• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kristin Hannah

veneto

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2014
66
27
88
Kristin Hannah, 1960 yılının eylül ayında Güney Kaliforniya’da doğdu. Sahil kenarında kumdan kaleler ve sörf yaparak büyüdüğünü söyleyen Kristin Hannah 8 yaşında iken, ailesi ile birlikte Batı Washington’a taşınır.

Burada bir süre bir reklam ajansında çalıştıktan sonra hukuk fakültesine gitmeye karar verir. Annesi Kristin’in hukuk fakültesine yazar olmak için gittiğini dile getirir. Kristin Hannah hukuk fakültesinde 3. ve son senesindeyken annesi kansere yakalanır. Annesi hastanede hayatının en ağır savaşını verirken, hala kızının bir yazar olacağına inanmaktadır. Bu inançla birlikte Kristin Hannah hayatının en klişelerle dolu romantik yazılarını yazar. Ardından annesi de vefat eder.

Annesinin ölümünün ardından yazdığı tüm yazıları bir kutuya koyarak yazarlık fikrini bir kenara koyan Kristin Hannah evlenir. Artık evli bir kadın olan Hannah avukatlık işini de devam ettirmektedir. Ancak hamile olduğunu öğrendiğinde ve beş ay yatak istirahati yapmak zorunda kaldığında, Kristin Hannah evde okunmadık kitap bırakmaz. Ardından eşinin de desteği ile kutulara kaldırılan eski notlar tekrar ortaya çıkarılır.Kristin Hannah oğlunu doğurduğu zaman elinde bir kitap taslağı da hazırda bulunuyordu.

Kristin Hannah, hemen hemen her yazarın yaşadığı sorunlardan biri olan yayıncı bulmakta zorlandı. Ret cevapları onu yıldırmadı, denemeye devam etti. 1990 yılında aldığı bir çağrıya cevap verdiğinde, hayatı da değişmiş oldu. O andan itibaren artık geriye hiç bakmadı ve profesyonel bir yazar olma yolunda adımlarını attı, o günden bugüne de yazma hevesini hiç kaybetmedi.

Kristin Hannah şimdi iyi bir eş, anne ve yazar olmaktan duyduğu mutluluğu sürdürüyor.

Yazar Altın Kalp, Maggie, Ulusal Okuyucu Seçimi ödüllerinin de sahibidir.

*Kaynak: http://morkitaplik.com/kristin-hannah-html/

Yazarın Türkçe’ye çevrilen bazı eserleri;

upload_2014-11-10_9-44-4.png upload_2014-11-10_9-44-12.png upload_2014-11-10_9-44-17.png upload_2014-11-10_9-44-28.png upload_2014-11-10_9-44-42.png upload_2014-11-10_9-44-48.png upload_2014-11-10_9-44-56.png upload_2014-11-10_9-45-2.png upload_2014-11-10_9-45-7.png upload_2014-11-10_9-45-13.png

Arkadaşlar;
Şu ana kadar 4 kitabını okuduğum ve beğeniyle takip ettiğim bu yazarla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

ben ilkbahar rüyasını yarısına kadar okudum. siz okudunuz mu bilmiyorum ama yazar konuyu o kadar uzatmış ki, en sonunda of ben bu durumu anlayamayacak kadar kıt mıyım dedirtiyor okura. sürekli tekrarlar vardı. annem de okudu aynı kitabı, o bitirdi, çok beğendiğini fakat çok tekrarların olduğunu o da söyledi. ben de konuyu çok beğendim. bir de kitabı zaten daha bitirmedim. ve sadece ilk kez kitabını okuyorum. belki de sadece ilkbahar rüyası böyledir. o yüzden kesin bi yorumda bulunmak istemiyorum. zaten konuyu beğendiğim için başka kitaplarını da almak istiyorum açıkçası.
genel olarak ateş böceği yolu ve ateşböceği şarkısı beğeniliyor.
siz hangilerini okudunuz? önerilerinize açığım

İlk ateşboceği yolu nu okudum sonra biçok kitabını okudum
İlk başta biraz sıkıyo ama sonra off off dedirtiyo
Harika tutkunu olunacak bir yazar

Ben ilkbahar rüyasını okumadım. ilk okuduğum kitabı "ateşböceği yolu" ve çok beğenerek okuduğum bir kitaptı. İki kız arkadaşın/dostun yaşadıklarını anlatıyor. Ağlayarak okumuştum. Tabi bu etkilenmişlikle yazarın başka kitaplarını da okumak istedim ve "kış bahçesi"ni okudum. Kış bahçesi de anne ve iki kızı arasında olanlar, annenin kızlarının bilmediği geçmişi, yaşadıkları inanılmaz etkileyici gelmişti. O da beni duygulandıran bir kitap oldu. Diğer okuduğum kitap da "gece yolu". O da annesi babası olmayan ve bir akrabası tarafından bakılan kızın, iyi bi ailenin çocuklarıyla olan dostluğu ve aşkı üzerine. İçimi sızlatan bi kitaptı. Dördüncüsü ise, "bir tutam gündüz bir tutam gece" biri polis biri psikiyatr olan iki kardeşin kasabada bulunan sahipsiz bir çocuk için bir araya gelişi ve çocuğu da dünyalarına katmalarıyla ilgili hoş bir kitaptı. Tabi aynı yazarın kitapları olduğu için bazen benzer taraflar gösterebiliyor kitaplar ama genel olarak insan ilişkileri üzerine yazdığı için benim ilgimi çekiyor. Şu an da beşinci kitaba başlamak üzereyim "evden çok uzakta". Bakalım o nasıl çıkacak?!? Meraklıyım. Tabi sizin dediğiniz gibi bazı kitaplarının sıkıcı olduğuyla ilgili yorumlar duymuştum. Bazen de birinin çok beğendiğini başkası sıkıcı bulabiliyor. Bu da insanların ilgi alanları ve beklentileriyle ilgili.

