Hocam merhaba.size daha oncede bu konu hakkinda sormustum.bizim tup bebek sonucu hamile kaldim.11.haftada doktorum kafatasi olusmamis kaburgalar olusmamis dmesiyle kurtaj oldum.bebek kromozom analizine gitti.doktorum aradi beni sonuc geldi kromozomal bi bozukluk dedi.bizim test yaptirmamiza gerek var mi dedim yok dedi.ben o tahlil sonucunu gittim aldim doktordan.sonuc kisminda 46xx.karyotip analizinde sayisal yada yapisal bozukluga rastlanilmamistir.ebeveynlerin kromozom analizi endikedir yaziyor.
Hocam benim bundan anladigim kromozom bozuklugu yok bebekte.ve bize kromozom analizi onerilmis.yanlisim varsa duzeltin lutfen.ama benim doktorum telefonda tam tersini soyledi.bi tutarsizlik var.ben simdi cok buyuk supheye dustum.bebegim sagliklimiydi diye.kafatasinin ve kaburgalarinin olusmamasinin kromozomlarla ilgisi yok mu? Kromozomlar duzgun olupta bu tip anomalilikler oluyor mu? Yoksa bebegim saglikliydida bosuna mi aldilar?Ve tekrar edermi tekrar gebe kalabilirsem?bundan sonra ne yapmamiz gerekli?
Beni aydinlatirmisiniz lutfen.simdidedn cok tesekkur ederim hocam...