• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kredi dosya masraf iadesi

denizim84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
1.595
125
123
arkadaşlar garanti bankasından çekmiş olduğum kredilere ait tüketici hakem heyetinden dosya masraflarının iadesine karar verildi

ama banka ödememek için beni uğraştırıyor

genel müdürlüğe dilekçe ve yazı örneğini yolladım ama adamlar burdan biz bir işlem yapamayız diyorlar

tüketici hakem heyetinden konuyla ilgili bilgi alabilirsiniz diyorlar

garanti bankasından dosya masraf iadesini alan var mı nasıl bir yol izlediniz

en sonunda icraya vereceğim o olacak yani

Bizde bugün duyduk geri alan varmış dosya masrafını bizim binada alan olmuş 5 6 ay sürdü diyor eşimle araştırıyoruz olumlu birşey olursa bilgilendiririm sizi..

Nasil oluyo o.geri iade yapiyolarmi.bizimde grantiden kredimiz vardi.toplu parayi yatirip kapattik.istesek masraf ucretini bizede verirlermi

bizde tebden alacağız hakem heyetinden karar çıktı belli bir miktarın üstünü banka vermiyormuş bizimki 1250 idi sanırım tabi faizde gelmiştir üstüne 2010 da çekmiştik çünkü. bu yüzden tüketici mahkemesine verdi eşim 5-6 aya anca belli olur demiş avukat ama mahkeme masrafı yok tüketici mah.olduğundan bizde bekliyoruz gelsinde zamanı önemli değil.

Bankadan alınan her türlü kredi için, kredi tutarına göre kesilen dosya masrafı yeni çıkan bir kanuna göre geri alınabilecek. Kredi dosya masrafını geri almak için, ilk önce bir dilekçe yazmak ve bu dilekçe ile kredinin çekildiği banka şubesine başvurmak gerekiyor. Bankanın dosya masrafını ödemeyi kabul etmemesi üzerine, kaymakalıklardaki tüketici hakem heyetine başvurmak gerekiyor. Alacağınız kredi dosya masrafı 1.161,67 TL'nin altında ise bulunduğunuz ilçenin Tüketici Hakem Heyetine dilekçe ile başvurunuz. 1.161,67 TL'nin üstünde ise doğrudan Tüketici Mahkemelerine dava açılmalıdır. Tüketici mahkemesi bulunmayan yerlerde Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurulması yeterlidir.

İlgili başvurudan sonra 1-3 ay arasında sonuç alınabiliyor. Dosya masrafı iadesi sonucu çıktıktan sonra şahıs ve bankaların karara itiraz etmek için 15 gün yasal süreleri oluyor.

Bu yolu izledin mi?

Nasıl bir başvuru yolu izlediniz anlatır mısınız. Babam da başvuracak vakıfbanktan aldığı kredileri için. Bir de hsbc den kredi kartı aldı ilk ekstrede 50 tl kart ücreti almışlar onu da geri alabilir miyiz?

Nasıl bir başvuru yolu izlediniz anlatır mısınız. Babam da başvuracak vakıfbanktan aldığı kredileri için. Bir de hsbc den kredi kartı aldı ilk ekstrede 50 tl kart ücreti almışlar onu da geri alabilir miyiz?

bizimkide vakıfbank bugün dilekçe gönderdik muhtemelen kabul etmiyecekler bizde kaymakamlığa başvuracağız

bende garantı bankasından kredı cektım 275 tl dosya masrafı aldılar kesınlıkle kanunun gecerlı olmadıgını ıade yapamadıklarını soyluyorlar , dılekceyıde kabul etmıyorlar? ne yapmalıyım

uğraştırıyolar ama veriyolar mahkeme kararı varsa vermek zorunda, zaten çok uçuk paralar istiyolar dosya masrafı adı altında, ne yapıyolar yani, 2000-3000 liralık ne kağıdıymış ne dosyasıymış bu

bende garantı bankasından kredı cektım 275 tl dosya masrafı aldılar kesınlıkle kanunun gecerlı olmadıgını ıade yapamadıklarını soyluyorlar , dılekceyıde kabul etmıyorlar? ne yapmalıyım

garanti bankasında müşteri temsilcisine sordum bu para iadesini alan var mı diye evet alan varmış

ama canları uğraştırmak istiyor

bir hafta daha bekleyeceğim sonra da mahkemeye başvuru yapayım bari

Nasil oluyo o.geri iade yapiyolarmi.bizimde grantiden kredimiz vardi.toplu parayi yatirip kapattik.istesek masraf ucretini bizede verirlermi

valla ben o şekilde istemiştim ama vermiyorlar öyle

dilekçe ve dökümlerle birlikte tüketici hakem heyetine başvurdum ordan ödenmesine ilişkin karar çıktı

ama hala ödeme yapılmadı

bu garantinin çıkarcı bir banka olduğunu gösteriyor

aynı işlemi yapı kredide yaptım 1 hafta içinde ödeme yapıldı

2 kredi cektık
bırı 6 bın
dıgerı 15 bınlıra
ıkısındende 300 kusurden fazla dosra masrafı alındı
alınıyorsa bızde ugrasalımda alalım

2 kredi cektık
bırı 6 bın
dıgerı 15 bınlıra
ıkısındende 300 kusurden fazla dosra masrafı alındı
alınıyorsa bızde ugrasalımda alalım

benim etrafımda alan çok insan var

şimdi avukart ark duydum genelde garanti 1 lira bile vermemek için dava açıyormuş ama genelde mahkemeler tüketiciyi kararlar veriyormuş

benim etrafımda alan çok insan var

şimdi avukart ark duydum genelde garanti 1 lira bile vermemek için dava açıyormuş ama genelde mahkemeler tüketiciyi kararlar veriyormuş

bır kredı garantı
dıgerı ıs bankası

Bende garanti bankasından 2009dan sonra bir kaç tane kredi cektim farklı zamanlarda ve bunlardanda dosya masrafı alındı. Ama bana verilen dosyaları kaybettım az önce banka ile görüştüm 70 tl karsılıgında bunların tarafıma verilebileceğini söyledilr. Hasan bey hangi il ve ilçede acaba yardımcı olabilirmi bizede ?

arkadaşlar garanti bankasından çekmiş olduğum kredilere ait tüketici hakem heyetinden dosya masraflarının iadesine karar verildi

ama banka ödememek için beni uğraştırıyor

genel müdürlüğe dilekçe ve yazı örneğini yolladım ama adamlar burdan biz bir işlem yapamayız diyorlar

tüketici hakem heyetinden konuyla ilgili bilgi alabilirsiniz diyorlar

garanti bankasından dosya masraf iadesini alan var mı nasıl bir yol izlediniz

en sonunda icraya vereceğim o olacak yani

biz de kredi çektiğimiz 2 bankaya başvurduk,bekliyoruz.Babamlar bütün paralarını geri aldı,kardeşim de öyle,keşke biz de daha erken başvursaydık.En son garanti bankasından 950 liralık dosya masrafını aldı bizimkiler.Yani Garanti veriyor,vermek zorunda da.Vermeme gibi bir hakkı yok.

Back
X