• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş sorunu (sosyal medya izni)

whispersOFhope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2020
333
448
53
36
Kızım 3 yaşında. Daha önce kreş süreci ile ilgili bir konu açmıştım. Sorunlar biraz hafifledi, kreşe devam ediyoruz. Bu aralar yine kafama takılan bazı konular varken okulun sosyal medya hesabında sınıfça yapılmış bir etkinliğin videosunun hikayeye konduğunu gördüm. Sosyal medya paylaşım izni vermemiş olmama rağmen paylaşımda kızımın yüzü yakından net bir şekilde görünüyordu. Sosyal medyadan mesaj attım, elbet silecekler fakat izin formunu yok sayıp bu videoyu paylaşmış olmaları beni gerçekten çok rahatsız etti. Yarın bu konuyu gündeme getirsem her şeye takılan veli etiketini damgalayacaklarına eminim çünkü yanlış gördüğüm her şeye ses çıkarıyorum. Belki de çoktan o etiket yapışmıştır üstüme. Okul problemlerinden çok yoruldum. Sözde her şeyin istediğim gibi olduğunu anlatıp sürekli yanlış şeylerin olmasından çok yoruldum. İkinci dönem okuldan alıp, okulsuz devam etme düşüncem bile var artık ama bu süreci yönetmeye sabrım var mı bilmiyorum. Dertleşmek istedim galiba biraz. Siz olsanız yarın okula gidip konuyu açar mıydınız ?

Kızım 3 yaşında. Daha önce kreş süreci ile ilgili bir konu açmıştım. Sorunlar biraz hafifledi, kreşe devam ediyoruz. Bu aralar yine kafama takılan bazı konular varken okulun sosyal medya hesabında sınıfça yapılmış bir etkinliğin videosunun hikayeye konduğunu gördüm. Sosyal medya paylaşım izni vermemiş olmama rağmen paylaşımda kızımın yüzü yakından net bir şekilde görünüyordu. Sosyal medyadan mesaj attım, elbet silecekler fakat izin formunu yok sayıp bu videoyu paylaşmış olmaları beni gerçekten çok rahatsız etti. Yarın bu konuyu gündeme getirsem her şeye takılan veli etiketini damgalayacaklarına eminim çünkü yanlış gördüğüm her şeye ses çıkarıyorum. Belki de çoktan o etiket yapışmıştır üstüme. Okul problemlerinden çok yoruldum. Sözde her şeyin istediğim gibi olduğunu anlatıp sürekli yanlış şeylerin olmasından çok yoruldum. İkinci dönem okuldan alıp, okulsuz devam etme düşüncem bile var artık ama bu süreci yönetmeye sabrım var mı bilmiyorum. Dertleşmek istedim galiba biraz. Siz olsanız yarın okula gidip konuyu açar mıydınız ?
Çocuk sizin çocuğunuz kizmakta haklısınız.İzinsiz paylaşım yapamazlar.

İzinsiz paylaşmaları doğru değil, hatta suç. Sosyal medyada bu tarz paylaşımları hiç onaylamıyorum aslında.
Ama olayın başka bir boyutu daha var. Okul olarak paylaşımlara devam edeceklerse eğer, foto veya video çekerken izin vermeyen velinin çocuğunu çekmemek için mecburen ayırmak zorunda kalacaklar. Bu da çocuk üzerinde ister istemez olumsuz bir etki bırakacaktır. Hatta paylaşımları gören çocuklar kendi aralarında konuşurken, izin verilmeyen çocuk benim neden yok diye üzülebilir. 3 yaş çocuğu için belki son dediğim olmaz ama ilerleyen yaşlarda görülecektir bu davranış.
Bilişim Tekn. Öğretmeniyim. Okulumuzun Web sayfası ile ilgileniyorum. Bunlar gördüğüm davranışlar olduğu için yazmak istedim. Karar tabi ki velinindir.

Genelde sosyal medyada paylaşım yapan okullar işe yaramaz okullar oluyor. Maalesef tecrübe ile sabit. Kendine güvenen okul bunu yapmıyor. Okuldan almayın bence neden böyle bir şey yapıyorsunuz. Resim paylaşılması sıkıntı ama çocuğun sosyallleşememesi daha büyük bir sıkıntı. Hassasiyetiniz varsa resim paylaşmayan bir okula verin.

Bu ücretli bir kreş değil mi? Öyle saçma şeyler düşünseler bile umurunuzda olmasın para verip hizmet alıyorsunuz tabii ki uygun olmayan şeylere itiraz edeceksiniz bu iyi bir şey belki fark etmediler düzeltirler kendinizi kötü hissetmeyin

Bazen gözden kaçabiliyor. Hassasiyetinizi anlıyorum, bende çocukların reklam yüzü olarak kullanılmasına karşıyım kesinlikle. Ben olsam uyarım sonrası silindiyse bir daha üzerine düşmem. Yeniden böyle bir hataya düşülürse o zaman konuşmaya giderim.

