• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş...

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.072
10.874
248
Hanımlar selam

Kızım yaklaşık 3.5 aydır kreşe gidiyor. 3 yaşını doldurmasına 2 ay var.

Öyle ağzından küfür şükür duymadım ama bugün bir kez bana iki kez de babasına seni gebertirim dedi. Bu kızıma ya da birbirimize kullandığımız bir söz değil. Şaka yollu bile olsa ağzımda yer etmemiş bi laf. Okulda öğreniyor sanırım biz olaki yanlışlıkla kullanmadıysak yanında.

Bu konu canımı sıktı biraz. Yarın eşim öğretmenine söyleyecek. Normal mi sizce bu durum?

Normal değil ama daha neler öğrenecek maalesef ki.. Bence sizin ve öğretmenin tavrı önemli bu lafın kötü bir şey olduğunu söylememesi gerektigini, anneye babaya hiç söylememesi gerektigini üzüldügünüzü anlatın. Herkes çocuğunu bizler gibi yetiştirmiyor maalesef. Bende kızımı prenses gibi yetiştirdim çok pişmanım..

Hanımlar selam

Öyle ağzından küfür şükür duymadım ama bugün bir kez bana iki kez de babasına seni gebertirim dedi. Bu kızıma ya da birbirimize kullandığımız bir söz değil. Şaka yollu bile olsa ağzımda yer etmemiş bi laf. Okulda öğreniyor sanırım biz olaki yanlışlıkla kullanmadıysak yanında.

Bu konu canımı sıktı biraz. Yarın eşim öğretmenine söyleyecek. Normal mi sizce bu durum?
Yani daha neler öğrenecek siz sadece uyarabilirsiniz, öğretmen çocukların ağzını baglayamaz ki.

Normal değil ama daha neler öğrenecek maalesef ki.. Bence sizin ve öğretmenin tavrı önemli bu lafın kötü bir şey olduğunu söylememesi gerektigini, anneye babaya hiç söylememesi gerektigini üzüldügünüzü anlatın. Herkes çocuğunu bizler gibi yetiştirmiyor maalesef. Bende kızımı prenses gibi yetiştirdim çok pişmanım..

Hepsini söyledim. O gün söyledi 3 kez. Daha da duymadım...

Bana biraz abartı geldi. Çocuk gerçek hayata çıkıyor evet hoş olmayan bir söz küçük çocuklar için ama tüm hayatı kontrol altına almamız mümkün değil.

Hanımlar selam

Oglum 5 yasinda anasinifina gidiyoruz bu yil. Zatne uyumlu sosyal bir cocuktu okul da extra olumlu gelismelere sebep oldu. Fakat ara ara malesef dediginiz sey oluyor. Bir arkadasi sinirlendiriginde tukuruyor mesela. Benimki tukurme nedir bilmezdi. Bi baltim bi gun sinirlendiginde degil ama oyun yapar gb tukurmeye basladi. Hemen konustum uyardim bikac gun sonra vazgecti. Sinifinda biraz hareketli olan iki cocuk var. Benimkine bulasmiyolar pek cunku yas ayni ama daha buyuk gorunuyor boyundan dolayi. Sanirim buyuzden itme kakma olmuyo. Fakat baskalarina tacizleri var. İki guj once okul cikisi bahcede oynarken baktim benimki sevdigi bir kiz arkadasini itti. Hemen cagrdim yanima konustum aglamaya basladi. Aslinda yanlis yaptgini farketti ve pisman oldu. Oncesinde parmaginin ucuyla baskasina zarar vermis cocuk degil. Bunu da arkadasindan gorup mattah bisey zannedip yapti. Bi arkadasi oyun oynarken avazi ciktigi kadar bagirarak oynuyor bu sekilde kostururyor. Benimki de aynisini yapti gecenlerde ve ertesi gun sesi kisildi vs vs.. arada sizin gb kullanmamasi gereken krlimeler kullaniyor. Sizin dezavantajiniz yasinin daha kucuk olmasi. Ama yine de problem degil duzeltebilirsiniz. Bi acidan iyi de aslinda. Ornek olmasa cocuk yanlis oldugunu ne bilsin..sinifimizda 16 cocuk var ama yine de ogretmen heosine mudahale edemiyor iste. Ustelik yardimci stajerimiz de var. O ogrenicek siz duzelticeksiniz. Allah kolaylik versin ☺️

Tabi bağlayamaz ama ben herhangi bir durumda mutlaka ama mutlaka kreşle iletişime geçiyorum
Tabi ki uyarın ama öğretmen duyduysa zaten çocukları uyariyordur. Bizimki devlet anaokulu öğretmenimiz oha kelimesini bile bu kelimeyi kullanmıyoruz diye uyarıyor hatta deney bile yaptı bir tane çürük elmayla bir tane sağlam elmayı güzel sözler çirkin sözler olarak gösterdi çocuğa siz de deneyebilirsiniz evde.

Sağlam elmaya güzel sözler söyledi ikiye kesti içi tertemiz, kötü sözler söylediği elmayı iki kesti içi siyahlasmis.

Back