Ben ilkbahar rüyasını okumadım. ilk okuduğum kitabı "ateşböceği yolu" ve çok beğenerek okuduğum bir kitaptı. İki kız arkadaşın/dostun yaşadıklarını anlatıyor. Ağlayarak okumuştum. Tabi bu etkilenmişlikle yazarın başka kitaplarını da okumak istedim ve "kış bahçesi"ni okudum. Kış bahçesi de anne ve iki kızı arasında olanlar, annenin kızlarının bilmediği geçmişi, yaşadıkları inanılmaz etkileyici gelmişti. O da beni duygulandıran bir kitap oldu. Diğer okuduğum kitap da "gece yolu". O da annesi babası olmayan ve bir akrabası tarafından bakılan kızın, iyi bi ailenin çocuklarıyla olan dostluğu ve aşkı üzerine. İçimi sızlatan bi kitaptı. Dördüncüsü ise, "bir tutam gündüz bir tutam gece" biri polis biri psikiyatr olan iki kardeşin kasabada bulunan sahipsiz bir çocuk için bir araya gelişi ve çocuğu da dünyalarına katmalarıyla ilgili hoş bir kitaptı. Tabi aynı yazarın kitapları olduğu için bazen benzer taraflar gösterebiliyor kitaplar ama genel olarak insan ilişkileri üzerine yazdığı için benim ilgimi çekiyor. Şu an da beşinci kitaba başlamak üzereyim "evden çok uzakta". Bakalım o nasıl çıkacak?!? Meraklıyım. Tabi sizin dediğiniz gibi bazı kitaplarının sıkıcı olduğuyla ilgili yorumlar duymuştum. Bazen de birinin çok beğendiğini başkası sıkıcı bulabiliyor. Bu da insanların ilgi alanları ve beklentileriyle ilgili.
Canim ne guzel yazmissin. Cok yararli bir yorum oldu bu bana. Zaten onyargili olmamak icin sormustum. Okuduklarinin ismini not aldim. Gecen gun bir suru kitap aldim. Onlar bittikten sonra kristin hannah alicam. Konular tam benlik. Tesekkur ederim yorum icin :)

En son yazdigim yorumun uzerine sevgi ugruna yaptiklarimiz, atesbocegi yolu, yildiz masali, yaz ruzgarini okudum. Hepsini de coook begendim. Butun kitaplarini alip derhal okumak istiyorum. Bu kadin bir harika.. Konular hayattan, kalbinize dokunuyor.. Ve okuduktan sonra uzun sure etkisinden cikamiyorsunuz. Herkese tavsiye ederim. Ve konu sahibi sana da tesekkur ederim. İyi ki onyargili davranmayip sana fikrini sormusum

Beğendiğine sevindim canım. Faydalı olabildiyse yorumum ne mutlu!
Senin okuduğun kitaplardan okumadıklarım var. Ben de en kısa zamanda okuyacağım.

ben illk mucizeler yağarken kitabını gördüm.Şimdi bütün kitaplarını satın almayı dusunuyorum ve okuyacağım . İpek Ongun cocuklugumun yazarıydı sonra Sarah Jiocu oldum sıra Kristin Hannah gibiymiş gibiiii :)

Sarah jioyu beğendiyseniz kristin hannahı da en az onun kadar seversiniz. Keyifli okumalar

Merhabalar,
Kitapları okuduysanız yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Merhaba canim
Aralarinda uzak kiyilar ve mucizeler yagarkeni okudum. İsten dolayi firsat bulamiyorum. Kitaplar muhtesem.. Okurken her biri ayri ayri kalbime isliyor, icimi isitiyor. Dilinin akici olmasi, konularin gercege iliskin olmasi ayrica guzel. Karakterlere kendimi cok yakin hissediyorum. İnsanin kendi sorunlarina da yol gosterici kitaplar. Yer yer aglayip yer yer guldugum, hem bir an once baslayip hem de hic bitmesini istemedigim kitaplar. Su an daha okumadigim baya kitabi olmasina ragmen bir an once diger eserlerinin de turkceye cevrilmesi icin sabirsizlaniyorum :)
Simdiye kadar okuduklarimin arasinda atesbocegi yolu ve sevgi ugruna yaptiklarimiz beni daha derinden etkiledi. Gece yolunu cok merak ediyorum.

Back