Kronik ürtiker hasalığı olan var mı?

rhodes64

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2011
32
0
0
Diğer
yaklaşık 15 yıldır kronik ürtiker rahatsızlığım var.gitmediiğim doktor kalmadı,ama alerji tesrlerim ve kan değerlerim hep normal çıkıyor. en son york testi yani gıda duyarlılık testi yaptırdım. birçok gıdaya karşı duyarlılığım çıktıyumurta,arpa,mısır,soya,kola,kiiraz,agar vs. ve vaba dokunan bütün gıdaları beslenme programımdan çıkardım.15 yıldır antihisaminik ilaçlar kullanıyorum.2 gün içmesem ağzım yüzüm şişiyor ve her yanım kabarıyor.diyete başlayalı yaklaşık 1,5 ay oldu ve yakında ilaçları bırakıp ürrtikerimin geçip geçmediğini anlayacağım.aranızda york testi yaptıran var mı kızlar?

geçmiş olsun york testini yaptırmadım ama yaptırmayı düşünüyorum nerde ve ne kadara yaptırdın

benimde yıllardır alerjim var alerji testinde bişey çıkmadı çünkü cildim uygun değilmiş o teste
kan değerlerimde normal
durup dururken bi şişiyoru ki sorma mahfoluyorum ağrıdan kaşıntıdan fena kötü bişey bu yaa
allahım kimseye vermesin

sana da çok geçmişolsun cnm.ben akdeniz özel şifa hastanesinde yaptırdım fiyatı 950 tl. orada cambridge testi diye geçiyor ve york testinin biraz daha gelişmişi. yani daha çok gıdaya bakılıyor ve daha ayrıntılı sonuçlar veriyor.1 hafta sonra sonuçlar geçti elime. diyete başladım bakalım.1 ay içinde ilaçları bırakıp diyetin sonucuna bakacağım. sonuçları bildiririm

sonucu merakla bekliyorum eğer sende işe yararsa bende york testini yaptırmak istiyorum

inşallah işe yarar bakalım..bu arada kefir alerjiye karşı en iyi içecek. çünkü bağırsaklarda alerjiye neden olan mantarları temizliyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücudun alerjiyle savaşmasını sağlıyor. hergün 1 bardak için mutlaka..ayrıca benim cildime çok iyi geldi.normalde her kış yüzümde sivilce çıkardı artık bir tane bile çıkmıyor kefir sayesinde.

bayılıyorum şu kadınlar kulübüne hemen her konu ile ilgili birşey var. ben de tesadüfen gördüm burayı ve evet ben de çocukluğumdan beri
kronik ürtikerim. son atağımı geçen ay yaşadım. artık nefret ediyorum avil+decorttan! etrafınızdaki insanların size acıyan ve şaşkın ifadeyle
bakması ise ayrı konu. benim de kan testimde birşey çıkmamıştı. york testini ise maalesef parasızlıktan halen yaptırabilmiş değilim.
ama az çok biliyorum kendimi neye karşı bu kadar tepki verdiğimi. antibiyotikler, aspirin... ama en beteri ise aşırı stres. ondan ne yazık ki kaçış yok
hepinize alerjisiz günler diliyorum...

arkadaşlar ben alerjiden soğanla kurtuldum,internette biri kronik üritker yani sizin alerji rahatsızlığınızdanda soğanla kurtulduğunu yazmış
isterseniz bir müddet yiyin inşallah şifa olur..

merhabe kızlar bende yeni doğum yaptım doğum yaptıktan 15 gün sonra kırmızı kabarcıklar ortaya çıktı böyle çok tatlı bi kaşıntısı var insanı deliye çeviren acile gittim üriker teşhisi kondu kortizon aldım iğne şeklinde üç gün boyunca ama geçmedi birde zyterc ilacı verildi emzirdiğim için fazlada ilaç alamayorum en hafif olanları verdiler ama deli gibiyim nasıl kurtulacam bu illetten bilmiyorum hayat bana zehir oldu (((

ah ahh bu hastalığı 2 yıl hergun çektım ben allahıma şükür şu an eser yok...bıkaç antihistamiğin faydasını gördum ama sonra gene kullanmadıgmda başladı..cnm tek yapman gereken duşta duş jelı asla kullanmayacaksın...keselenmek lıflenmek yasak..ve vucuda asla nemlendırıcı krem losyon mumkun deıl sürmeyeceksın bak 2 3 ayda kendliğinden nasıl geçıyor...yanı sakın testler ılaçlar falan fılan arama boşuna tek çaresı duş jellerı kımyasal ürün ıçeren maddelerı vucudundan uzak tutmak...ben banyoda lifi bıle bıraktım 2 ayda tamamen geçtı..dedğmı yap göreceksın çnku başka yolu yok..yüzüne bıle nemlendırıcı surme bekle bir süre ..başlarda gene olacak ama 1 aya kadar azalacak sonra 2. ayda vücutta eser kalmayacak..sonra benı hatırlar yazarsın belkı ..

