• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi Kartı Başıma Bela Oldu

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zarm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Zarm

Guru
Kayıtlı Üye
Hanımlar Merhaba,
Kredi kartı kullanmaya başlayalı bir sene olmadi daha.
İlk konuşmada öğrenci olduğumu, ayriyeten çalıştığımı,aylık da 600tl para kazandığımi söyledim. Primlerle falan bin lira olduğunu belirttim.
İlk gorustugum kişi zaten öğrenci kartı çıkacak limit en fazla 400-500 olur dedi.
Bu arada ilk başvuruyu ben yapmadım onlar is yerime gelmişti.
Neyse 400 500 dediklerinde mantıklı geldi kabul ettim.
Kart bir geldi limit 4500.
Neyse kullandım biraz ailem icin kendim için falan odemelerini de düzenli yaptım.
Dört ay önce işten ayrıldım.
Belirli bi gelirim yok taksitli yaptığımız alışverişler falan vardi yani karta borc vardi. Borcun da asgarisini yatırdim bu süreçte.
Neyse konuya gelecek olursak, onbes gün once esktrem gelmeden müşteri temsilcisini aradım.
Bu ay ödeme yapamayabilirim zaten asgari aşırı yüksek geliyo.Karti yapılandırmak istiyorum dedim.
Telefondaki bayan siz düzenli odeme yapmışsınız iki ay hic ödeme yapmayan müşteriler yapılandırma yapabilir dedi.
Neyse bu ay biraz sıkıştım asgarinin belli bir bölümünü yatırabildim.
Daha kartin gününü on gun geçmeden bir sürü mail mesaj geldi durdu banka takip surecine girecek yarına kadar odeyin falan diye..
Tekrar müşteri temsilcisini aradim.
Dedim ben sizi aradim yapilandirma yapılmadı borç gecikmesi olmamış diye sadece on günlük bir gecikmede nasil takip sureci başlıyor bunun için 90gun ödeme yapılmaması gerekmez mi dedim.
Siz ayın 20sinde arayin yapılandırma yapabiliriz dedi.
Ama dedim hic gecikme yok yapamayiz demiştiniz diyorum yeni duzenleme geldi diyor.
Derdim yapilandirma değil daha gecikme yapali ongun oldu nasıl banka takibi başlıyor yasali 90 gün değil mi bunun diyorum. Hanfendi siz bizi 20sinde arayin yapilandirma yapalim diyo hala. Avukata dusmez dedi yani takip sureci başlamayacak yarın dedim hayır baslamaz demiyorum ama 20sinde arayin falan zirvaladi kapadı.
Böyle bi durum var mi cidden.
On günde insan takibe girer mi?
Yasali 90 gün değil midir?
Bu kart yarin takibe girerse neler olur acaba?
Bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Hanımlar Merhaba,
İlk konuşmada öğrenci olduğumu, ayriyeten çalıştığımı,aylık da 600tl para kazandığımi söyledim. Primlerle falan bin lira olduğunu belirttim.
İlk gorustugum kişi zaten öğrenci kartı çıkacak limit en fazla 400-500 olur dedi.
Neyse kullandım biraz ailem icin kendim için falan odemelerini de düzenli yaptım.
Belirli bi gelirim yok taksitli yaptığımız alışverişler falan vardi yani karta borc vardi. Borcun da asgarisini yatırdim bu süreçte.
Neyse konuya gelecek olursak, onbes gün once esktrem gelmeden müşteri temsilcisini aradım.
Bu ay ödeme yapamayabilirim zaten asgari aşırı yüksek geliyo.Karti yapılandırmak istiyorum dedim.
Telefondaki bayan siz düzenli odeme yapmışsınız iki ay hic ödeme yapmayan müşteriler yapılandırma yapabilir dedi.
Daha kartin gününü on gun geçmeden bir sürü mail mesaj geldi durdu banka takip surecine girecek yarına kadar odeyin falan diye..
Dedim ben sizi aradim yapilandirma yapılmadı borç gecikmesi olmamış diye sadece on günlük bir gecikmede nasil takip sureci başlıyor bunun için 90gun ödeme yapılmaması gerekmez mi dedim.
Ama dedim hic gecikme yok yapamayiz demiştiniz diyorum yeni duzenleme geldi diyor.
Derdim yapilandirma değil daha gecikme yapali ongun oldu nasıl banka takibi başlıyor yasali 90 gün değil mi bunun diyorum. Hanfendi siz bizi 20sinde arayin yapilandirma yapalim diyo hala. Avukata dusmez dedi yani takip sureci başlamayacak yarın dedim hayır baslamaz demiyorum ama 20sinde arayin falan zirvaladi kapadı.
10 günde takibe girmez otomatiktir belki gelen mesaj.Yapılandırma için de düzenli ödeyince yapılmıyor ama yasa değiştiyse birşey diyemem.

