• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreslerde online kamera sistemi hakkinda

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
2 yasindaki oglumu sosyallesmesi acisindan calistigim gunlerde krese vermek istiyorum.

İsyerime yakin bir kres ile gorustum. 2 yas icin 15 kisilik ozel bir siniflari oldugunu, her sinifta 2 ogretmen oldugunu soyledi.

Eger ben karar verirsem Haftada 3 gun seklinde gidecek. Kres 24 saat kamera ile izleniyormus. Ancak bizler online olarak cocuklari izleyemiyormusuz. Ben buna olanak tanidigini saniyordum kreslerin ancak okul muduru bana cocuk haklari sozlesmesinden dolayi yasak oldugunu, bekleme salonundaki ekrandan izleyebildigimizi ve gerekli olursa (dusme vs) kamera kayitlarinin incelendigini soylediler.

Burasi biraz kafami karistirdi. Boyle bir yasak varmi yoksa okulun kendi belirledigi bir kuralmidir?

Merhaba, bende kızım için kreş arayışlarına girdiğim dönemde bana da aynı şekilde kamera kayıtlarını herhangi bir sıkıntı durumunda gösterebildiklerini, online olarak canlı izleyemeyeceğimizi söylediler. Bir dönem bu şekilde kameralar yerleştirilmiş veliler çocuklarını canlı olarak takip ediyorlarmış fakat öğretmenlerin rahat bir şekilde dersleri işleyememeleri durumu sebebiyle tekrar sözleşmeden kaldırılmış.

Valla bence çok haklılar. Evet bende çocuğumu devamlı izlemek isterim ama bir öğretmenlerin rahatlığı var herkes sen ben gibi yapmıyor aman naptı çocuğa aman ne diyor o anda vs diye öğretmenleri acayip darlıyorlar. Zaten denildiği gibi herhangi bir durumda izletiyorlar.

Bazı okullarda sınıf canlı olarak izlenmese de yemekhane, koridorlar yani ortak alanlar izlenebiliyor. Okuldan okula göre değişim oluyor.

Back