Kredi Kartı Borcu

perigunlugu

..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
6.379
10.803
Merhaba arkadaşlar,

Benim derdim maddi anlamda biraz büyük. özel bir kurumda eğitmen olarak çalışıyorum bekarım ve ailemle yaşıyorum. aldığım maaş ile evin giderlerini bende karşılarım. yalnız bu yakın zamanda ödemekte zorluk çektiğim bir kredi kartım var. şuan kalan borcu 2750 tl ve aylık asgari ücreti çok yüksek 650 civarı geliyor. ödemekte haliyle zorlanıyorum çünkü ailemin bu kadar olduğu konusunda bilgisi yok. sizlerden akıl almak istiyorum ben bunu yapılandırabilir miyim acaba ? başka bir kredi çekip ödemek istemiyorum çok aslında. çok zor durumda kalırsam son çare olarak düşünebilirim sadece. borcun borçla kapanacağına inanmıyorum çünkü. her ay düzenli şekilde ödemelerimi yapıyorum ama bir yerden sonra zorlamaya başladı asgari tutarı arttıkça. çok şükürki eskiden keyfi harcamalar yapmama rağmen son 3 4 aydır zorunlu kalmadıkça elimi bile sürmüyorum.

Siz olsanız nasıl yapardınız ?

Merhaba arkadaşlar,

Benim derdim maddi anlamda biraz büyük. özel bir kurumda eğitmen olarak çalışıyorum bekarım ve ailemle yaşıyorum. aldığım maaş ile evin giderlerini bende karşılarım. yalnız bu yakın zamanda ödemekte zorluk çektiğim bir kredi kartım var. şuan kalan borcu 2750 tl ve aylık asgari ücreti çok yüksek 650 civarı geliyor. ödemekte haliyle zorlanıyorum çünkü ailemin bu kadar olduğu konusunda bilgisi yok. sizlerden akıl almak istiyorum ben bunu yapılandırabilir miyim acaba ? başka bir kredi çekip ödemek istemiyorum çok aslında. çok zor durumda kalırsam son çare olarak düşünebilirim sadece. borcun borçla kapanacağına inanmıyorum çünkü. her ay düzenli şekilde ödemelerimi yapıyorum ama bir yerden sonra zorlamaya başladı asgari tutarı arttıkça. çok şükürki eskiden keyfi harcamalar yapmama rağmen son 3 4 aydır zorunlu kalmadıkça elimi bile sürmüyorum.

3000 tl lik filan ihtiyaç kredisi çek.onun taksitleri daha düşük olacaktır ve borcuna faiz eklenip durmayacaktır.

Gecen kis yasamistim bu durumu.Calistigim bankadan nakit avans cekmistim 9 ayda odedim.Rahatladim.Yoksa kafayi yiyecektim.O zamandan sonra asgarisi 600 700 lira gelen kartlarim su anda 200 civari geliyor.Fazla yuklenmemekte fayda var.

Anneniz yada babanız çalışmıyor mu. Bence dişini sık biraz daha ve ailene de durumunu anlat..

Benm tavsiyem kredi cekip kapatmaniz.odemelerinizde duser zorlanmazsiniz.biz oyle yaptik

Bence kartı kapattır o şekilde ödeme yap çünkü yatırıp ay içinde tekrar harcama yaparak borcundan kurtulamazsın

Asgari ödemesini yaptıktan sonra müşteri hizmetlerinden kartın limitini hemen aşağıya çekin.
Her ödemeden sonra bunu yaparsanız borç ödeniyor.
Yani formülü biz böyle bulmuştuk.

Borç borçla kapanmaz..

Benimde bu konuda müzdaripliğim vardı aradım banka ile konuştum bana her ay 50 liraya kadar bile düşürdüler.
Yapılandırma yapıldı yani..Başka bir yerden borç almanız külfettir.

6 ay once benımde karta borcum 2800 cıvarıydı bankaya gıttım bu borcu yapılandırdım her ay 250 tl oduyorum yarısı bitti yarısı kaldı. baska türlü işin içinden çıkamıyordum sımdı ne kartım ne bırseyım var param varsa harcıyorum yoksa bakıyorum :)

bankanızı arayın, yeniden yapılandırma isteyin. bu süre zarfında da kartınız muhtemelen kapalı olacaktır. en iyi çözüm. kredi almak için bankayla da uğraşmış olmazsınız.

Merhaba arkadaşlar,

Kredi kartı borcunuzu yapılandırabiliriniz. Tüm tutarı bir kredi çekmişsiniz gibi taksitlendirirler. Bir yılda ödersiniz, bu süreçte kredi kartınızı kullanamazsınız. Sonrasında da limitinizi düşürün ki ödeyebileceğinizden fazlasını harcayamayın.

taksitli nakit avans cekip kapatmaya calıs bir kısmını ama harcamanıda azaltman lazm yoksa bir kaç aya yine aynı borc olur

Müşteri hizmetlerinden kartı taksite bağlattırabilirsin ama bunu yapınca kart iptal ediliyor. Borç bitince de tekrar kullanıma açılmıyor.

