• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi KRİPTOZOOSPERMİ-O SPERM ÇOĞALACAK !

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

bayanhope

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
792
Puanlar
123
Merhabalar !

İlk tüp bebek denememdi dondurulmuş 2 adet 3. Gün embriyosu ile yola başladım ama maalesef sonuç negatif !

Negatifimle yüzleştim ağladım sızladım sindirdim ve 2. Tedavime odaklanmaya karar verdim..

Dondurulmuş embriyon kalmadığı için taze taze hormon iğnelerine merhaba deme vaktidir.
Negatiften sonra vız gelirsiniz bana hormon iğneleri !!
Yeni umutlara yelken açmaya hazır mıyız bayanlar beraber yol alalım ..

• DURUM : Eşim kriptotozoospermi ( spermde hiç canlı yokken yıkama sonrası 30-35 motil spermimiz çıkıyor) (1 vial dondurulmuş spermimiz var ) ve ben bunları çoğaltmaya çalışıyorum bakalım hayırlısı yaptığım yöntemler işe yaracak mı hep beraber görelim.

buralarda her türlü infertiliteye rastlıyoruz ama kriptozoospermi çok fazla göremiyorum,,eğer durumunuz böyleyse neler yapıyoruz paylaşalım.

bayanalar ilk tüp bebek denememizde yıkama sonrası 30-35 motil spermimiz vardı ve 2 tane embriyomuz oluşmuştu,,şimdi ise 2.yi denerken üroloğa da gitmek istiyorum.
tabi bu süreyi boş geçirmiyorum saraçoğlunda bir kür aldım onları deniyoruz ve tabii ben kendim evde takviyeler hazırlıyorum ,,,fayda görürsek yazıcammm yaptıklarıma gelince

SABAH

ARI SÜTÜ BAL POLEN PROPOLİS
E VİTAMİNİ (200)
KAHVALTIDAN 2 SAAT SONRA ÇOBAN ÇÖKERTEN

ÖĞLEN
YEMEKTEN SONRA

CEVİZ - KAJU - FINDIK - KURU ÜZÜM -İNCİR ATIŞTIRMALIK
BİTTER ÇİKOLATA

AKŞAM YEMEKTEN SONRA

RONDODAN Bİ KARIŞIM GEÇİYORUM 1 TABAK DOLUSU

KEÇİBOYNUZU SOĞUK PRES PEKMEZ
CEVİZ
FINDIK
KAJU
BAĞDEM
ÇÖREK OTU
TARÇIN
ZENCEFİL
KURU ÜZÜM
KİVİ
İNCİR
AVAKADO

bunları rondodan geçriyorum ve bir tabak yediriyorum

2 SAAT SONRA ÇOBANÇÖKERTEN
YATARKEN İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞI (1 ÇAY KAŞIĞI)

BU ARADA HAFTADA 2 KEZ NOHUT 1 KEZ BALIK YİYORUZ BOL HAVUÇLU SALATALARLA.

BAKALIM SONUÇ NE OLACAK

kriptozoospermiye zaten çok rastlamıştım burda hiç yok mu arakadaşlar deneyimlerini paylaşacak :(

Bizimde yıkama sonrası motil spemr çıkıyo az sayıda siz doktor plodex plus önerdi mi ?
Ya cnm aslında biz ilk denemeyi çok bodoslama yaptık sanırım ,,bizde 30-35 motil sperm görüldü yazıyordu yıkama sonrası bunlar yeter dediler ne biliiim bi üroloğa gidin falan demediler ben de olur falan sandım ilk olunca tüp bebeğe başlıyosun hooop bebeği alıp gidiyosun sandım sanırım :) :) negatifte canım yanınca 2. Tedaviden önce üroloğa da görünücez hatta bugün hem 2. Tüp bbk için randevum var ayrıca ürologla da var aynı güne randevu aldım bilerek,, yazdığım şeyleri de bu arayı boş geçirmeyelim die kullanıyoruz yoksa doktorun verdiği bişi yok ortada ürükog ta yok zaten :)

Canim bizede direk tüp bebek yaptırın dediler biz bir kere deniycez olmasa tedavi gorumcem aslında yaşınız genç tedavi olun dediler normal yolla olmaz ama tedaviye yüzde yüz cevap verebilir dedi biz bi kere deniycez bakalım kısmet doktor je diycek benide burdan bilgilendirirsen sevinirim canim kaç embiriyo transfer yapıldı sana ilinde heycanliyim bizde üç dört güne gidicez

