• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş Açmayı Düşünüyorum

marjinalfaydali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.535
68
163
Ankara
Arkadaşlar merhaba, ben orta büyüklükte bir şehirde kreş / çocuk yuvası açmayı planlıyorum. Aranızda kendisi ya da yakınları böyle bir şeyi tecrübe etmiş olanlar varsa, ya da tecrübe etmemiş olsa bile aklında konu hakkında detaylar oluşan varsa fikirlerini aktarabilir mi ? Mesela benim aklıma gelenler aşağıda. Orada göremediğiniz ya da gördüğünüz halde hakkında fikrinizin olduğu herhangi bir şey olursa yorumlarınız bekliyorum.

dikkat etmem gerekenler : çalışan kadınların çoğunlukta olduğu bir semt seçmek, hijyen kurallarına çok dikkat etmek, ailelere güven verebilecek nitelikleri ön plana çıkarmak

karşılaşacagım maliyetler : okulöncesi öğretmeninin maaşı, sigortası, yemeği vs., giriş katta bahçeli bir daire kiralamak, sertifika ve gerekli onayların alınması.

bende çouk gelışımçiyim çok düşündüm araştırdım kreşi olan arkadaslarımla konuştum we açmamaya karar werdim çünkü milli eğitim 3yaşa kadar eğitm weriyor artık kreşlerin bilinmeyen okadar ewrak işi warki ok sorumluluk açarsanda lüks biyer açmalısın ki tutulsun.arkadaşlarım hiç kar olmadığını söylüyorlar we çoğu dewretti :olmaz:

bende çouk gelışımçiyim çok düşündüm araştırdım kreşi olan arkadaslarımla konuştum we açmamaya karar werdim çünkü milli eğitim 3yaşa kadar eğitm weriyor artık kreşlerin bilinmeyen okadar ewrak işi warki ok sorumluluk açarsanda lüks biyer açmalısın ki tutulsun.arkadaşlarım hiç kar olmadığını söylüyorlar we çoğu dewretti :olmaz:

Anladım, teşekkür ederim tecrübe ve fikirlerinizi paylaştığınız için. Ben de açmamaktan yana karar almak üzereydim zaten . Hoşçaklın.

Tatlım bu iş zamanla çok karlı oluyor tabii ki

Milli eğitime kaç kişi çocugunu veriyor,hele de maddi durumu iyi olanlar

Ama bunun psikoloğu,doktoru olacak

Yani ıvır zıvırı çok bizim bir tanıdığımız önce karın tokluğuna başladı

Aradan yıllar geçti şimdi iyi kazanıyor.Belki açık olan yere ortak olmak daha

iyi olabilir.

Çok fazla bi bilgim yok ama çok pahalıya mal olduğunu biliyorum.Evraklar felan çok uğraşıyorsunuz harcadığınız parayı kazanmak oldukça güç oluyor zaman alıyor. Ama imkanınız varsa düşünebilirsiniz.

Merhaba,kreş olayı ne oldu,açtınız mı merak ettim..Bir ara ben de düşünmüştüm ama proseduru çok fazla olduğu için vazgeçtim.......

Back