Banka ile ilgili bir bilgim yok ama bize de öyle mesajlar geliyor...
Daha ödeme günü 3-45 gün geçmiş her gün bu gün ödeme son günü diyor...
Keşke hiç bulaşmasak şu kartlara ama olmuyor...

10 günde takibe girmez otomatiktir belki gelen mesaj.Yapılandırma için de düzenli ödeyince yapılmıyor ama yasa değiştiyse birşey diyemem.
Bende öyle biliyordum yeni uygulama gelecek dedi ne kadar doğru bilemiyorum.

Banka ile ilgili bir bilgim yok ama bize de öyle mesajlar geliyor...
Daha ödeme günü 3-45 gün geçmiş her gün bu gün ödeme son günü diyor...
Keşke hiç bulaşmasak şu kartlara ama olmuyor...
Cidden öyle şu taksit işleri bir bitse bir daha elimi sürmem sanırım

Hanımlar Merhaba,
10 gün gecikmeyle kesinlikle takibe girmez içiniz rahat olsun. Allah ödeme kolaylığı versin.

Ailenizden falan destek alamaz mısınız? Boşuna kredi notunuzu bu kadar düşürmeyin.

Yapılandırma yapıldığında da kredi notu dusuyor mu.
Yani pek ailemi duruma katmak istemedim açıkçası ama ongun de banka takibi başlaması canımı baya sıktı

öğrenciye verdikleri kartin limitine bak. 4500 lira! soyguncular. keşke gelir gelmez itiraz etseydiniz kullanmasaydınız hiç. ben hiç kredi kartı kullanmadım prosedürü bilmiyorum. inşallah bir an önce bütün borcu odeyip tümden kapattırırsınız.

öğrenciye verdikleri kartin limitine bak. 4500 lira! soyguncular. keşke gelir gelmez itiraz etseydiniz kullanmasaydınız hiç. ben hiç kredi kartı kullanmadım prosedürü bilmiyorum. inşallah bir an önce bütün borcu odeyip tümden kapattırırsınız.
Yani 400-500 dediklerinde aklım çelindi. Çok bi para değil nasilsa diye kabul ettim.
Kart gelince bende şaşırdım hatta bankaya sordum neden bu kadar yüksek öğrenciyim ben falan harcamada aşırıya kaçmazsan sıkıntı olmaz falan ikna ettiler beni resmen.
Suç bende de var keske limit dusurseydim

3 dönem üst üste asgari ödeme altında ödeme yaparsanız yada hiç borç ödemezseniz takibe girersiniz, bankalar sürekli arar msj atar açmayın olsun bitsin..
yapılandırma kısmına gelirsek maksimum 9 aya kadar taksitlendirme yapılıyor.
eskiden bu 24 aydı ben 2 ayrı bankadan olan kredi kart borcumu yapılandırma ile kapatıp, kartlarımı da işleme kapatıp borçtan kurtulmuştum....