Canim bizede direk tüp bebek yaptırın dediler biz bir kere deniycez olmasa tedavi gorumcem aslında yaşınız genç tedavi olun dediler normal yolla olmaz ama tedaviye yüzde yüz cevap verebilir dedi biz bi kere deniycez bakalım kısmet doktor je diycek benide burdan bilgilendirirsen sevinirim canim kaç embiriyo transfer yapıldı sana ilinde heycanliyim bizde üç dört güne gidicez
Üroloğa gittik dediğini aynen aktarıyorum " sperm arttırıcı bir tedavi yoktur elinizdekinin kıymetini bilerek yola devam edin !! " cevapsa cevap tatmin oldum mu tabii ki hayır :)) 2. Ye sanırım ilaç desteği olmadan başlıycaz ne diyimmm benim verdiğim destekler şifa olsun inşallh ..şaştım kaldım tansel bey çok sertt tırstımmm hatta :))

Bana 3. Gün dond. 2 emb verildi
Bugün benim tatlı doktorum ayrun hnmla da görüştük
Histereskopi yapmak istedi rahimde bir şey yoksa da çizikler atarız rahime dedi
Bu sefer blast aşamasını zorlayalım dedi
Yani önümdeki ilk adetimden sonra histereskopi 2. Adetimle de tedavi olacak gibi görünüyo şimdilik

Üroloğa gittik dediğini aynen aktarıyorum " sperm arttırıcı bir tedavi yoktur elinizdekinin kıymetini bilerek yola devam edin !! " cevapsa cevap tatmin oldum mu tabii ki hayır :)) 2. Ye sanırım ilaç desteği olmadan başlıycaz ne diyimmm benim verdiğim destekler şifa olsun inşallh ..şaştım kaldım tansel bey çok sertt tırstımmm hatta :))
Canım Nerede tedavi görüyorsunuz bari bir ilaç yazsaydin ar çok şükür ama demekki sizin tüp yapmak için uygun kuzum olacak ins ❤ biz ist.maramara universitesinde Prof var kamil bey tanıdık ona gittik Yıldıray hoca var oda üroloğu bizi tüp bebege yolladı lar görüştük doktor la size ilaç yazmadilar mi dedi esimde Hayır dedi yani ilaç yapabilirler çok şükür sperm var canjm halimize shnhd biz bu duruma gelmek için ne badereler anlattık bi bilsen vanim şükür yani elhamdullah eşim doktorlar tanıdık die ilk denemeyi devlete yapmak istedi bende tamm dedim biz orada bir kere deniycez sanırım bir embriyolog yerleştiriliyor snra ins gerek kalmaz ama sırasında ozele gidicez

C
Canım Nerede tedavi görüyorsunuz bari bir ilaç yazsaydin ar çok şükür ama demekki sizin tüp yapmak için uygun kuzum olacak ins ❤ biz ist.maramara universitesinde Prof var kamil bey tanıdık ona gittik Yıldıray hoca var oda üroloğu bizi tüp bebege yolladı lar görüştük doktor la size ilaç yazmadilar mi dedi esimde Hayır dedi yani ilaç yapabilirler çok şükür sperm var canjm halimize shnhd biz bu duruma gelmek için ne badereler anlattık bi bilsen vanim şükür yani elhamdullah eşim doktorlar tanıdık die ilk denemeyi devlete yapmak istedi bende tamm dedim biz orada bir kere deniycez sanırım bir embriyolog yerleştiriliyor snra ins gerek kalmaz ama sırasında ozele gidicez
cnm biz bahçecide tedavi oluyoruz ilki oradaydı şimdi 2. De orda çünkğ iyi bir ekip.. Bület traşa da durumu yazmıştım 30-35 motil sperm çıkıyo die o da cevap yazmış bana ona da bakabilirsin... Tansel hoca diyo ki kısacası olanla yetin ya ilaçla çoğaltayım derkez azalorsa garantisi var mı diyo sindirip düşününce yyaaaaaaniiiiii diyebiliyorsun işte :)) bakalım biz onu seçtik bu onun şansı ilaç vermedi onun için kullanmıycazz bakalım kullanmadan yine 2. Yi deneyelimmm

