Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşe yeni başlayan ve ağlayan çocuğunuza alışması için neler yaptınız?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

senayaz34

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2012
67
27
288
oğlum 2 buçuk yaşında iyi bir kreşe verdim ben çalışıyorum annem bakıyor sosyalleşsin tv den ıpadden uzak kalsın oynamayı oğrensin oyun arkadasları edinsin diye.yarım günle başlattık ama daha okul binasını görünce kendini yerlere atıyor çığlık çığlığa oğretmenıne teslim ediyoruz.daha bir hafta oldu ama tecrübeli anneler bilgi verirse sevinirim ne yapacağımızı sasırdık bu gidişle babası alacak kresten Kreşe yeni başlayan ve ağlayan çocuğunuza alışması için neler yaptınız bilgi verirseniz çok sevinirim

Benimkide hemn hemn ayni yasta basladiboynumu yirtiniyodu yalvaririm anne beni birakma diye bana nazi gectigi icin babasi birakti ilk haftalr bide sanirim cocuklar orayi severlerse onlari orada birakicagimizi falan saniyolr ben sabh cikarken evi lazim olmiyan bi anahtarla kitler gibi yapar ona verirdim al bu sende kalsin ben isten seni almaya gelince evimizi sen acarsin derdim alisana kdr tabi onunda sizinde alismaniz icin zor bi surec bool sabır diliyorum sanaa

Merhaba sizi cok iyi Anlıyorum benim oğlum tam 2 yasında 3 haftadır krese gidiyor ilk hafta yarım günle başladık durmaksızın ağladı 3 saat boyunca ben kameradan izliyordum .2. Hafta biraz ağlamaları azaldı ama hala bu hafta bizden ayrılırken ağlıyor gün içindede ağlamaları ara ara varmış.bu hafta akşam 5 e kadar duruyor bende Veli Odasında beklerdim kreşin ilk günleri şimdi o odanın önünden geçince garip garip beni arıyormuş gelene geçene bakıyormuş annem mi diye baska bir Veli söyledi dün içim parçalandı kreşimiz cok iyi Güvenilir bir yer benim de içim rahat ama yavrumdan uzak kalmak ona da bu özlemi yaşatmak beni cok üzüyor kahroldum dünden beri yavrum benim inş alışır yavrularımız .kötülük mü yapıyorum Oğluma bilmiyorum su sıralar cok moralim bozuk onsuz eksik gibiyim.hafyata işe başlıyorum doğuö iznim bitiyor mecburen gitmesi lazım bakalım ben sana arada yazarım neler olduğunu . Birde iyi yönü kreşin bir Sürü yemek yiyor evde Ağzına sürmediği yemekleri orda afıyetle yıyor mus bunu da nerden Anlıyorum. Kakasını inceliyorum hep günde 2 kez kaka yapan cocuk aç kalmaz sanırım diye düsünüyorum .eskiden bişey yediremezdim pilav yoğurttan baska Fındık dındık kaka yapardı şimdi kakasını nasıl rahat yapıyor oğlum sebze meyve Yediği için .sağlıcakla kalın yavrularımız Allah'a emanet.

Aynı süreçleri yaşıyoruz Allah hepimize kolaylık versin biz 2 kez pes ettik ve acil yeniden kreş arıyoruz okul isimlerini paylaşırsaniz sevinirim Rabbim evlatlarımizi iyi ve vicdanli insanlarla karşılaştırın.

merhaba ben bahçeşehir de neşe erberk anaokuluna verdim.3 hafta olucak yarım gün gidiyor alısınca tam güne geçiricez son 2 gündür biraz daha iyi.özellikle okuldaki ablasını yani öğretmenini seviyor allahtan yoksa alışması biraz daha zor olucaktı sanırım.şimdilik ilk haftaya göre daha iyi diyebilirim.internetteki tüm makaleleri okudum.okul hakkında yedinmi yaptınmı sorularını kesim sadece annecim naptınız dedim ablan(öğrtemeni) seni çok seviyormus sende seviyorsun dedğilmi dedim,aa nekadar güzel oyun oynuyorsun süpersin,biz seni bırakıyoruzz çünkü işe gidiyoruz ama seni alıcaz diye devamlı sorgulamadan beynıne empoze etmeye çalıştım sanırım başarılı oldumda :)

yıllarca anaokulu öğretmenliği yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim bu süreç tamamen geçici hiç bir çocuk ağlamadan okula alışamaz . ilk günler ağlamasa bile sonrasında ağlar. öğretmeninin birebir ilgisi ile bu tür durumlar tamamen düzelir. okulun sokağına girince ağlamalar, geceleri uykusundan uyanarak anne beni okula gönderme diye çığlık atmalar, her sabah okul kapısında psikolojik olarak kusmalar, okulda bana bağırıyorlar demeler, hatta beni aç bırakıyorlar demeler vs vs vs... okuldan geri almanız için yapılan türlü oyunlar. her sabah asla taviz vermeden ciddi ve kati okula gitmen gerekiyor diyip yolda ağlasada yerlerde atsa kendini asla sinirlenmeyip iletişim ümümkün olduğunca az kurup okula bırakmanız gerekiyor. benim kızımda 2 yaşında başladı ve anaoklu öğretmeni olamama rağmen aynı sorunları bende yaşadım hepsi geçici ama şu anda okula girmek için yalvarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…