Kredi felan çekmeyi düşünme canım.
Kartı gerçekten ihtiyacın olunca kullanmanı tavsiye ederim. Limiti düşür bu kadar borç seni zorluyorsa bütçenin üstünde bir kullanım yapıyorsun demektir. Ailene de kesinlikle söylemeni tavsiye ederim saklarsan bu borcun altından kalkamazsın en azından bilsinler ki senden aylık beklentilerini biraz düşük tutsunlar.

Kredi felan çekmeyi düşünme canım.
Kartı gerçekten ihtiyacın olunca kullanmanı tavsiye ederim. Limiti düşür bu kadar borç seni zorluyorsa bütçenin üstünde bir kullanım yapıyorsun demektir. Ailene de kesinlikle söylemeni tavsiye ederim saklarsan bu borcun altından kalkamazsın en azından bilsinler ki senden aylık beklentilerini biraz düşük tutsunlar.
Harcama konusunda eskiden daha savurgandım daha doğrusu kartı ilk aldığımda sanki bedavadan para gelmiş gibi. Ama şuan harcama yapmıyorum ancak çok çok zor durumda kalmam lazım. Örneğin en son yaptığım harcama evden uzakta olduğum (ulaşımı kolay değildi) bir yerde ayakkabımın tabanı koptu ve o sıra ayakkabı almak zorunda kaldım yoksa yere basıyodum direk. Fazla nakit olmadığı için kartla almak zorunda kaldım bu dediğimde en az 1 2 ay önceydi. Borcun artma sebeplerinden biri bu diğeri ise üniversite okuyorum son senem ve dönemlik 1500 tl ödeme yapmam lazım kredi kartına 4 taksit yapıyorlar diye kart almıştım zaten.

Ama dediğiniz gibi yapılandırma belki olabilir ama kart iptal olursa imkansız şubatta okulumun son ödemesi var onuda yapmak zorundayım. Bir anda 1500 tl çıkaramam.
Yada sadece borcum kadar kredi çekip aylık taksidi düşürmüş olmak ama onuda en fazla 12 aylık yaparım daha uzun olursa süreç artar ve bu istemediğim bişey

Harcama konusunda eskiden daha savurgandım daha doğrusu kartı ilk aldığımda sanki bedavadan para gelmiş gibi. Ama şuan harcama yapmıyorum ancak çok çok zor durumda kalmam lazım. Örneğin en son yaptığım harcama evden uzakta olduğum (ulaşımı kolay değildi) bir yerde ayakkabımın tabanı koptu ve o sıra ayakkabı almak zorunda kaldım yoksa yere basıyodum direk. Fazla nakit olmadığı için kartla almak zorunda kaldım bu dediğimde en az 1 2 ay önceydi. Borcun artma sebeplerinden biri bu diğeri ise üniversite okuyorum son senem ve dönemlik 1500 tl ödeme yapmam lazım kredi kartına 4 taksit yapıyorlar diye kart almıştım zaten.

Ama dediğiniz gibi yapılandırma belki olabilir ama kart iptal olursa imkansız şubatta okulumun son ödemesi var onuda yapmak zorundayım. Bir anda 1500 tl çıkaramam.
Yada sadece borcum kadar kredi çekip aylık taksidi düşürmüş olmak ama onuda en fazla 12 aylık yaparım daha uzun olursa süreç artar ve bu istemediğim bişey

Evet canım ama ailene söylemeni tavsiye ediyorum kesinlikle. Taksitin 1500 tl ise limitini ona göre düzenleyebilirsin. Bence olan borcunu ödemeye çalış canım kredi çekip onun vadesini beklemek de var yine de sen bilirsin inşallah kurtulursun bu dertten de :)

Evet canım ama ailene söylemeni tavsiye ediyorum kesinlikle. Taksitin 1500 tl ise limitini ona göre düzenleyebilirsin. Bence olan borcunu ödemeye çalış canım kredi çekip onun vadesini beklemek de var yine de sen bilirsin inşallah kurtulursun bu dertten de :)
Ayrıca herkese cevaplarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah kısa sürede bundanda kurtulurum :KK43:

Ama iki ay daha sabredersem şubata dek yine 1500 tlye düşürmüş olurum okul taksidimde eklenir taksitle yine eskiye nazaran iyi bir duruma gelmiş olur. son çare olarak artık okul taksidine dek hiç birşey yapamazsam kredi çekerim, ama okul taksidinden sonra yapılandırma yapabilirim.

X