Kefir icmelisin arkadasim. Ama hazir kefirlerden degil. Kefir mayasi edin ve mayala. Duzenli kullanirsan kabizlik sorunu kalmiyor. Ustelik kefir cok cok faydali zatenBu arada 3 yıllık konuyu hortlatmışım
Bende de rahatlama hissi olmuyor, 1 yıldır bu durumdan muzdaribim.
Siz bir çare bulabildiniz mi?
Titiz biri misindir ? Senin durumunda tanıdığım 2 kişi var.İkisinin de dışarıda hiç tuvalete girmediklerini öğrendim.
Bir tanesinin başka bir takıntısı daha var.Tuvalete girdiği zaman sifonu bile kimse duymasın istiyor.Tuta tuta düzenlerini bozduklarını düşünüyorum.
Ben genelde hep aynı saatte giderim.Aslında kendini saatle alıştırabilsen güzel olur.Aynen çocuklar gibi,gelmese de bir süre oturabilirsin:) Sabah genellikle kahve içtikten sonra oluyor.Bir de kola zararlı biliyorsundur.İshal olana kola verirler tutsun diye.
O bitkiyi 3 senedir bıraktım :)O bitki alışkanlık yapar bence azalt activya al ye oda bağırsakları düzenliyor kayısı hoşafı yap iç
Bilgecem kahve hiç sevmem hiç içmem :)Canim ya ben nescafe iciyorum birebir. Bi dene istersen. Ya da aci biber ye sabaha cikarsin tuvalete
Bi an şaşırdım çok eski konuyu görünce :)
Birşey yapmadım ama kendi kendine düzene girdi maşallah.
Arada yine oluyor ama çok değil, 2 gün filan sürüyor en fazla.
Lifli gıdalarla beslenmek lazım :)
Konum baya eski ama :)
Titizimdir evet, çok sıkışmadıkça dışarda girmem ama zorunda kalınca da gidiyorum.
Kahve kola hiç içmem zaten.
Şükür eski sıkıntım kalmadı zaten.
O bitkiyi 3 senedir bıraktım :)
Activia sevmiyorum bir etki etmemişti bana :)
Bilgecem kahve hiç sevmem hiç içmem :)
Acı da yiyemiyorum reflüm oluyor.
Zaten şükür eski sıkıntım kalmadı.
Yok canım bu sefer gerçek çok şükürIyi bari cok sukur canim. Peki bu arada yine totem mi yapiyosun ? Yoksa gercek mi??
Yok canım bu sefer gerçek çok şükür
Doktorum klomenle hiç yumurta olmayınca aşılamaya yollamıştı, ben de adet olduktan sonra gitmedim aşılamaya, o ay Allah nasip etti çok şükür.
arkadaşlar kronik konstipasyon problemim var
ben yaklaşık 2 yıldır sinamekinin de bulunduğu karışık bitki tozu içiyorum, fena çalıştırıyor
ama alıştı vücudum bir hafta tatilde almamıştım 1 hafta boyunca tık yoktu.
korkuyorum çünkü onu içince de sanki kolitliymişim gibi çalışıyor bağırsaklar.
şimdi bıraktım yani bıraktım dediğim dünden beri içmiyorum
şişkinlik filan çok kötü yapıyor beni
tuvalete çıkamazsan karnım kocaman şişecek biliyorum
bir de işte maalesef genelde dışarda yemek yiyorum öyle de bir sıkıntım var
bana önerileriniz var mı?
Amiin inşallah güzel kalpli Bilgecem, teşekkür ederim güzel dileklerin içinAyy canim cok sevindim. Ben totem sandim. Valla hayirli ugurlu olsun. Rabbim hayirlisiyla kucagina almayi da nasip etsin insallah. Soyle coook saglikli hayirli tatli bir evladin olur umarim. Bak zamani simdiymis demekki
Canım bu konu çok eski, arkadaşlar farketmeden hortlatmış :)Doktora gittinizmi ? O tarz bitki caylari bagirsak fonksiyonlarini bozuyor yanliz dikkat edin uzun sure icilemesi gerekiyor.
Bol su icin. Yediginize dikkat edin , hareket edin, ve kesinlikle doktora gidin.
Amiin inşallah güzel kalpli Bilgecem, teşekkür ederim güzel dileklerin için
Allah hepimize en hayırlısından ve sağlıklısından evlatlar nasip etsin ve sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri göstersin inşallah, aminn.
