Sevgili derttaslarim,
Araştırmalara göre en az kalp hastalığı yaşayanlar kadar yaşam kalitesi dusuyormus kronik urtikerlilerin
Ben de ilk olarak 2008 Haziranda yakalandim, önce vücudunda şiddetli kaşıntı, arkasından yüzümde gözümde şişlik, acayip bir basınç,nefes darligi...10 gün boyunca hastaneye gidip serum yedim, 5.6. gün müthiş bir karin ağrısı başladı,dogum sancısı gibi. Gözlerimin beyazı yoktu artık,kirmizi et kaplamıştı gözlerimi.
O günden beri tam 8 yıl geçti ve ben hemen her sene aynı atakları yaşadım,her seferinde en az 1 hafta acile taşındık,solunumu tuttuğu için ölümlerden döndürüldük, her an tekrar atak olacak korkusuyla yaşıyorum.
Bilinen tek kesin alerjim ev tozu akarina.Ama ben her denize girme deneyimimde hemen kaşıntı,goz kararması ve nefes darlığı yaşadım.8 yıldır her hafta az çok urtikerim çıkar,kasintim sürekli var,bu arada dekort,avil iğneleri uzun sure yaptırdım,yine 8 yıldır mutlaka her gün antihistaminik ilaç alıyorum.Butun alerji ilaçlarını biliyorum,10'larca kitap ve makale okudum,su an her sabah allegra her akşam zaditen aliuorum, psikolojik destek de alıyorum yıllardır,hem psikiyatriste hem psikologa gidiyorum,dunyanin antidepresanini da kullandım,gecmediiii
Sıcakladigimda,usudugumde,canim sikkinken,telasliyken,kostugumda,merdiven çıktığımda,denize girdiğimde diycem de zaten denemiyorum artık,romantik şarkı duyduğumda,parfum kokuları,deterjanlar,bocek gördüğümde,heyecanlandigimda,korktugumda,her Sahurda,hindi eti yedigimde,asitli içecekler ictigimde,dondurma ve soğuk gıda ya da içecek tukettigimde,her adet dönemimde,basortumden bunaldigimda,yemegin ustune su ictigimde,gece uyandığımda,abdest alirken-ozellikle soğuk suyla- giysim islanirsa,islak bir şeye değersem,bulasik yikadigimda,sogan dogradigimda,vs.vs.
Kasiniyorum,kasiniyorum,nefesim daraliyor.Kafamda bir basınç oluyor.
Her uzun süreli atagimdan sonra ise şiddetli doğum sancısı gibi beni inleten kasik agrilarim ve kanamalarım oluyor.Simdiye kadar 8 kez oldu,her yılda 1 kez.
Su an bir profesore gidiyorum,ancak 8 senedir günlük aldığım hapların adları değişti sadece,Zyrtec,Zyxzel,Deloday,Aerius,Zaditen,d olorex,Rupafin,Crebros,Cirrus,Lordes,Hitrizin,vs.vs.Antidepresan özelliği olanlardan ise çokça Atarax,Efexor,2009dakilein isimlerini hatırlamıyorum antiepileptik de vardı, Prozac-su an kullanıyorum.
Çörekotu,zerdecal,kestane balı,oruclar,sirkencibun şerbeti vs.alternatif yöntemler de denedim.
Yeni ve başka tedavi yontemler olduğunu öğrendim, Plazmaferez
Siklosporin,Hidorksiklorokin,Doksepin,Takrolimus,IVIG,Omalizumab gibi.
Ancak şimdiye kadar alanında ünlü güvenilir tıp fakültesi doktorlarına göründüm,ayri 2 tıp fakültesi hastanesinde çok uzun süreli tetkikler yapıldı,ama hep aynı yontemler önerildi.G günlük hap ve atak faalse prednol,dekort,avil gibi igneler.
Bana ne onerirsiniz omur boyu günde 2-3 hap kullanayim mi, her gün kasinayim,senede bir hafta da acile tasinayim mi?
Bana en çok verilen tavsiye rahat ol,psikolojik bunlar.Yahu geçin bunları.Bi arkadaş portakal suyu ikram edecek arkasından almayayim alerjim çıkıyor diyeceğim ve psikolojik bee diyecek.Cok acelem varsa ya kosmayacagim yada alerjiye razı olacağım. Bunu anlamayan kossana ya psikolojik diyor.Ben öyle stresli bir insan da değilim,sakin,rahat,agirdan alan,sabretmeyi hosgormeyi vs.dustur edinmisim.
Gereksiz ve yanlis tedavi de istemiyorum.
Sağlıcakla kalın.