Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları kreşe alışma süreci, yardım??

peri_m

annesinin canı,bitanesi..
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2010
1.338
1
3 yaşında bir oğlum var. içine kapanık ve sosyal ortamlarda bana yapışan, çok kolay açılamayan çekingen ve sakin bir çocuk. 2,5 yaşındaylken yarım gün kreşe vermenin doğru olacağını düşündük pedagog tavsiyesiyle. yarım gün gitti ilk hafta adaptasyon süresi olduğu için babası izin aldı ve yanında veya kapıda bekledi 1 saat. çok ağlamış ve babasını istemiş. 2 hafta da yarım güne geçtik ve her sabah apartmanı başımıza topladı çook ağladı gitmicem diye ağlamaya geceden başlıyordu. 1 hafta daha denedik ve sonuç aynı. hazır olmadığına karar verdik ailece çok sarsıldık çünkü.sonuç:geri aldık ananesi geldi ve baktı hala da bakıyor. ancak eylül ayında ananesi memlekete yerleşiyor ve kreşe başlamak zorunda. adliyede çalışıyorum ve buraya çok yakın kreşimiz var oraya kayıt ettiricem haftaya. eylülde de başlayacak ama nasıl olacak bilmiyorum çok zor. şimdiden stresi sardı. okul adını duyduğunda ağlamaya başlıyor gitmicem anne diye :KK43: eylül de 3,5 yaşına basmış olacak bu arada.
herkes alışır bir süre sonra diyor ama ben çocuğumu tanıyorum istemiyecek yine başa saracağız.. nasıl bi yol izlemeliyim sizce???

canım daha eylule kadar çok var.denersın bakalım şımdıden on yargılı davranma.çocuklar bır ıkı haftada bıle çok değışıyorlar.alışmazsa bakıcı seçeneğını deneyebılırsın

Canım her çocukta farklı yaşanıyor bu süreçler.Ben de oğlumu doğum iznim bitince mecburen kreşe verdim 2 yaşında.Çok korkarak verdim ama tam tersi çok iyi uyum sağladı.Sonra kış dönemi rahatsızlandı aileler gelip onlar baktı beş ay kadar kreşe ara verdik.33 aylıkken geri döndük kreşe.Ben rahat rahat gittim nasıl olsa biliyor artık kreşi diye.Aman allahım iki hafata her sabah evden kreşe kadar anne nolur beni bırakma diye ağlıyor.onu mecburen bırakıp işe geçiyorum ama yol boyu işe kadar bende ağlıyodum yani.Gözümün önünden gitmiyodu o gözyaşları.Sonra birgün iş çıkışı aldım kreşten sarıldı anne beni bırakma dedi yine.Aldım karşıma sımsıkı sarıldım gözlerinin içine baktım ben seni asla bırakmam bitanem dedim.Bak geldim yanındayım evimize gidicez şimdi dedim.Sonra birden aklıma bir fikir geldi.Bak biz evimize gidicez yeter bu kadar okul.Öğretmenin toprak deniz eymen yağız onların hepsi okulda kaldı ama biz eve gidiyoruz.Aaaa ben oğlumu özledim okul saati bitti artık siz kalın okulda birol eve gidiyor annesiyle dedim binaya doğru.Ay bir mutlu oldu.İşe yaradı ilginç ama yaradı.Sonraki birkaçgün ben gelince koşup sarılıp anne beni aldın dimi.toprak okulda kalsın biz evimize gitcez dimi diyordu evet oğlum yeter bukadar okul eve gidelim hemen diyodum.
şimdi 3ay oldu işte unuttu o ilk günlerini.Sabah kendisi kaldırıyor beni, anne çabuk okula didiyoss geç kalcasss:KK49:

hayalperest9 birsenbirbenbirdebebek çok teşekkürler cvplar için :)

X