Sebze Yemekleri Kremalı Patates

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
nefisyemektarifleri.com'dan alıntıdır...
Arkadaşlar aynı tarifi daha fazla malzeme ile yapıyorum, harika oluyor...
Mutlaka tadılması gereken bir yemek...

3 orta boy patates
Yarım kutu pastörize krema
Tuz
Karabiber
Pul biber

Patatesleri soyup halka halka kesin.
Derin bir kasede tuz,pulbiber ve karabiberle harmanlayın.
Yağlanmış (tercihen teflon) fırın tepsisine patatesler birbirinin üzerine gelecek şekilde dizin.
Yarım kutu kremayı patateslerin üzerine gezdirin.
180 derecede 30-40 dk arasında pişirin.
Kızarınca üzerine kaşar peyniri rendesi serpin tekrar fırına verin ve eriyince çıkartın.
Afiyet olsun.

kremali-patates.jpg

bende simdi yapacama krema dedigin annem falan kaymak da degilde cirpilmamis kaymakti galiba katiyolar cok lezzetli gorunuyor

ayy annemi aradimda o bir dis sarmisak katiyor bir kutu krema dedi ve patatesn ustunde su simdi hangisini yapicami sasirdim

annem tarifini yaptim bence bunu dene dahaa mukemmel karabiber pulbiber tatli 1 krema o ayni olcude biraz su 1 dis sarmisak rendelee o sarmisagi tadiii offff bittii

annem tarifini yaptim bence bunu dene dahaa mukemmel karabiber pulbiber tatli 1 krema o ayni olcude biraz su 1 dis sarmisak rendelee o sarmisagi tadiii offff bittii

Canım ben sarımsak yiyemiyorum ama ben de tam olarak bu tarifteki gibi yapmıyorum...

uff dunde yaptim bugunde senin sayede aklima geldi gordumde :KK70:

afiyetle yedim bir tepsiyee hem oglegin hem aksam ufff

haa ondan anladim canim

Afiyet olsun canım :)
Ben kremalı patates yapınca patatesleri ince ince doğruyorum. ama çok ince arkası görülecek gibi. Sonra tuz, karabiber ve sıvıyağ ile harmanlayır tepsiye yayıyorum. Üzerine de bir kutu kremayı yayıyorum. Öyle fırına atıyorum. Çok güzek oluyor. Bir de o şekilde dene :)

X