Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş'in püf noktaları

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.401
358
Mersin
Hanımlar kreşe başlama ve devam sürecinde öğrendiklerimizi paylaşsak çok güzel olmaz mı Biz yeni başlayacağız ve benim hiç bir fikrim yok mesela.

Kızımın herşeyine ismini yazmalı mıyım? Yanına sevdiği oyuncak vermeli miyim? Kreş Nevresim takımı ve pijama istedi ,yeni mi alayım evden mi vereyim? Hala emzik emiyor uyurken 40 aylık, diğer çocuklarla sorun olur mu acaba? Öğretmen biz uyuturuz öğle uykusuna dedi ama saçımla oynayarak uyuyor, nasıl olacak bilmiyorum. Kreşte kamera var ama biz evden açıp izleyemiyormuşuz, ancak sorun olursa orada bakılıyormuş. Arkadaşımın oğlunu izlediğini hatırlıyorum ama çok uzun zaman oldu değişti mi kurallar bilmiyorum.

Gibi gibi kafamda deli sorular. Eminim kreşe başlayan her miniğin annesi de ilk başta geriliyordur benim gibi. Deneyimlerimizi paylaşalım mı

Evet ilk zamanlar oyuncak verin ki kendini yalnız hissetmesin. Evden kullandığı nevresimi koyun tanıdığı eşyaları olsun bi anda herşey yabancı olmasın öğrermeni tek başına da emziksiz uyumaya da alıştırır merak etmeyin baştan konuşup söyleyin bırakmasını istiyorum diye

Kameradan izlemeye neden izin vermiyorlar ki benim arkadaşım istediği saatte izliyordu. 3 sene önceydi gerçi ama çok zaman da geçmiş değil. Kreşe başlarken ağlyıp yalnızlık hissetmesin die alışana kadar kalacak mısınız yanında? Yabancı bir film izlemiştim çocuğun kreşte ilk günüydü ve öğretmeninin önerisi buydu bana da mantıklı geldi. Benimki daha küçük ama ilerde kreşe veririm diye konuyu takipteyim.

Evet ilk hafta her gün gideceğim. İkinci haftada yakınlarda olun lütfen dediler ki zaten evimize çok yakın. İlk gün bir kaç saat tutacağız yavaş yavaş alıştıracağız dediler.

Kamerayı bende sordum ama eskiden serbestti artık değil dediler. Kimin izlediğini tam kontrol edemeyiz , çok büyük sıkıntılara sebep verebilir, siz izlemek istediğinizde gelip burada müdürümüzle bakabilirsiniz dediler. Hem mantıklı geldi hemde aslında evden bakabilsem arada çok güzel olur diye düşündüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…