Kres sorunu ne yapmaliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oglumun sinifindakiler hepsi 20 dogumlu okula tam zamaninfa baslasaydik bu sorunlari yasamazdik cok guzel programlari var jimnatik, yaratici drama, masal saati vs

Estafurullah ne demek Ben de istanbulluyum evet ibb kresleri cok guzel ama yer bulmak cok zor. Ben cocugum 3,5 aylikken ise dondum. 3 yasina kadar bakici 3 yasinda kres basladik. Devlete hic bakmadim o yuzden hakim degilim ama yazdirmadan once 5-6 ozel kres gezdim 1 gunluk deneme yaptik cocugumu da goturdum. İcime en cok sinen, cocuguma en uygun buldugum yere yazdirdim.

Konu sahibi zaten ozel kresi begenmis oraya gondermek istedigini yazmis ama mecburen devlet anaokulundaki 3 yas grubuna kaydettirmis orda da cok sıkıntı yasamis. Bu yuzen benim tavsiyem hep gelirini arttirip begendigi yere gondermesi uzerine oldu.

Oglumun sinifindakiler hepsi 20 dogumlu okula tam zamaninfa baslasaydik bu sorunlari yasamazdik cok guzel programlari var jimnatik, yaratici drama, masal saati vs
İkinci dönem alistirmali olarak mi başlayacak peki yoksa çocuk pat diye tum gun kreşte mi bulacak kendisini

Ahhh ne zorlanmissinizdir siz çok zor yaa valla anne olmak. Hangi kreşe gidiyor acaba yani yaygın bir okul grubu ise bizde araştıralım seneye bizde vericez büyük ihtimalle . Ben bir türlü guvenip cesaret edemiyorum

Ahhh ne zorlanmissinizdir siz çok zor yaa valla anne olmak. Hangi kreşe gidiyor acaba yani yaygın bir okul grubu ise bizde araştıralım seneye bizde vericez büyük ihtimalle . Ben bir türlü guvenip cesaret edemiyorum
3 yasindayken kendi muhitimde butik bir kreşe vermiştim. 4 yasinda doga kolejinde basladi. Oranin da egitim surecinden memnunum. Suan 5,5 yasinda seneye 1.sınıf dogadan devam ederiz. Cevrenizde varsa bir gorusun derim.
Mutlaka zor zamanlar oluyor ama kucuklerin adapte olmasi daha kolay oluyor. Zaten kucukken beni ise ugurlamaya alisik oldugu icin krese baslarken hic zorlanmadi hic kapida aglamadi, tutturmadi gule oynaya okuluna gitti.

hahahahaha öyle bir anlatılmış ki öğretmen çocuk ve veli düşmanı herkes öğretmenden şikayetçi müdür de ilk atmış sonra ağız değiştirmiş ne kadar tanıdık tavırlar bunlar

çocuğun okula hazırlık süreci ailede başlar bir çocuk okula daha erken ve kolay uyum sağlarken başka çocuk daha geç adapte olabilir. öğretmen aile işbirliği gerekir ancak işin büyüğü aileye düşer. çünkü öğretmen en az 10-15 çocuktan sorumluyken aile kendi çocuğundan sorumludur. sizinle özel olarak ilgilenmesini istemekte haklı olabilirsiniz ancak bu durum diğer çocukların okula uyumunu kötü etkileyecektir. öğretmen sınıfı bir bütün olarak gördüğü için size en iyi yolu söylemiş. öğretmenin çocuğunuz hakkında söyledikleri zorunuza gidiyor ancak gerçekleri söylediği için bence böyle hissetmemelisiniz yarıyıla şurada 2 ay bile kalmamış bu süreçte çocuğunuzu okula hazırlarsınız ve ikinci dönem herkes tekrardan okula uyum süreci yaşayacağı için çocuğunuz da daha rahat alışır.
sizi saf görmesi mevzusu ve eşinizin arayıp bir nevi tehdit etmesi çirkinliğine hiç değinmeyeceğim bile.

Koridorda da olsa ne demek? Saçmalama istersen. Çocuğa yazık değil mi koridorda ne yapacak?

Önce öğretmenle ve okulun rehberliği ile bir görüşüp fikir al, onlarla çocukla görüşsünler.
Iste ogretmen bize secenek.olarak sadece 2.donem.gelin dedi pglumla konusmadi olan oldu arrik.baska yol.denicem

Aramadi esim tehdit falan edecek degildi pgretmenle her veli pgretmen iliskisi cercevesomde konusacakti burada yokum tekiz biraz daha sabir gosterebilir msnz diye komusacakti

Aramadi esim tehdit falan edecek degildi pgretmenle her veli pgretmen iliskisi cercevesomde konusacakti burada yokum tekiz biraz daha sabir gosterebilir msnz diye komusacakti
sınıf kaç kişilik çocukların hepsi aynı yaşlarda mı? lütfen biraz öğretmen açısından düşünün sabır gösterilecek bir durum yok. öğretmenin dediği sizin ve çocuğunuzun iyiliğine. çocuğunuzun okula alışmasını ancak siz sağlayabilirsiniz öğretmen elbette elinden geleni yapacaktır ama iş ailede biter size farklı eşinize farklı cevap vereceğini mi düşündünüz, öğretmenle kim iletişime geçiyorsa o devam etsin bence.

