kredi kartı yıllık aidat ücretini geri almak için

anjelikoz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
40
0
50
Selam Arkadaşlar,
ben bonus card, hsbc card, world card, card finans kullanıyordum uzun zamandır..sürekli kredi kartı yıllık aidat ücreti alıyorlardı.öncelerei pek takmıyordum ama 4 tane kart için 40-45 tl ödemeye başlayınca çevreden duyduklarım, internetten okudularımdan bende geri almak için nasıl yol izlerim die araştırdım..eğer kredi kartınız yeni değilse(bankalar imzalattıkları sözleşmeleri değiştirdiler ödememek için) sözleşmeniz 12 punto şeklinde yazılmamış demektir..buda sizin şikayet etmeniz için ilk sebeb..bankadan sözleşmenizin kopyasını isteyip, hesap extrenizle birlikte,kaymakamlıkdaki tüketici mahkemesi hakem heyetine dilekçe ile gidiyorsunuz, başka bir şey yapmıyorsunuz..sonra bankalar parayı ödüyorlar...çünkü bu bedellerle haksız kazanç sağlamış olduklarından bizler haklı durumdayız..size örnek dilekçe kopyalayayım buraya....sizlerde hakkınızı arayın..bu arada önce banka ile iletişime geçin..son dönemlerde dilekçeye gerek kalmadan da geri ödeme yapıyorlarmış..banka ile konuşmanıza bağlı bu durum.bunun haksız bir kazanç olduğunu, tüketici mahkemesine dilekçe vereceğnizi belirtin nazik bir dille..

............................. KAYMAKAMLIĞI
TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA

30.06.2009

Başvurucu : .............................
Karşı Taraf : HSBC Bankası AŞ.
:
Konu :Kredi kart yıllık ücretinin iadesi hk.
Olay :
1. Karşı taraf Bankası AŞ.nin çıkarmış olduğu .......... nolu kredi kart hamiliyim.
2. Kredi kartıma ait 24/06/2009 son ödeme tarihli hesap ekstresi ile kredi kart üyelik ücreti adı altında 45,00 TL para tahakkuk ettirilmiştir.
3. Karşı taraf ile aramda tanzim edilmiş KREDİ KARTLARI ÜYELİK SÖZLEŞMESİnin 13.20. maddesinde kart ücreti alınacağı belirtilmişse de, 4822 sayılı yasa ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasanın 6. maddesi gereğince, bu sözleşme sözleşme;
1. Önceden hazırlanmış, standart sözleşmedir.
2. Dolayısıyla sözleşme koşulları benimle müzakere edilmemiştir.
3. Sonuç olarak sözleşmenin 13.20 maddesi HSBC BANKASI tarafından tek taraflı olarak sözleşmeye konmuş, haksız bir koşuldur.
4. Aynı sözleşmenin son maddesi ile de karşı taraf ücret ve faizlerin miktarlarını tek taraflı olarak arttırabilme yetkisini kendisinde tutmaktadır. Bu hüküm dahi 4077 sayılı yasanın 6. maddesi ve 5464 sayılı yasaya aykırıdır.
4. Bu nedenle alınmak istenen üyelik ücretinin haksız olduğuna ve tarafımdan ihtirazi kayıt ile ödenen bedelin tarafıma iadesi için yazdığım dilekçe karşı tarafa gönderilmiştir.
5. Bu nedenlerle tahsil edilmiş bulunan 45,00 TLnin, bir sonraki extrede tarafıma iadesine karar verilmesini dilerim.

Ekler İsim-Soyisim
1- Üyelik sözleşmesi
2- 24/06/2009 son ödeme tarihli hesap ekstresi
3- Karşı tarafa gönderilen dilekçe/ yazı

Canım ben aynısını yaptım ama banka ödeme yapmıyor.

sözleşmede yazıların küçük puntolu olması lazım(12 punto)..senin sözleşmen yeni yapılanlardanmı..bankalar uyanıklık yaparak büyük pntolu sözleşmelr yaptılar son birkaç yılda...

Ya tam da aradığım şeyi yazmışsın,öncelikle çok teşekkür ederim,

Şimdi ben kartımı üniversiteden beri kullanıyorum,tarihi geçince yenilediler,ama sözleşme

falan görmedim,ilgilenmedim,başka şehirdeydim,direk adresime geldi,

Yıllık aidat parası kesiyorlar mı bilmiyorum açıkcası,ekstrede falan mı yazıyor,nerden

anlıyoruz bunu?