Öncelikle baştan o 4500 lira limite itiraz etmeniz gerekiyordu fakat maalesef limit elverdiğince kullanarak onların oyununa gelmişsiniz. Bu bankaların en sık bilinen oyunu. Net bir bilgim yok ama birşey olmaz bence. Ben de 500 TL limitli kartımdan 30-40 liralık birşey almıştım, son ödeme tarihini 2 gün geçmişti sanırım ki hiç geçirmem ve çok mecbur kalmadığım sürece kullanmam da. Hatta şu an 2 kredi kartım var ikisinde de tek kuruş borç yoktur. Neyse bana da öyle mesajlar, mailler yolladılar yok kartı kapatacağız da bilmem ne yapacağız da falan filan. Hiç takmadım bile. Elimde para da vardı halbuki. 3. gün falan ödedim.

3 dönem üst üste asgari ödeme altında ödeme yaparsanız yada hiç borç ödemezseniz takibe girersiniz, bankalar sürekli arar msj atar açmayın olsun bitsin..
eskiden bu 24 aydı ben 2 ayrı bankadan olan kredi kart borcumu yapılandırma ile kapatıp, kartlarımı da işleme kapatıp borçtan kurtulmuştum....
Sanırım bende yapılandırma yapacağım.
Borçları çalıştığım dönem hiç aksatmadim.
Sadece işten çıktığım dönem asgari yatirdim onlari da hep yatirdim hic aksatmadim. Sadece bu ay bi yedi gun gecikti ama gelen mesajin,aramanin, mailin haddi hesabi yok.

Öncelikle baştan o 4500 lira limite itiraz etmeniz gerekiyordu fakat maalesef limit elverdiğince kullanarak onların oyununa gelmişsiniz. Bu bankaların en sık bilinen oyunu. Net bir bilgim yok ama birşey olmaz bence. Ben de 500 TL limitli kartımdan 30-40 liralık birşey almıştım, son ödeme tarihini 2 gün geçmişti sanırım ki hiç geçirmem ve çok mecbur kalmadığım sürece kullanmam da. Hatta şu an 2 kredi kartım var ikisinde de tek kuruş borç yoktur. Neyse bana da öyle mesajlar, mailler yolladılar yok kartı kapatacağız da bilmem ne yapacağız da falan filan. Hiç takmadım bile. Elimde para da vardı halbuki. 3. gün falan ödedim.
Aynen limit konusunda haklisiniz baya oyuna geldim.
Limit yüksek oldu mu asgari da baya yüksek oluyor.
Dünden beri gelen aramanin,mailin, mesajın önüne gecemiyorum artık.
Müşteri temsilcisi de net bi bilgi vermedi.
Takine girmez demiyorum diyo ama 90gunluk yasal süreç sizin bankaniz da yok mu nasıl oluyo bu diyorum. Siz bizi 20sinde arayin diyo

Aynen limit konusunda haklisiniz baya oyuna geldim.
Limit yüksek oldu mu asgari da baya yüksek oluyor.
Dünden beri gelen aramanin,mailin, mesajın önüne gecemiyorum artık.
Müşteri temsilcisi de net bi bilgi vermedi.
Takine girmez demiyorum diyo ama 90gunluk yasal süreç sizin bankaniz da yok mu nasıl oluyo bu diyorum. Siz bizi 20sinde arayin diyo
Tuhaf yani müşteri hizmetlerinin net bilgi vermesi lazım, kendisi bilmiyorsa bile biraz müsade isteyip o bilgiyi elde edip size söyleyebilirdi.

Ailenizden falan destek alamaz mısınız? Boşuna kredi notunuzu bu kadar düşürmeyin.

Canım bilgin varsa sorayım , çalışmama sürem uzadı ve kartım asgari ödeye ödeye şişti. Ben de yapılandırma istiyorum banka gecikmeye girsin 1-2 gün arayın yapalım dedi. Yapılamdırma kredi notumu olumsuz etkiler mi ?

Merhaba, şu an 48 aya kadar uzatmışlar yapılamdırma olayını. Kartı kapatıyorlar bu sürede tabii. Size sormak istediğim şey : yapılandırma işleminden sonra bankaya işini düştü mü ? Kredi falan aldınız mı ? Benim kredi çekmem gerekebilir kartı da yapılandırmak istiyorum kredi notumun düşmesinden korkuyorun.

Back
X