Canim ya ben nescafe iciyorum birebir. Bi dene istersen. Ya da aci biber ye sabaha cikarsin tuvalete
Ben kabızlık yüzünden fissur ameliyatı oldum. Şu an elhamdulillah çok iyiyim. Ameliyattan önce doktor, bağırsaklarım düzene girsin diye şöyle bir beslenme düzeni vermişti: sabah uyaninca 1 kaşık z.yağı iciyordum. Ardından farklı meyvelerden oluşmuş bir meyve salatası yiyordum. Sonra bir saat kadar bir şey yenmeyecek ve 2 günde bir meyve çeşitleri değiştirilecek. Mesela elma, kuru kayısı, portakal yediysem 2 gün sonra ananas, incir, armut yedim. Hemen faydasını görürsünüz inşallaharkadaşlar kronik konstipasyon problemim var
ben yaklaşık 2 yıldır sinamekinin de bulunduğu karışık bitki tozu içiyorum, fena çalıştırıyor
Ben kabızlık yüzünden fissur ameliyatı oldum. Şu an elhamdulillah çok iyiyim. Ameliyattan önce doktor, bağırsaklarım düzene girsin diye şöyle bir beslenme düzeni vermişti: sabah uyaninca 1 kaşık z.yağı iciyordum. Ardından farklı meyvelerden oluşmuş bir meyve salatası yiyordum. Sonra bir saat kadar bir şey yenmeyecek ve 2 günde bir meyve çeşitleri değiştirilecek. Mesela elma, kuru kayısı, portakal yediysem 2 gün sonra ananas, incir, armut yedim. Hemen faydasını görürsünüz inşallah
Yaaaa? Yok hiç öyle bir şey duymadım. Sadece dikkat edilmezse tekrarladigini duydum. Ben kesinlikle tavsiye ederim. Boşuna eziyet çekmeyin. Yeniden doğmuş gibi oluyor insan. Ben 7-8 yıldır çekiyordum, psikolojim bozulmuştu.Fissur ameliyatindan sonra tuvaletini tutamama sorunu yasadiniz mi? Boyle bisey duydum. Bende de malesef cikti fissur ve ameliyat olmazsa devamli tekrarliyor.Ameliyati tavsiye eder misiniz? Gerci memnun kalmissiniz da benim endiselerim var.
Ameliyat sonrasında da tuvaletini tutamama gibi bir durum yaşamadım. İnanılmaz çabuk geçti gitti her şey.Fissur ameliyatindan sonra tuvaletini tutamama sorunu yasadiniz mi? Boyle bisey duydum. Bende de malesef cikti fissur ve ameliyat olmazsa devamli tekrarliyor.Ameliyati tavsiye eder misiniz? Gerci memnun kalmissiniz da benim endiselerim var.
Yaaaa? Yok hiç öyle bir şey duymadım. Sadece dikkat edilmezse tekrarladigini duydum. Ben kesinlikle tavsiye ederim. Boşuna eziyet çekmeyin. Yeniden doğmuş gibi oluyor insan. Ben 7-8 yıldır çekiyordum, psikolojim bozulmuştu.
Çok kolay bir operasyon. Spinal anestezi ile oldu zaten. Ankara üniversitesi ibni sina'da oldum. İsterseniz doktor ismi de verebilirim. Geçmiş olsun
Bence retroskopi daha zor. Operasyon çok rahat geçti, sakinleştirici veriyorlar zaten. Ameliyattan sonra, anestezinin etkisi geçince hemen yemek yediriyorlar. Müshil benzeri ilaçtan veriyorlar ardından ve tuvalete çıkıyorsun. Ben ilk duyduğumda inanamamıştım :) Yani ameliyattan 7-8 saat sonra tuvalete çıkıyorsunuz, hastanede kaldığınız sırada. Ardından ağrınız oluyor ama ağrı kesici yapıyorlar ve mışıl mışıl uyuyorsunuz.Bende 1 yila yakindir vardi sanirim ama bilmiyordum.Doktora yeni gittim ve teshisi ogrendim.Devamli tekrarliyor biraz dikkat etmedigim zaman.Ben izmirdeyim.Ege uni'de bunun bolumu varmis.Yazin omayi dusunuyorum.Rektoskopide o kadar heyecan yaptiysam operasyonda nasil olurum bilmiyorum.Hemen ayaga kalkabildiniz mi?Iyilesme sureci nasildi ve ne kadar surdu? Bulmusken sizi sorayim istedim :)
Bendede kabizlik basladi cok ikiniyirum cikmiyir diabet 2 hastasiyim diabette kabizlik olurmuarkadaşlar kronik konstipasyon problemim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?