Ya kesinlikle.sacmaladim.yanlis anlasildim o konuda hataliym.kesinlikle
Esimiin insani.iliskileri cok iyi ben mesela.kendimi.hemen acamam hemen esim sorun cozer konusarak anlasarak orta yolu bularak isi geregi.de herkesle anlasir dogru frekamsi yakalar suan.dusununce.asiri sacma geldi.cidden

Sinif 15 kiisilik hepsi 2020 dogumlu ogljmda eylul.dogumlu

4 yaşındaki oğlum özel bir kreşe gidiyor. Bir ay boyunca ağladı birakirken(ki bildiğim, tanıdığım, sistemi oturmuş bir kreş, kizim da oraya gitmişti, birçok arkadaşımın çocuğu da oraya gitti ve gidiyor) sonra ağlamaları bıraktı. Bir sürü eleman var, ağlarken biri mutlaka bireysel ilgileniyor, oynatıyor, sonra sınıfa aliyordu(kameradan izledim) Şimdi uyum sağladı, bir sorun yok çok şükür. Fakat ne zaman kapıda ağlayan bir çocukla karşılaşsak benimki de başlar ağlamaya, içeri girmek istemez. Erkek çocukları kızlardan daha duygusal oluyor sanırım, kizimda hiç yaşamamıştım bu sorunları.

Gelelim sizin durumunuza, ogretmen iki aydır düzen oturtmuş, ağlamalar durmuş, zaten küçük yaş grubu, ağlayan bir çocuk ortama girdi mi hepsi baslayacak tekrar ağlamaya. Burası devlet okulu eleman da yok oyalayıp sustursun. Ogretmen sınıftaki çocuklarla etkinlik mi yapacak sizin cocugun uyum sürecini mi yönetecek? Bu yıl özele verin desem durumumuz yok demişsiniz, yarim gun gönderseniz uygun olur ücretleri kısmen, çocuk da adapte olmuş olur, seneye de devlete gonderirdiniz. Yani hem öğretmen hem sizin için zor bir durum...

Kesinlikle oyunevime goturecegim biraz.uzak ama.akranlariyla sosyallessom diye otobusle gidecegiz biraz yorulacak oyle de.ama.seneye de insAllah.guzel baslangic yapariz

Sikayet degil hocam ricamdir pglumz grc basladi biraz dahs sabur bekliyprz gibisnden konuscakti
Çok zorluyorsunuz. Adeta kresi takinti haline getirmissiniz. Kres size mucize getirmeyecek. Her yerde sıkıntı yaşarsınız. Ogretmen neye sabır gösterecek? Sanki çocuk ergenlikte, büyük bir rahatsızlık yaşamış, akranlarindan geri kalmış gibi konuşuyorsunuz. Krese 2, 3, 4 yaslarinda başlar işte. Bu kadar takintiliysaniz da elinizdeki son kuruşa kadar ev kredisine yatirmazsiniz.

Karı koca hatanız hem karnım doysun, hem pastam dursun mantigi. Hem tek maas, hem siz calismayacaksiniz, hem cocugun ayagi kirilinca ozel hastaneye gideceksiniz, hem mulk edineceksiniz, hem kocaniz uzakta olacak, hem cocuk 2-3 aydir evde asosyallesmis olacak, hem donem ortasi olacak. Bunlarin tum avantaji size, dezavantaji ogretmen yuklenecek. Fedakarlik yapip, sabir gosterecek. Niye????Ne ozelliginiz var ki? Siz birseyden fedakarlık edip sabır gösterin kendi cocugunuz icin o zaman. Niye 15 cocuga bakan ogretmen diğer çocukların düzenini bozup, özellikle sizin çocuğunuzla ilgilensin? Su an uygun değil deyince Cimer'e mi şikayet edeyim? Bu nasıl bencil bir kafa yapısı anlayamıyorum.

bu sorunlarin avantaji niye bize olsn evet ogretmen icin zor durum fakat aile.okul isbirligi icine girilse cozulebilecek bir zamanda taninmadi
Evet esimin konusmak istiyo genel durim.hakkinda demem cok sacma oldu yanlista anlasildm
Simdilik oyunevi seklinde ilerleyecrgiz is bakacagim o arada da ins bulursam daha iyi sartlarda okula gonderecegm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…