Bi yardımcı olursanız çok sevinicem...
yerimseniben

Yılda bir kez karta göre(35-40-45 tl) kesiyorlar..sanırım yıl sonları genelde..ama bazı bankalar üye olduğun ayı baz alıyor 1 yıl dolunca kesiyor..extrelerinde mutlaka vardır.internet şubesi kullanıyorsan, oradan eski extrelerine bakabilirsin..yada telefonla bankayı arayıp hangi tarihte kesildiğini öğrenebilirsin..yapacağın ilk iş, sözleşmeni istemek bankadan..ama önce banka ile görüş, ödemek istemediğini, geri ödenmesini talep et..bazen insiyatif kullanıorlar eğer olmaz derlerse sözleşmeni iste..sana yakın banka şubesine fakslıyorlar zaten..
kolay gelsin

Teşekkür ederim,bir şey daha sorucam,müşteri hizmetlerinden mi görüşeyim yoksa direk bankayı mı arayayım?

Ben senelerdir her yıllık aidat kestiklerinde arıyorum... Ödemiycem iptal edin kartımı diyorum...
2 gün sonra yana yakıla arayıp tamam tamam geri çektik diyorlar :))

bende bi araştırma yaptım yazı karakteri 12 punto olmasada değiştirelemez önceden hazırlanmış sözleşme olduğu için 4077 kanuna aykırılık teşkil ediyomuş yani taraflardan sadece birinin hazırladığı mudahele edilemeyen sözleşmelerdeki madde geçersiz oluyomuş sözleşmeniz 12 punto olsa dahi itirazınızı yapabilirsiniz nette aratın farklı dilekçe örnekleride var burdaki dilekçeyle giderde sözleşmeniz 12 punto çıkarsa bahne etmiş olduğunuz şey geçersiz kalır durumunuza göre geçerli dilkeçler verin derim ben.bu arada bende garantiye dilekçeyi gönderdim iadeli taahütlü olarak öle olması gerekiyormuş henüz ses yok bi hafta geçti hafta içi kaymakamlığa dilekçe vercem böle giderse

ben kredi kartımın tüm borçlarını ödediğim bi ara .... bankasını aradım kapamak istedimi söyledim(blöf)çünkü kapamak isteyen arkadaşlara kapamayın kart ücreti almayalım diolardı ikna etmeye çalışıyorlardı bana da dediler tamam o zaman kapamıcam dedimkötükedihüso bi meslektaşımız var arkadaşlarla böle yaptımızı anlatınca kendi de aramış kapatmak istiyorum deyince ona tamam demişler adam blöf yapayım derken kartından oldu delikafadulden

iki hafta önce yanılmıyorsam bonus kart yıllık ücretini geri almak için kaymakamlığa tüketici haklarına dilekçe vermeye gittim ve oradaki görevliler bana şunu söylediler. bankaların yıllık kart ücretleriyle ilgili davası varmış yani bu aidatlar alınsınmı alınmasınmı diye.ve sonuç red olarak çıkıoyrmuş yani biz tüketiceler bu aidatı ödemek zorunda bırakılcakmışız.başka bir başıl altında bizden bu ücreti alcaklarmış.bana istersen dilekçeni ver dediler ama red kararı çıkıyo söyliyelim dediler bende vermeden geldim....ben de borcum biter bitmez o kartı kapattırcam.en güzel tepkinin bu olacağını düşünüyorum

Bende az önce akbankı arayarak üyelik bedelini ödemekten bıktıgım icin kartımı iptal etmek istediğimi söyledim ödemeye itiraz adı altında bir şikayet bildirimi yapıldı adıma.. 3 4 gün içerisinde dönüş yapılacak dediler size sonucu bildiririm kızlar..

banka ödeme yapmıyor.bazıları yapıyor ben de maksümum kart vardı.şikayet ediyorum diye bir site var herkez bilir.oraya yazdm işde aradılar beni mail falan atıldı.o para banka aidatı deilmiş.bankanın gösterdigi üstün hizmet bedeliymiş:)) bende tekrar yazdım hangi üstün hizmetten bahsediyorsunuz bankanıza gelipde bir kez memmun ayrılmadım yazdım.kartımı iptal ettirdim yine ödemediler :))

ama bazı bankalar ödüyormuş kartımı iptal etttircem diyince

Bende aynı şekil garanti bankasını aradım kart aidatı yüzünden iptal ettirmek istiyorum dedim tamam ozaman iptal etmeyin biz size bonus olarak tanımlayalım dediler çok kızmıştım hayır dedim iptal edin o kartı iptal ettirmek için tam 3 ay uğraştım nihayet iptal oldu ondan sürekli msj sürekli bankadan telesekreter araması kartınzı tekrar açtırırsanız size 50 tl bonus vericez dediler ihtiyacımda vardı karta madem öyle açtırayım bari dedim kart açıldı ilk gelen harcamasız ekstre 47 tl idi gerekçede yeni kart basımıymış yani garanti beni kandırmış oldu.

Bende garantiye sikayat yazdim malum sitede, bana mail atmislar o kesilen hizmet bedeliydi diye. geri odeme yapmiycak yani..

ben finanstan talep ettım davayı kazandımbankayaparamı ıstemeye gıttım elden para vermıyoruz dıye azarladır nefretle baktılar :) ben paramı nerden kımden alcam bılgısı olan varmı paramı versinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…