C

cnm biz bahçecide tedavi oluyoruz ilki oradaydı şimdi 2. De orda çünkğ iyi bir ekip.. Bület traşa da durumu yazmıştım 30-35 motil sperm çıkıyo die o da cevap yazmış bana ona da bakabilirsin... Tansel hoca diyo ki kısacası olanla yetin ya ilaçla çoğaltayım derkez azalorsa garantisi var mı diyo sindirip düşününce yyaaaaaaniiiiii diyebiliyorsun işte :)) bakalım biz onu seçtik bu onun şansı ilaç vermedi onun için kullanmıycazz bakalım kullanmadan yine 2. Yi deneyelimmm
Belkide bizede ondan vermediler ilaç canim motillerle yapılacak doktorlar daha iyi bilir canim bende aslında umut tüp bebek merkezini düşünüyorum ins herkes yavrusuna kavuşur artık beklemek istemiyorum üç yıllık evliyim denemek istiyorum tüp bebeği kısmetimizde vardır ins Bahçeci ankaradami canim

Başka kimse yokmu motillerle hamilelik oluşan çocuğu olan yada bizim gibi tedavide olanlar arkadaşlarım....

Belkide bizede ondan vermediler ilaç canim motillerle yapılacak doktorlar daha iyi bilir canim bende aslında umut tüp bebek merkezini düşünüyorum ins herkes yavrusuna kavuşur artık beklemek istemiyorum üç yıllık evliyim denemek istiyorum tüp bebeği kısmetimizde vardır ins Bahçeci ankaradami canim
Bahçeci umut tüp bebekle aynı kurum,, bahçeci istanbul fulyadaki ana merkezi umut ise bahçecinin anadoludaki yeri ,, embriyologlar aynı sıkıntı yok çok iyi bi yer..

Başka kimse yokmu motillerle hamilelik oluşan çocuğu olan yada bizim gibi tedavide olanlar arkadaşlarım....
Sanırım kriptozoospermi çok ara bi durum ,,, bugün doktor aynen şöyle dedi şanssızsın bu durum seni bulmuş, çok şanslısın bu durumda motil sperm var :) bizim durumlarımızın özeti bu sanırım :) eşimin hikayesi testis ca sol testis alınmış,, kemo ve radyoterapi olmadığı için canlı sperm kalmış şükürler olsun onlara can verene ne denir ki

Elimden geldiğince bu konuyu güncel tutmaya çalışıcam zaten çok azız :( bir de sayfalar arasında kaybolursak birbirimizi hiç bulamayız.

Sanırım kriptozoospermi çok ara bi durum ,,, bugün doktor aynen şöyle dedi şanssızsın bu durum seni bulmuş, çok şanslısın bu durumda motil sperm var :) bizim durumlarımızın özeti bu sanırım :) eşimin hikayesi testis ca sol testis alınmış,, kemo ve radyoterapi olmadığı için canlı sperm kalmış şükürler olsun onlara can verene ne denir ki
Canım biz iki yıldır spermlere ulaşmak için çirpindik çok şanslısınız elhamdullah canim şükürler olsun biz variskosel olduk sırasında altı ay snra motil spermler çıkmaya başladı canim yani biz zaten iki senedir tedavideyiz artık tüp bebege geçmek istiyoruz eşimle bugünumuze şükürler olsun yani sansli miyiz onuda bilmiyorum ama veren De alanda Rabbim e şükür şansılıyizz birazcık cik galiba ins şans bizden yana olur Rabbim izniyle..

Canım biz iki yıldır spermlere ulaşmak için çirpindik çok şanslısınız elhamdullah canim şükürler olsun biz variskosel olduk sırasında altı ay snra motil spermler çıkmaya başladı canim yani biz zaten iki senedir tedavideyiz artık tüp bebege geçmek istiyoruz eşimle bugünumuze şükürler olsun yani sansli miyiz onuda bilmiyorum ama veren De alanda Rabbim e şükür şansılıyizz birazcık cik galiba ins şans bizden yana olur Rabbim izniyle..
İnşallah canım Rabbim yardımcımız olsun

doktorumla dün görüştüm,,spermler için bişi yapmıcaklar olanla yetinin dedi resmen bize ürolog :) şimdi önümüzdeki adetimden sonra histereskopi yapacak aytun hn,,bi bakalım dedi rahime bir de bişi yoksa bile çentik atarız rahime dedi,,bu sefer olursa blast aşamasını zorlarız dedi ve taze siklusla transfer yapılcak Allahın izniyle,,2.adetimle bi aksilik olmazsa başalrız gibi duruyo ,, hayırlısı Allahtan ondan başka sığınağımız yok,,Rabbim ol desin inşallah ..

Back