ben york testini yaptıralı yaklaşık 5 ay oldu. 5 aydır bana dokunan yiyecekleri yemiyorum ama ürtikerim hala devam ediyor malesef. sanırım işe yaramadıı..belki de henüz erken biraz daha beklemek gerekiyor bilemiyorum. stresli olduğum dönemlerde de bariz artış gösteriyor...

merhabalar bende de aynı sorun var bnde daha kurtulamadım bir çıktı ama fena çıktı ne oldugumu sasırdım nisan ayında başladı çizgi çizgi kızarıklıklar kabarmalar ve kaşıntılar şurası kaşınıyor diyorum bir bakıyorum kızarmış kabarmış sebebi anlaşılamadı kan testi alerji testine bakıldı sonuçlar temiz emzirdigim için zyrtec locoid ve stilex jel verd doktoram bir faydasını görmedim artık git gide çogaldı geceleri çıkıyor derken artık gündüzleride çok sık çıkıyor ve yüzümdede çıkmaya başladı cildim kabardı dudaklarım şişti 1 aydan kısa bir sürem kaldı işe başlayacagım daha tedavisini bulamadık emzirdigim içinde ilaç kullanamıyorum denemedigim yöntem kalmadı duyupta tuzlu suyla yıkandım sirkeli suyla yok yok kurtulamadım

kızlar 20 yaşındayım ben de temmuz 2011 den beri kronik ürtiker hastasıyım nerdeyse denemediğim hiçbirşey kalmadı. 4 tane cildiye uzmanı gezdim bütün testler yapıldı ama nafile... bütün doktorlar neden bulamayınca aynı şeyin arkasına sığınıyor "STRES" , bu dünyada stressiz yaşayan insan olduğuna inanmıyorum (o kadar kaşınırken ve tüm vücudun kıpkırmızıyken sıkıyorsa stres yapma) ilk önce ağustos 2011 de denize düşen yılana sarılır hesabı internetten ibrahim gökçek diye bir adamın bitkisel ilaçlarını buldum 3-4 ay kullandım ürtikerim hafifledi fakat bitmedi. sonra kasım 2011 de york testi yaptırdım birsürü şeye karşı intoleransım çıktı o zamandan beri çoğunlukla uydum diyetime, kışın muhteşemdim ama daha 1 hafta önce tekrar çıkmaya başladılar lanet şeyler ve neden olduğunu bilmiyorum. onca uğraş hepsi boşmuş 1 haftadır en başa döndüm ve gerçekten kanıma dokunuyor bu durum. bu yaşta bununla uğraşıyorsam yaşlanınca Allah kerim... Allah tüm çekenlere bol bol sabır ve şifa versin hepimiz en kısa zamanda sağlığımıza kavuşalım inşallah...

en sona da bana geçici olarak iyi gelen şeyleri yazmak istedim belki bir faydam dokunur. benim ürtikerime sıcak hiç iyi gelmiyor o yüzden sık sık serin duş alıyorum yazları acımı hafifletiyor ve aloevera özlü vücut şampuanı kullanıyorum. Rabbim bu hastalığı çeken bütün insanların yardımcısı olsun...

Son düzenleme:
Bana da yaklaşık 1 ay önce kronik ürtiker teşhisi kondu arkadaşlar. Vücudumun özellikle üst bölgelerinde 15 - 20 dakika süren kızarıklıklar yaşıyorum ( bazen kaşıntılı ) . Sabah akşam iki farklı hap ( antihistaminik ) kullanıyorum. Kullandığım sürece rahatım ama sürekli ilaç kullanma fikri de hiç hoşuma gitmiyor doğrusu. Dilerim en kısa zamanda kesin tedavisi bulunur. Allah hepimize şifa versin.

Selam arkadaşlar hepinize Allahtan şifa dilerim...Bende 2008den beri ürtiker belasıyla ugraşıyorum.Hamilelikte hafifledi ve sonra yine devam etti.Testler temiz neden STRES!!! Sorunsuz stressiz insan var mıdır?Bişey bulunsa o gıdayı ömrümce yemem dikkat ederim ama dr.lar bişi bulamayıp stres deyince daha da sinir oluyorum.Neyse bunun yaşamayadı ögrendim.Rabbim başka dert vermesin ama en zoruma giden dermansız olan bu ürtiker derdi

