benim kızımda düzeltilmiş 8,5 aylık. ylmznrmn arkadasın bebeğinin yaptıklarının aynısını benim kızım da yapıyor. okuyunca benim cadı aklıma geldi güldüm. kızım birde elinden oyuncağını ya da yiyeceğini alınca aşırı sinirleniyor. resmen ortalığı yıkıyor. ellerinden tutunca adım atıyor. koltukta tutunarak ayakta durabiliyor. ayakta durmayı cok sevdiği için bi türlü desteksiz oturmayı beceremedi .tek sorunumuz
canım evet aynı kaderi paylaşıyoruz, uzun zamandırda konuşamıyoruz, oğlum şuan 7 kilo civarında, boyuda 65 cm, şuan ayaklarını basıyor yere ama tutmam gerekiyor, destekli oturuyor, kendi etrafında dönebiliyor, gitmek istediği yerlere sürünerek gidiyor emeklemiye çalışıyor ama sadece popoyu kaldırıyor başı indiriyor veya tam tersi, acıkınca memme diye ağlıyor odada yalnız kalınca anneye benzer bi sesle sesleniyor, kahkaha ile gülüyor, yabancı insanları kesinlikle ayırıyor, bir süre onlara hiç yaklaşmıyor artı yüzlerine bile bakmıyor, aklıma geldikçe yazarım canım seninkinide merak ediyorum, bu aralar nöroloji kontrolü var, cuma günüde doğduğu hastaneye gelişimsel pediatriye gideceğiz, orada ayına göre yapması gerekenler, takip ediyorlar bakalım onlar nasıl bulacaklar, nasip olurda bildiririm,
evet cnm şükürler olsun. Allah herkesi çocuğuna sağlık sıhhat versin inşallah
cnm bi de ben ismini söyleyince bakmıyo diye baya endişeleniyordum.artk bakıyo.ama eğer ilgisiini başka bişey çektiyse ya da o sırada gözü tv deyse imkanı yok ne kadar seslensen de ismiyle bakmıyor.
canım bişe odaklandıkları zaman zaten mümkün deil bakmazlar. yani seni tınlamıyorum sende kimsin havaları var . benim kızım da öyle. bende bişeye odaklandıysa bakmıosa değişik sesler çıkarıyorum. o zaman yandan yandan gülüp sonra bakıyor. mesela ıslık çalıyorum, şiiiiiii susssssssssss gibi. değişik sesler hemen ilgisini çekio sırıtıo sıpalar
canım bişe odaklandıkları zaman zaten mümkün deil bakmazlar. yani seni tınlamıyorum sende kimsin havaları var . benim kızım da öyle. bende bişeye odaklandıysa bakmıosa değişik sesler çıkarıyorum. o zaman yandan yandan gülüp sonra bakıyor. mesela ıslık çalıyorum, şiiiiiii susssssssssss gibi. değişik sesler hemen ilgisini çekio sırıtıo sıpalar
arkadaşlar genelde bebeklerimizin gelişimleri aynı, bizimkide eğer biraz ilgilenme hemen arkasını dönüp yatıyor senden tarafa hiç bakmıyor, biraz şaklabanlık yaptıktan sonra gülmeye başlıyor, ,
gügü cüm ben ankara zekai tahir burak hastanesinde doğum yaptım, gelişimsel pediatri orada var küvezde kalan hastalarını muhakkak orda da takip ediyorlar, doktor zaten yönlendiriyorlar, nöroloji doktorumuzda oraya gitmemizi öneriyor
bir de kızlar bebekleriniz doğduğunda baş çevreleri kaç cm di, şimdi kaç cm yazabilirmisiniz. benim kızımın doğduğunda 26,5-27 cm di. şimdi 40,5 cm. yaşına göre en alt sınırın 1 cm altında. mr ve genetik testleri yapıldı. çok şükür temiz çıktı. doğumda küçük doğduğu için sanırım küçük gidiyor. bu zamana kadar gelişim iyi deniyor ama yaşına vurunca az tabiki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?