Gözden kaçmıştır muhtemelen. İlk kez olduysa ve paylaşım kaldırıldıysa sorun çıkarmayın. Tekrarı olursa o zaman daha büyük tepki verirsiniz.

İşin içinde olduğum için okulu da anlıyorum. Küçük kreşler, çocuk evleri, oyun klüpleri, atölyeler günümüz şartlarında maalesef sosyal medya paylaşımı yapmak zorundalar. Başka türlü velilere ulaşıp etkinliklerini tanıtamıyorlar. En kolay ve etkili yol sosyal medya.

Paylaşım asla yapılmasın, hiç hata olmasın istiyorsanız isim yapmış kolejlerin anaokullarını tercih etmelisiniz. Onların genelde bu şekilde reklam yapmaya ihtiyaçları olmadığı için sosyal medya hesaplarında çocuklar paylaşılmıyor. Öğretmenler de izinler konusunda daha dikkatli oluyor.

Kesinlikle kabul edebileceğim birşey değil birçok konuda esnek davranacak bir insanim ama bu sosyal medya tüylerimi diken diken ediyor. Hele ki herkese açık bir mecrada paylaşmaları kesinlikle kabul edemem.

Yani o form bosuna imzalatilmiyor. İzin verilmemisse paylasilmamali.
Oğlumun gittigi kreste biz de o formu doldurduk. Ben izin vermemistim. Ama zaten de hiç paylaşım yapılmadı izin verenlerin de.
Ben paylaşılmasını doğru bulmuyorum.

++++++
Aynisini yazacaktim, madem bastan sormuslar bu veli de hayir dediyse hayir demektir bu izinsiz goruntu koyamazsin kardesim.

Ben sorun etmezdim sosyal medyadan da bakardım sürekli neler yapmışlar etkinlik vs. Ama bu kişisel bir tercih tabi izin vermeyen velinin çocuğu asla paylaşılmamalı

istedikleri damgayi vursunlar sozkonusu olan sizin cocugunuz. Baska krese verme sansiniz varmi?
Kızımın adapte olacağını bilsem hemen değiştireceğim ama buna bile henüz tam alışmış değil. Sabahları zor giriyor. Keyifli vakit geçiriyor ama yine de gitmek istemiyorum diyor her gün.

İzinsiz paylaşmaları doğru değil, hatta suç. Sosyal medyada bu tarz paylaşımları hiç onaylamıyorum aslında.
Ama olayın başka bir boyutu daha var. Okul olarak paylaşımlara devam edeceklerse eğer, foto veya video çekerken izin vermeyen velinin çocuğunu çekmemek için mecburen ayırmak zorunda kalacaklar. Bu da çocuk üzerinde ister istemez olumsuz bir etki bırakacaktır. Hatta paylaşımları gören çocuklar kendi aralarında konuşurken, izin verilmeyen çocuk benim neden yok diye üzülebilir. 3 yaş çocuğu için belki son dediğim olmaz ama ilerleyen yaşlarda görülecektir bu davranış.
Bilişim Tekn. Öğretmeniyim. Okulumuzun Web sayfası ile ilgileniyorum. Bunlar gördüğüm davranışlar olduğu için yazmak istedim. Karar tabi ki velinindir.
Aslında farklı açıdan çekse hiçbir sorun olmayacak ama masa başında daire oturulmuş bir grup etkinliğinde resmen kızımın karşısından çekmişler.

Genelde sosyal medyada paylaşım yapan okullar işe yaramaz okullar oluyor. Maalesef tecrübe ile sabit. Kendine güvenen okul bunu yapmıyor. Okuldan almayın bence neden böyle bir şey yapıyorsunuz. Resim paylaşılması sıkıntı ama çocuğun sosyallleşememesi daha büyük bir sıkıntı. Hassasiyetiniz varsa resim paylaşmayan bir okula verin.
O kadar haklısınız ki… sözlerine aldanıp yazdırdım bu okula ama hassas olduğum ve uyguluyoruz dedikleri her konuda tam tersini yaptılar. Yapmaya da devam ediyorlar. Sosyal medya paylaşımları da bunlardan biriydi. Sinirimden bugün okula göndermedim. Okuldan alsam bir türlü almasam bir türlü. Alıp okul değiştirsem çocuğa daha da zor olacak. Ne yapacağımı şaşırdım

izin vermeden paylaşmaları yanlış olmuş ama toplu fotoğraflarda çocuğu ayırmak çocuk içinde sıkıntı olmaz mı? hiç paylaşmayan kreşlere bakabilirsiniz.

Back