..güya ayağıma su getirmemiş oluyor..ilginç dimi..daha tanımadan eltilik pskolojisine giriliyor..o günden buyana hep saçma sapan küçük şeylerden laf çakıyor ukalalık yapıyor yaşına bakmadan

valla ne denir bilmemki eltimle aram çok iyidir kıskanmayız birbirimizi
çok dikkat ederiz yeni aldığı bir eşyasını asla sormam nerden aldın vs
kıyafetini hiç bir şeyini kendi göstermediği sürece görmemezlikden gelirim
ama kendisi hep gösterir içinde kötülük olmadan ama ben soramıyorum işde
çekiniyorum ben seviyorum eltimi iyidir::)))
ama görümcem kıskançtır onuda umursamıyorum

eltilerin hepsi kıskanç diye bişey yok ozaman..ne güzel eltinle ilişkin imrendim doğrusu..kişilikle alakalı demekki eltin kıskanç bir kişilik değil...büyük eltimle bir anımı anlatayım..yeni evliyim aradan 3 hafta geçti,yeni eşyalarımız geldi adamlar kuruyorlar masayı falan eşim de evde yok ,eltimle ben varım..47 yaşında kendisi,yeni evli olduğum için kendisini pek tanımıyosum o an..eşyalar kuruldu adamlar gitti dediki eşyalarınıbakabilir miyim tabi tabi dedim.."şuna ne gerek vardı buna ne gerek vardı demeye başladı"en son yatak odasında makyaj malzemelerin olduğu yere baktı burası ne dedi..makyaj malzemelerini koymak için bölüm yapmışlar deim.şöyle dedi" ama eşin makyaj yapan kadını hiç sevmez ki sakın boyanma öyle" sanki kumam :)) eşim benim makyajlı halimi de çok sever ,yaşı 47 ama aklı 20 napsın :)

Ne güzel. Ne şanslısınız. Benim kız kardeşim yok, çok isterdim bana bir kardeş gibi olsun. Ama o tabi tercihtir, mesafeli olmak istese ona da saygı duyar, gerekitğinde gerektiği kadar saygılıca görüşür, iki tatlı sohbetimi yapar bırakırdım. Ama bizde öyle değil, abiye yaptırılacak birşey varsa, can kan. Yoksa evinden defetme seviyesinde. Allah insaf versin bunlara.

Eltim yoktu!
Kocamın kuzenlerinin eşi elti olduğumuzu iddia ediyorlardı kendi çaplarında..
Ben yine olayın dışındaydım..
Az oturdu,samimi olmak istemiyor laflarını çok dinledim ben,evet öyleyim dedim sonunda da..
Ben biri istiyor diye onunla samimi olmam,kendim istersem olurum..
Kayınvalidemle en büyük kavgamızda buydu ya zaten.
Soğuk gelin,nazlı gelin,elini bir işe sürmeyen,az oturan,az konuşan gelin... Ohooooo uzadıkça uzar.. İstedikleri kadar hakkımda konuşabilir insanlar bana ne yeter ki yuvama dokunulmasın dedim..
Halen lafımın arkasındayım,yuvama elini uzatan parmağı koparamıyorsam evliliğimi bitiririm nitekim de bitti..
Neyse konu ben değilim ya; siz bence eşinizle mutlu olun gerisini boşverin..
İnsanlar nasıl olsa konuşacak bir sürü konu bulacaktır daha..

Görüşmek istemiyorsa görüşmeyin, evine gittiğinizde surat astıysa bir daha gitmeyin..

Ama bunlar eltinizin sizi kıskandığı anlamına da gelmez..

Karakteri, resmiyet isteyen cinsten olabilir, ya da çıkarcı vs.. olabilir..

Siz de ona göre davranır, uzak ve mesafeli durursanız sorun kalmaz..

Elti diye yakın olacaksınız diye bir kaide yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…