• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kronik nefes darlığı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Cbz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Cbz

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2020
240
107
23
30
çok uzun süredir hiç bir şekilde bitmeyen nefes darlığım var herşeye bakıldı psikolojik dendi tamam artık kabul ediyorum benim gibi olan her gün nefes darlığı çeken varmı çok merak ediyorum varsa neler yapıyorsunuz

Meditopia diye bir app var.. oradan nefes egzersizlerini yapabilirsin. Yanlış nefes aldığın için nefes darlığı çekiyorsun. Diyafram nefesi alman lazım. Ve nefes egzersizi meditasyonla bu işi çözersin.. dediğim uygulamayı indir inan çok faydasını görürsün

Meditopia diye bir app var.. oradan nefes egzersizlerini yapabilirsin. Yanlış nefes aldığın için nefes darlığı çekiyorsun. Diyafram nefesi alman lazım. Ve nefes egzersizi meditasyonla bu işi çözersin.. dediğim uygulamayı indir inan çok faydasını görürsün
Evt indirdim onu ama o kadae nefes darlığım varki yavaş nefes alamıyorum boğulcak gibi oluyorum

Ben de varım. Ciddi düzeyde anksiyetem var. Sürekli derin nefes almak istiyorum nefes açlığı çekiyorum. Kan tetkiki yaptırıp demir ve tiroit değerlerime baktırmak istiyorum

Ben de varım. Ciddi düzeyde anksiyetem var. Sürekli derin nefes almak istiyorum nefes açlığı çekiyorum. Kan tetkiki yaptırıp demir ve tiroit değerlerime baktırmak istiyorum
Sıklığı nedir biraz anlatırmısınız

Sıklığı nedir biraz anlatırmısınız
Gün içinde sıkça oluyor. Sürekli derin nefes alma ihtiyacı hissediyorum. Triflow denen bir alet var onu çalışınca nefes alabildiğimi görüp rahatlıyorum. Akciğer egzersizi yaptıran bı alet

Ben hastanelik oldum bu psikolojik nefes açlığı yüzünden sjsjsjsj 😅 stresten elim yüzüm uyuştu baya çok kötüydü hava vs verildi. Çözümü diyafram nefesinde buldum ben. Doğru nefes almak çok önemli ciğer nefesi değil diyafram nefesi alın

çok uzun süredir hiç bir şekilde bitmeyen nefes darlığım var herşeye bakıldı psikolojik dendi tamam artık kabul ediyorum benim gibi olan her gün nefes darlığı çeken varmı çok merak ediyorum varsa neler yapıyorsunuz
Nelere bakıldı peki?

Benim nefes darlığım astım yüzünden, kansızlık yüzünden ve burun tıkanıklığı yüzünden oluyor. Covid sebebiyle de yaşamıştım ayrıca. Kaygıdan oluyor arada bende. Nefes almayı beceremediğim zamanlarda da. Bir tanıdığımın da göğüs kafesi dar diye nefes darlığı çekiyordu. Kalp ve damar hastalıklarında da nefes darlığı yaşayanlar var. Sebep olan hastalığı bulmak için başka semptomlara da bakmak lazım. Kim bilir ne tetikliyordur?

bende zaman zaman bi süre oluyo sonra kendiliğinden geçiyo nekadar umursamassam daha çabuk geçiyo ve egzersiz çok iyi geliyo geçmiş olsun

Kan tahlili-akciğer filmi-sft-eko-holter
Kansızlık olsa görünürdü. Benim astımım var. Röntgende ve sftde bir sıkıntım yok. Eko da temizdi. Sadece bazı hallerde oluşan nefes darlığı ve öksürükten dolayı astım tanısını aldım.

Back