Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
doktorum kromozom tahlileri yapılabileceğini söyledi eğer gerçekten problem olusa tüp bebektede bu sorun çözülemiyormu.:uhm:
sevgili elif neden kromozom tahliline ihtiyaç duygu dr.un?tekrarlayan yada tutmayan tüp bebek- micro denemerin mi var?benim 2 micro denememden sonra yapıldı.eşimin 13-14 kromozomlarında sorun var.bi dahaki denemde pgt yapılacak emriyolara.bence tüp bebek yapılacak insanlara ilk denemede yapılması gerekli pgt nin.eger gerekli dediyse yaptır.kan tatlili zaten ve üniv.hastanelerinde ücretsiz yapılıyor...bir kaç ay geçiyor ama olsun...alıştık beklemelere.........
sevgili hutici 26 yaşındayım.ilk denemde 21umurta toplandı.13tane döllendi hatta 5 tane sağlıklı kondu sonuç negatif.2.microda 10tane toplandı 5 tane döllendi 2 tane kondu negatif.düşüklerin sebebi kromozom tranloksayonu dedi dr.lucrin ve gonal_f kullandım.günde 225ml.böyle canım.....uğraşıyoruz işte hayatımızın odagı olan konulara bak............rüyamda bile kendimi araştırma yaparken görüyorum artık.....
arkadaşlar merhaba, benim de 3 micro denemem var ve hiçbiri de tutmadı. bu defakinde sadece eşimin kromozomlarına bakıldı ve sorun yoktu. ama sonuç yine negatif olunca doktorum benimkine de bakılmasını istedi. bir de pgt de yaptırırız dedi. sizin anlattıklarınızda anlamadığım bir şey var pgtye giden embriyoların pgt sonrası yaşamama ihtimali mi var? nedeni ne? üzerlerinden hücre alındığı için mi? o zaman pgt yararlı bir şey değil, yanlış mı anladım acaba?:uhm:
canım eger embriyolarda yada eşlerin herhangi birinde kromozom bozukluğu varsa bu işlem yapılmak zorunda.embriyoların dışındaki tabaka kırılıp içinden bir yada iki hücre alındığı için biraz zarar görebiliyor fakat eğer embriyoda bir sorun yoksa tutma ihtimali çok yüksek.ben dr a sormuştum bebeğin bir parçasını alıyorsunuz nasıl tutacak diye.kalan hücrelerin birtanesi bile bebeğin bütün organlarını oluşturacak kapasiteye sahipmiş.buda Allahın bir lütfu herhalde.senin kan tahlili sonucun belli oldumu?umarım bir sorun yoktur.kocaman kocaman öpücükler ve sevgilera.s.
verdiğin bilgiler için teşekkürler hituci. tahlillerimi tıp fakültesinde yaptırıyorum.(malum maddi olarak yeterince çökmüş durumdayız.) malesef fakültelerin durumu da ortada daha tahlil için gün alabildim. 24 ekime gün verdiler, sonucu ne zaman çıkar Allah bilir.ne yapalım alıştık beklemeye. sabrımız genişlediği için olsa gerek sabırsızlanmıyorum artık. umarım yarıyıl tatilinden önce çıkar. sen ne yaptın? her şey gönlünce olsun.:1hug:
selam hituci bizde pgt yaptırdık öncedende eşimle benim kromozomlarıma bakıldı bizde kan sonuçları normal çıktı.kromozom sayılarımız yani.fakat embriyolarda anomali çıktı yedi embriyonun hepsinde değişik trizomi,monozomi falan çıktı ve tüp bebek uygulanamadı malesef .fakat entresan bir durum var genetik bunun eşinizdenmi yoksa sizdenmi kaynaklandığını bulamadık dedi .biz öğrenmeyi çok istedik ama malesef .o kadar para döktük net bir cevap yok.fakat biyologlar yumurtanın ve spermin ilk halini gördükleri için .yumurtadan gözüküyor dedi.kafamız çok karışık şuan kıbrısa gitmeyi planlıyoruz eğer gerçekten yumurtadansa donör istiyoruz .ben ege tavmergen yani doktorumdan net bir cevap istedim oda sessiz kaldı yani yumurtadan veya spermden olduğuyla alakalı kime inanıcam bilmiyorum.biyologlarımı ,sessiz kalan doktor ve genetik uzmanamı .senin eşinden kaynaklandığı nasıl anlaşıldı bilgi verebilirmisin ?sağolcanım eger embriyolarda yada eşlerin herhangi birinde kromozom bozukluğu varsa bu işlem yapılmak zorunda.embriyoların dışındaki tabaka kırılıp içinden bir yada iki hücre alındığı için biraz zarar görebiliyor fakat eğer embriyoda bir sorun yoksa tutma ihtimali çok yüksek.ben dr a sormuştum bebeğin bir parçasını alıyorsunuz nasıl tutacak diye.kalan hücrelerin birtanesi bile bebeğin bütün organlarını oluşturacak kapasiteye sahipmiş.buda Allahın bir lütfu herhalde.senin kan tahlili sonucun belli oldumu?umarım bir sorun yoktur.kocaman kocaman öpücükler ve sevgilera.s.
selam hituci bizde pgt yaptırdık öncedende eşimle benim kromozomlarıma bakıldı bizde kan sonuçları normal çıktı.kromozom sayılarımız yani.fakat embriyolarda anomali çıktı yedi embriyonun hepsinde değişik trizomi,monozomi falan çıktı ve tüp bebek uygulanamadı malesef .fakat entresan bir durum var genetik bunun eşinizdenmi yoksa sizdenmi kaynaklandığını bulamadık dedi .biz öğrenmeyi çok istedik ama malesef .o kadar para döktük net bir cevap yok.fakat biyologlar yumurtanın ve spermin ilk halini gördükleri için .yumurtadan gözüküyor dedi.kafamız çok karışık şuan kıbrısa gitmeyi planlıyoruz eğer gerçekten yumurtadansa donör istiyoruz .ben ege tavmergen yani doktorumdan net bir cevap istedim oda sessiz kaldı yani yumurtadan veya spermden olduğuyla alakalı kime inanıcam bilmiyorum.biyologlarımı ,sessiz kalan doktor ve genetik uzmanamı .senin eşinden kaynaklandığı nasıl anlaşıldı bilgi verebilirmisin ?sağol
Slm arkadaslar cok uzuluyorum sizleri okudukca Benimde esim icin kromozom testi yapildi normal cikti ama esimin hormonlarinda problem cikti vede ihmal edilmis inmemis testis var. yani tup bebege gerek bile duymadi doktor milyonda bir sansiniz var maddi ve manevi cok yipranirsiniz dedi doktor. Belinay esinin seni birakip gitmesine cok uzuldum bende donor dusunmuyorum ama evlatlik dusunuyorum esimde sicak bakiyor biz basaramadik ama insallah kizlar siz basarirsiniz Rabbim hepimize hayirlisiysa nasip etsin. aminnn