• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kronik kabızlık

TaeYang

Guru
Pro Üye
24 Şubat 2013
6.842
9.890
448
arkadaşlar kronik konstipasyon problemim var
ben yaklaşık 2 yıldır sinamekinin de bulunduğu karışık bitki tozu içiyorum, fena çalıştırıyor
ama alıştı vücudum bir hafta tatilde almamıştım 1 hafta boyunca tık yoktu.
korkuyorum çünkü onu içince de sanki kolitliymişim gibi çalışıyor bağırsaklar.
şimdi bıraktım yani bıraktım dediğim dünden beri içmiyorum
şişkinlik filan çok kötü yapıyor beni
tuvalete çıkamazsan karnım kocaman şişecek biliyorum
bir de işte maalesef genelde dışarda yemek yiyorum öyle de bir sıkıntım var :(
bana önerileriniz var mı?

Son düzenleme:
Canım sinamrkinin zararını bilmiyor musun? Sinameki bağırsaktaki villusları düzleştiriyo yani 1-2 seferlik iyi ama çok içersen bi süre sonra bağırsakların hiç çalışmamaya başlar sinameki bağırsakta tembellik yapıyor en iyisi kayısı ye bol bol, dut ye, kayısıyı kaynat suyunu iç. Form caylarını da içme sakın onlarda da sinameki var çünkü. En iyisi doktora gitmek canım onlar ilaç falan versinler daha iyi oluyor, Allah şifa versin.

Geceleri bol bol terleyip su kaybediyor olabilir misin........bir hocamız kabızlığın en büyük sebebi demişti.........elinde şişeyle gez .....bir de öyle dene bakalım

Canım sinamrkinin zararını bilmiyor musun? Sinameki bağırsaktaki villusları düzleştiriyo yani 1-2 seferlik iyi ama çok içersen bi süre sonra bağırsakların hiç çalışmamaya başlar sinameki bağırsakta tembellik yapıyor en iyisi kayısı ye bol bol, dut ye, kayısıyı kaynat suyunu iç. Form caylarını da içme sakın onlarda da sinameki var çünkü. En iyisi doktora gitmek canım onlar ilaç falan versinler daha iyi oluyor, Allah şifa versin.

sinamekinin zararını biliodum tabi de şişkinlik yerine kullandım işte. şimdi kolon ca olmaktan korktum o yüzden bıraktım tabi tuvalet olayı hakgetire. şiş şiş duruyorum.
kayısı yiyorum elimde şişeyle dolaşıyorum.
bugün çalışıyorum öğle yemeği yalan oldu sandviç ve kola tüketmek zorunda kaldım istemesem de, çorba içerdim ne güzel :(
kuru incir ve activia alıcam bi de bakalım.
ilaç da kullanmak istemiyorum bırakınca yine aynı zaten.

Geceleri bol bol terleyip su kaybediyor olabilir misin........bir hocamız kabızlığın en büyük sebebi demişti.........elinde şişeyle gez .....bir de öyle dene bakalım

terliyor olabilirim pepecim ya. aslında su da içerim ben ama..
aynen şişeyle dolaşıyorum şu anda :)
inşallah işe yarar.

1 -Spor yapin. yapamiyorsanizda gunde en az hizli yurugus yapmaya çalisin.
2- sandwich, makarna, fast food tarzi seyleri çok fazla yememeye çalisin; sebze yemekleri yada çorba tuketin. Eger yemeginiz yoksa meyveli yogurt ile corn flakes i karistirip onu yiyin.
3- bol bol su için

Öncelikle bir doktora gidin, mutlaka kolonoskopi talep edin, rahatsızlığının sebebini bilmeden hiç bir şey yapma. Bir dönem bende böyleydim sonra uyku düzenimdeki bozukluktan olduğunu fark ettim. Sinameki, bitki çayları,yoğurtlar hepsini yasakladı doktorum, bu şekilde barsak çalıştırmanın tehlikelerini anlattı. Barsak problemi yaşıyorsan kontrolü hiç elden bırakmayacaksın, iki yılda bir kolonoskopi yaptırıyorum çünkü rektum ca denilen illeti çok iyi tanıyorum. Forumda çare arama, mutlaka doktora görün, mutlaka.

aç karnına soda suyu iç ılık
bide incir ye hazır mevsimindeyiz
aynı dertten muzdaribim bende
sabah erken kahvaltı yapmazsam iki gün çıkamıyorum
sabahları kahvaltı alışkanlığı edinin en geç saat 10 a kadar
uyuyunca da tembelleşiyor bu mikroplar

bamya,bulgur,incir,pırasa
bunlar tuvalete çıkaran şeyler
ben de kullandığım ilaç yüzünden tam 1 sene her gün kabızlık çektim

su içiyorum probiyotik yiyorum filan ama çok kötüyüm
ölcem şişlikten.
wcye çıksam bile o rahatlama hissini yaşayamıyorum, şişkin hissediyorum.
şu anda da çok fenayım.
ooffff :5:

ben yaklaşık 2 yıldır sinamekinin de bulunduğu karışık bitki tozu içiyorum, fena çalıştırıyor
bir de işte maalesef genelde dışarda yemek yiyorum öyle de bir sıkıntım var :(

bence bir süre sıvı ve işlenmemiş gıdalarla beslenmelesin ve spor yapmayı alışkanlık haline getirmelsin geçmiş olsun

bence bir süre sıvı ve işlenmemiş gıdalarla beslenmelesin ve spor yapmayı alışkanlık haline getirmelsin geçmiş olsun

teşekkürler
ama her zaman işllenmemiş gıdalar maalesef özellikle nöbetlerde mümkün olmuyor
sürekli evde olsam çorba ve çiğ sebze bile yerim sadece ama işte maalesef :(
spor zaten aslında yaşam tarzı olması lazım başlıcam inşallah tekrardan

su içiyorum probiyotik yiyorum filan ama çok kötüyüm
ölcem şişlikten.
wcye çıksam bile o rahatlama hissini yaşayamıyorum, şişkin hissediyorum.
şu anda da çok fenayım.
ooffff :KK5:

Bende de rahatlama hissi olmuyor, 1 yıldır bu durumdan muzdaribim.
Siz bir çare bulabildiniz mi?

Titiz biri misindir ? Senin durumunda tanıdığım 2 kişi var.İkisinin de dışarıda hiç tuvalete girmediklerini öğrendim.
Bir tanesinin başka bir takıntısı daha var.Tuvalete girdiği zaman sifonu bile kimse duymasın istiyor.Tuta tuta düzenlerini bozduklarını düşünüyorum.

Ben genelde hep aynı saatte giderim.Aslında kendini saatle alıştırabilsen güzel olur.Aynen çocuklar gibi,gelmese de bir süre oturabilirsin:) Sabah genellikle kahve içtikten sonra oluyor.Bir de kola zararlı biliyorsundur.İshal olana kola verirler tutsun diye.

bir de işte maalesef genelde dışarda yemek yiyorum öyle de bir sıkıntım var :KK43:
O bitki alışkanlık yapar bence azalt activya al ye oda bağırsakları düzenliyor kayısı hoşafı yap iç

Canim ya ben nescafe iciyorum birebir. Bi dene istersen. Ya da aci biber ye sabaha cikarsin tuvalete :confused:

Back