• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kredi kartı aidatları ile ilgili

qweqweasdasd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
3
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Her yıl kredi kartlarına ödediğimiz ücretleri geri alabiliyomuşuz. 10 yıl geriye dönük olarak üstelik buna faizde işletilcek. Yapmamız gerekenler ilçe tüketici hakları heyetine başvurmak ve aidatlara ait ekstreleri götürmek. Ekstreler elinizde değilse bankanızı arayıp size mail olarak yollamalarını isteyebiliyorsunuz ve yolluyorlar.
Yada bankaya direk yazılı olarak müracat ederek isteyebiliyoruz. Ödemeye yanaşmazlarsa yargıtayın kararı emsal gösterilerek dava açılıyor.

buna kapattırdığımız kartlarda dahilmi ki acaba
mesela bizim bonus vardı kapattırdık

sonra ziraatim maxsimum var kapattırdık
şimidi sadece bitane maxsimum var oda iş bankasının

ki fazini de istemem zaten aldılarsa paramızı versinler yeter:1:
ama kapatılanların numarasını bile bilmiyoruzki attık onları biz :44:

buna kapattırdığımız kartlarda dahilmi ki acaba
mesela bizim bonus vardı kapattırdık

sonra ziraatim maxsimum var kapattırdık
şimidi sadece bitane maxsimum var oda iş bankasının

ki fazini de istemem zaten aldılarsa paramızı versinler yeter:1:
ama kapatılanların numarasını bile bilmiyoruzki attık onları biz :44:

kapatılanlar dahil mi bilemiyorum. İlçe tüketici hakları derneğine sormanız gerekecektir. Yada eskiden müşterisi olduğunuz bankanıza.

benimde bi sorum olacak iş bankası benim daha önce kapatttırdıgım kartı yenileyip yenisini göndermişler
bizimkilerde almış bilmeden
şimdi bu kartı ben kullanmadım hatta şifre bile almadım
ama bana 40 tl aidat olarak borç çıkarmışlar.
ben bu borcu ödemesem bana herhangi bir yaptırım uygulayabilirler mi?

benimde bi sorum olacak iş bankası benim daha önce kapatttırdıgım kartı yenileyip yenisini göndermişler
bizimkilerde almış bilmeden
şimdi bu kartı ben kullanmadım hatta şifre bile almadım
ama bana 40 tl aidat olarak borç çıkarmışlar.
ben bu borcu ödemesem bana herhangi bir yaptırım uygulayabilirler mi?

ben dernek üyesi yada banka çalışanı değilim. Fakat konuyu baya araştırma şansı buldum. Ona dayanarak cevaplayabiliyorum. Kartı aldıktan sonra sorumluluğunuz başlıyor. Bankanın bilmeden aldım itirazını dinleyeceğini sanmam, haklı da olabilir belki. bilemiyorum. ama aidat borcu ile ilgili dediğim işlemleri yaparsanız böyle bi hak talep edememiş ve yaptırım hakkı bulamamış olacaklar. Yargıtay kararı var çünkü. Üstelik kartı istemiyorsanız kapattırın.

heh ben bunu öğrenmek istiyordum ykb kartını yaklaşık 6-7 yıldır kullanıyorum ama tam olarak ne yapmam gerekiyor yaklaşık 1 senedir e postama geliyor ama 7yıllık ekstremimi isticem bankadan anlamadım???:31:

arkadaşlar öncelikle yargıtayın verdiği kararı emsal göstererek bankaların genel müdürlüğüne ıslak imzanız olan bi dilekçe göndermeniz gerekiyo.

biçok banka son yıl ödediğiniz aidat bedelini hesabınıza yatırarak geriye dönük (10 yıllık) ödeme yapamayacağını söylüyo.

bu red cevabını bankanızdan yazılı olarak isteyin. sonra bankanın gönderdiği red cevabıyla ve aidatın yansıtıldığı ekstrelerle birlikte bulunduğunuz yerdeki tüketici hakem

heyetine gidiyosunuz. gerisini onlar hallediyo.

umarım bankalar bu konuyu kılıfına uydurucak yasal bi yol bulmadan herkez hakkını geri alır.

Back