Sevgili derttaslarim,
Araştırmalara göre en az kalp hastalığı yaşayanlar kadar yaşam kalitesi dusuyormus kronik urtikerlilerin
Ben de ilk olarak 2008 Haziranda yakalandim, önce vücudunda şiddetli kaşıntı, arkasından yüzümde gözümde şişlik, acayip bir basınç,nefes darligi...10 gün boyunca hastaneye gidip serum yedim, 5.6. gün müthiş bir karin ağrısı başladı,dogum sancısı gibi. Gözlerimin beyazı yoktu artık,kirmizi et kaplamıştı gözlerimi.
O günden beri tam 8 yıl geçti ve ben hemen her sene aynı atakları yaşadım,her seferinde en az 1 hafta acile taşındık,solunumu tuttuğu için ölümlerden döndürüldük, her an tekrar atak olacak korkusuyla yaşıyorum.
Bilinen tek kesin alerjim ev tozu akarina.Ama ben her denize girme deneyimimde hemen kaşıntı,goz kararması ve nefes darlığı yaşadım.8 yıldır her hafta az çok urtikerim çıkar,kasintim sürekli var,bu arada dekort,avil iğneleri uzun sure yaptırdım,yine 8 yıldır mutlaka her gün antihistaminik ilaç alıyorum.Butun alerji ilaçlarını biliyorum,10'larca kitap ve makale okudum,su an her sabah allegra her akşam zaditen aliuorum, psikolojik destek de alıyorum yıllardır,hem psikiyatriste hem psikologa gidiyorum,dunyanin antidepresanini da kullandım,gecmediiii
Sıcakladigimda,usudugumde,canim sikkinken,telasliyken,kostugumda,merdiven çıktığımda,denize girdiğimde diycem de zaten denemiyorum artık,romantik şarkı duyduğumda,parfum kokuları,deterjanlar,bocek gördüğümde,heyecanlandigimda,korktugumda,her Sahurda,hindi eti yedigimde,asitli içecekler ictigimde,dondurma ve soğuk gıda ya da içecek tukettigimde,her adet dönemimde,basortumden bunaldigimda,yemegin ustune su ictigimde,gece uyandığımda,abdest alirken-ozellikle soğuk suyla- giysim islanirsa,islak bir şeye değersem,bulasik yikadigimda,sogan dogradigimda,vs.vs.
Kasiniyorum,kasiniyorum,nefesim daraliyor.Kafamda bir basınç oluyor.
Her uzun süreli atagimdan sonra ise şiddetli doğum sancısı gibi beni inleten kasik agrilarim ve kanamalarım oluyor.Simdiye kadar 8 kez oldu,her yılda 1 kez.
Su an bir profesore gidiyorum,ancak 8 senedir günlük aldığım hapların adları değişti sadece,Zyrtec,Zyxzel,Deloday,Aerius,Zaditen,d olorex,Rupafin,Crebros,Cirrus,Lordes,Hitrizin,vs.vs.Antidepresan özelliği olanlardan ise çokça Atarax,Efexor,2009dakilein isimlerini hatırlamıyorum antiepileptik de vardı, Prozac-su an kullanıyorum.
Çörekotu,zerdecal,kestane balı,oruclar,sirkencibun şerbeti vs.alternatif yöntemler de denedim.
Yeni ve başka tedavi yontemler olduğunu öğrendim, Plazmaferez
Siklosporin,Hidorksiklorokin,Doksepin,Takrolimus,IVIG,Omalizumab gibi.

Ancak şimdiye kadar alanında ünlü güvenilir tıp fakültesi doktorlarına göründüm,ayri 2 tıp fakültesi hastanesinde çok uzun süreli tetkikler yapıldı,ama hep aynı yontemler önerildi.G günlük hap ve atak faalse prednol,dekort,avil gibi igneler.
Bana ne onerirsiniz omur boyu günde 2-3 hap kullanayim mi, her gün kasinayim,senede bir hafta da acile tasinayim mi?
Bana en çok verilen tavsiye rahat ol,psikolojik bunlar.Yahu geçin bunları.Bi arkadaş portakal suyu ikram edecek arkasından almayayim alerjim çıkıyor diyeceğim ve psikolojik bee diyecek.Cok acelem varsa ya kosmayacagim yada alerjiye razı olacağım. Bunu anlamayan kossana ya psikolojik diyor.Ben öyle stresli bir insan da değilim,sakin,rahat,agirdan alan,sabretmeyi hosgormeyi vs.dustur edinmisim.
Gereksiz ve yanlis tedavi de istemiyorum.
Sağlıcakla kalın.

E ege12 merhaba canim.. bende de bu illet dogumdan 1 ay sonra basladi.. su an kizim 6 aylik hala gecmedi ancak eskisi gibi siddetli degil.. senin ne zaman gecti veya gecti mi?

D dejavu06 merhaba canim.. bende de bu illet dogumdan 1 ay sonra basladi.. su an kizim 6 aylik hala gecmedi ancak eskisi gibi siddetli degil.. senin ne zaman gecti veya gecti mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…