Soyut birşey öğretilmiyor zaten dini eğitimde …Oğlum 3,5 yaşında kreşe başladı. İngilizceye iyi bir başlangıç yaptı,derdini anlatabiliyordu,acıktım susadım,bunu isterim şunu sevmem gibi şeyleri konuşabiliyordu. Şahsen o yaş çocuklarına dini eğitimi uygun bulmuyorum çünkü soyut kavramların algılanabilmesi ortaokul evresinde mümkün ancak,çoğu uzman da bu şekilde düşünüyor. Ağaç yaşken eğilir,yabancı dil önemlidir ve bunu erken yaşta yapmazsanız bir daha yapamazsınız.
Hemsire biz çocuğu Piri Reis e vermistik, Saint Joseph in yuvasi, ilkokulu falan Piri Reis, bi cacik ogrenmedi, Yani bi kac tane okul disinda Türkiye de dogru düzgün dil ogreten okul kres seviyesinde bulmak zor.Oğlum 3,5 yaşında kreşe başladı. İngilizceye iyi bir başlangıç yaptı,derdini anlatabiliyordu,acıktım susadım,bunu isterim şunu sevmem gibi şeyleri konuşabiliyordu. Şahsen o yaş çocuklarına dini eğitimi uygun bulmuyorum çünkü soyut kavramların algılanabilmesi ortaokul evresinde mümkün ancak,çoğu uzman da bu şekilde düşünüyor. Ağaç yaşken eğilir,yabancı dil önemlidir ve bunu erken yaşta yapmazsanız bir daha yapamazsınız.
sadece bir öğretmenin çocuklar görürken bahçede sigra içmesi aklımı karıştırdı.
Dinin kendisi soyut bir kavramdır, o yaştaki çocuklara dini eğitim verilmez.Soyut birşey öğretilmiyor zaten dini eğitimde …
Kim olarak konuşuyorsunuz????Dinin kendisi soyut bir kavramdır, o yaştaki çocuklara dini eğitim verilmez.
Okuldan okula fark vardır tabiki ama genel olarak tüm kreşlerde çocukların sosyal, fiziksel yetenekleri gelişir. hiçbirşey öğrenmediler diyenlerin kreşten ne bekledigini anlayamadım. kreş çocugu oyun cocugudur, oyunla öğrenir, konuşması kelime dağarcıgı gelişir, makas kalem tutmayı öğrenir. sayıları renkleri büyük-küçük kavramlarını vs. öğrenir. evde cocukla tüm gün vakit geçirecek bir oyun ablası, bakıcı dahi olsa okulda öğrendiklerini öğrenemez. okulda görgü kurallarını öğrenir, toplulukla hareket etmeyi öğrenir.Yakın çevremdeki kreşlerle konuşmaya başladım. 4 yaşında olunca başlayacağız ikinci dönem. Bir tanesi ingilizce eğitim veriyor 4500 istedi. İçime sinen orası sadece bir öğretmenin çocuklar görürken bahçede sigra içmesi aklımı karıştırdı. Diğer kreşler nispeten daha uygun 3800 3500 gibi. İngilizce eğitim yok. Kur'an öğretimi olan var. Ve bir diğer standart şeyler. Bazı arkadaşlarımla konuştum kreşte hiçbir şey öğrenmediler bakıcı niyetine eğlensin çocuklar diye mecburen gönderiyorum çalıştığım için dedi. Açıkçası ben çocuğum güzel eğitim alsın da istiyorum. Kreşe gitmesinin faydasını gördünüz mü? İngilizce öğrenebilen oldu mu kreşte? Bir de sizce fiyatlar normal mi?
O yastan biraz daha büyükken birisi bana kötü söz soylersen Allah seni cehenneme atar yanarsin ateşte demisti, kim hatırlamıyorum, her gece yatakta kötü söz düşünmemeye calisiyodum, ateste yanicam diye korkudan fenalik geciriyodum. Dusunme deyince illa dusunursun ya basliyodum. Popo, g.t.popo g.t o siralar küfür haznem bu kadardi heraldeKim olarak konuşuyorsunuz????
Ne bilginiz var ??? Çocuklara dua ezberletiliyor, kuran alfabesi öğretiliyor, namaz bilgisi bile verilmiyor neyin soyutu . Kendiniz istemezsiniz ama çamur atamazsınız !!!
O zman çocuklara şarkı söyletilmesin, harf öğretilmesin …
Bak bilmeden yorum yapıyorsunuz!O yastan biraz daha büyükken birisi bana kötü söz soylersen Allah seni cehenneme atar yanarsin ateşte demisti, kim hatırlamıyorum, her gece yatakta kötü söz düşünmemeye calisiyodum, ateste yanicam diye korkudan fenalik geciriyodum. Dusunme deyince illa dusunursun ya basliyodum. Popo, g.t.popo g.t o siralar küfür haznem bu kadardi heraldesonra Allam çok özür dilerim çok özür dilerim. Takintiya dönüşmüştü her gece. Ne gerek var o yaşta bu konulara girmeye. Az kafa basinca baslansa olmuyo mu?
PekiBak bilmeden yorum yapıyorsunuz!
İste isteme islam 4 yaşta çocuğa öğretilir bu islam için geçerlidir… islam ergenliğe dek çocuğa Allah’ın ceza sisteminden bahsetmeyi istemez!
Kafa basınca sizin gibi olabilirAnlamak istemiyorsunuz o yaşta çocuğa cehennem,cün, şeytan denilmez. Allah’ın nimetleri anlatılır.
Benim matematik öğretmenimde kitabı alır eline tahtaya yazar yazar çıkardı ama matematik tüh kaka demedim
Gerçekten mi yaa,bizim kreşimiz normal butik bir kreşti. İngilizce öğretmeni ben Türkçe bilmiyorum ayağına yatardı çocuklara. Mecbur kaldı bizimkiler öğrenmeye benceHemsire biz çocuğu Piri Reis e vermistik, Saint Joseph in yuvasi, ilkokulu falan Piri Reis, bi cacik ogrenmedi, Yani bi kac tane okul disinda Türkiye de dogru düzgün dil ogreten okul kres seviyesinde bulmak zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?