• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kronik astim yardim istiyorummm

Anilzeynep

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2014
5
1
6
34
Muğla
Merhaba anneler.. aranıza yeni katıldım. 2.5 yaşında bir kızım var. Astım. Doktorumuzun söylediğine göre 12-14 yaşlarında geçermiş. Yün- polen- toz astimini daha da tetikliyor. Bulundugumuz bölge yazlık biryer ve nem orani çok yüksek. Astim nemi sevmezmis. En ufak bir soğuk algınlığı hemen astima ceviriyor. 4 -5 aydir göğsü sürekli hirliyor. Tam gecti diyoruz sil baştan. Atesleniyor kusuyor oksuruk hic kesilmiyor. Denemedigimiz antibiyotik balgam sokucu kalmadi ama banamisin demedi. Umca ve immuzinc hergun kullaniyoruz bagisiklik sistemi guclu olsun diye. Bal zencefil zerdecal karisimimiz var hergun 2 tatkli kasigi iciyoruz. Once air diye brons acici astim ilacini 5 aydir duzenli kullaniyoruz. Buhar yapıyoruz gunde 2 bazen 4 duruma gore.. ne soylendiyse denedim anlayacaginiz ama balgami bir turlu atamadik. Elma yagi surduk gogsunu yumsatsin diye.. o da kafi geldemi. Iciniz de benim gibi sorunvyasayan varmi bilmiyorum ama umarim yoktur.yazık artık çocuklarımıza. . Icim parçalanıyor. Sizlerinde bildigi denediği borseyler vardir belki diye payalasmak istedim. Tesekkur ederim okudugunuz icin..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba anneler.. aranıza yeni katıldım. 2.5 yaşında bir kızım var. Astım. Doktorumuzun söylediğine göre 12-14 yaşlarında geçermiş. Yün- polen- toz astimini daha da tetikliyor. Bulundugumuz bölge yazlık biryer ve nem orani çok yüksek. Astim nemi sevmezmis. En ufak bir soğuk algınlığı hemen astima ceviriyor. 4 -5 aydir göğsü sürekli hirliyor. Tam gecti diyoruz sil baştan. Atesleniyor kusuyor oksuruk hic kesilmiyor. Denemedigimiz antibiyotik balgam sokucu kalmadi ama banamisin demedi. Umca ve immuzinc hergun kullaniyoruz bagisiklik sistemi guclu olsun diye. Bal zencefil zerdecal karisimimiz var hergun 2 tatkli kasigi iciyoruz. Once air diye brons acici astim ilacini 5 aydir duzenli kullaniyoruz. Buhar yapıyoruz gunde 2 bazen 4 duruma gore.. ne soylendiyse denedim anlayacaginiz ama balgami bir turlu atamadik. Elma yagi surduk gogsunu yumsatsin diye.. o da kafi geldemi. Iciniz de benim gibi sorunvyasayan varmi bilmiyorum ama umarim yoktur.yazık artık çocuklarımıza. . Icim parçalanıyor. Sizlerinde bildigi denediği borseyler vardir belki diye payalasmak istedim. Tesekkur ederim okudugunuz icin..

Astimi varsa neden buhar makinesi kullaniyorsunuz ki. Gecmez tabi.
Hem nemli yer diyip hem de buhar makinesi niye kullaniyorsunuz.
Bagisiklik guclendirici seyleri de deneyin ama benim oglumda bir ise y sa ramadi. Olacaksa hasta oluyor. Bi turlu de toparlanamiyor olunca.
Biz astim spreyi sabah aksam, burun spreyi bir kez ve singulair kullaniyoruz.
En cok bunlar ise yaradi. Astim spreyi de tek basina yetmiyordu. Hastalaninca 2 hafta iyilesemiyordu sonra hooop tekrar hastalaniyordu.
Ama hala toparlanamadigina gore sanirim daha guclu bir steroid gerekiyor. Doktorunuz da cok onemli.

Tsk ederim oncelikle. buhar makinesini bronslarimiz vok gelismedigi icin kullaniyoruz. Ewet haklisin dr cok onemli ama ilcekerde pek te duzgun dr bulmak zor. Size dr coj gecmis olsun acil sifalar dilerim

Benim de kronik astimim var...
Ne oldugunu cok iyi biliyorum, cunku cok cektim...
Ben size kilit kismi soyleyeyim asla hasta olmamali... Doktorun bana soyledigi tek sey buydu; senin hasta olma luksun yok...
Normal grip ya da soguk alginligi gecirenlere hep ozenmisimdir, ne kadar guzel 'normal' hasta oluyorlar diye...
Neyse hastalik aralari cok acik olmali, bagisiklik sistemi onun icin cok onemli...
Ben 28 yasindayim, gecmedi ama caninizi sikmayin cunku yillarca sigara ictim, gecen sene ileri derecede astim atagi gecirip acillik olunca biraktim...
O sacmaligi sizin cocugunuz yapmaz eminim ve dogru adimlarla kolayca atlatir...
Yalniz hic bir zaman tam anlamiyla iyilesti, koydum kenara olmuyor...
Buna caninizi sikmayin, sadece bunun bilincinde olarak yasamali, adi ustunde kronik cunku...
Gerci belki agirligi farklidir, doktorunuz tabi ki daha iyi bilir...
Hasta olduktan sonra o bronslarin yan yontemlerle pek acilma sansi yok, sadece hasta olmamak lazim...
Ya da bakti oluyor hemen onlemini alin...
Ben Istanbul'da cok cektim, daha nemli daha kirli havasi var diye, sonra universite sebebiyle Ankara'ya gectim ve inanilmaz rahat ettim, havasi kuru ve neredeysehic hasta olmadim...
O nem ne yazik ki bas belasi, eger sehir icin degisiklik yapabilirseniz harika olur...
Ayrica nemin haricinde kuf de onun dusmani, evinizin tavanini falan kontrol edin, ozellikle onun odasini...
Kalorifer falan varsa odasinda, ustune cam kaseye su koyun, o buhar onun icin iyi, nem kotu ama o buhar o bronslari acmaya yardimci...
Bu arada bildircin yumurtasini cok duydum ama denemedim, isterseniz bir doktorunuza sorun...
Evde sigara icen varsa balkon disinda asla icmesin, hatta mumkunse hic icmesin...
Evi bol bol havalandirin, cok halidan uzak durun, evcil hayvanda kotu ama ben kedileri o kadar seviyorum ki buna ve alerjime ragmen ustune gide gide yendim, kedilerim var :) ama doktor buyuk ihtimalle onermez...
Sozun ozu bagisiklik sistemi cok onemli, hastaliktan koruyun ama ekstra korumak kollamak da bagisikligi daha da zayiflatiyor, ince cizgi ...
Biraz dikkat ederek, beslenmesi kilit ve kesin hasta edecek seylerden kacinarak onlem alinmali...
Unutmayin her hasta oldugunu o bronslar biraz daha yipraniyor...
Umarim en kisa surede gecer ve duzelir...
Biraz ozen gosterirseniz her sey yolunda gider... Sikmayin caninizi:34:
Umarim yardimci olabilmisimdir...

Back