- 10 Aralık 2014
- 8.631
- 6.441
-
- Konu Sahibi Benbirlaydii
Cok haklisiniz dediginiz gibi daha cok zarara ugrayabiliriz.Birilerinden fikir almaya ihtiyacim vardi cunku kimseye anlatamadim bu durumu. Cok tesekkur ederim aydinlattiniz beni kredi isi cok riskli olurdu. Kiralamak yerinede takisiz gidecrm kim ne derse desin kimseyi ilgilendirmez bu benle esimin hayati.Altınlar sizinmiş sizde isteyerek vermişsiniz kayınpederinize yada baskalarina hesap vermeniz tuhaf. Bilmiyorlarmı oğullarının sıkıntıda olduğunu? Birşey diyen olursa verirsiniz ağzının payını.
Borca girip , üstüne faiz ödeyip altınları yerine koyma cabanız da yanlış çünkü zarar edeceksiniz ve maddi sıkıntı çekeceksiniz , muhtemelen sıkışınca yine altın bozdurmak durumunda kalacaksınız , değişen birşey olmayacak. Hamilesiniz masraflarınız artacak haliyle, bence maaşınızla geçinmeye bakın. İlerde sizde çalışırsanız yada ufak ufak kenara atacak düzlüğe çıkarsanız bütçenize göre altın alır kenara koyarsınız.
Başkası borçlu olsa size derdim ki kredi çeksin alsın ama eşiniz ve onun maaşıyla kirada yaşıyorsunuz , ucu herhalükarda size dokunacak. Bozdurmak zorunda kalmayacağınızın garantisi de yok.
Kredi çekmeyin bence bu şartlarda, arkadasların önerdiği gibi kiralayın illaki takısız gidemem diyorsanız.
Evet cok haklisiniz. Dediginiz ggibi benim esimde zevk sefa icin kesinlikle kullanmadi altinlarimi gizumun onunde hepsini borclara yatirdi. Cok tesekkur ederim :))Bende esime verdin tum altinlarimi pismanmiyim aslaaa..nasil pisman olurum ki..o benden altinlarimi alip gidip zevki sefa icinde yemedi..borcumuzu kapatmasa bu seferde evde huzursuzluk olucakti illaki..
Cunku insan bu taksitle aldigi biseyin 3.taksidinde bile sklyr...
Onun icin siz hic canibizi skmayin kasa hesabi pahali geldi gereksiz geldi bende takmaktan hoslanmiyorum evde tek kaliyorum korkuyorm onun icin bozdurup banka hesabina yatirdik deyin ...esinizi de mahcup birakmayin bu konuyu acarak size karsi o sizin esiniz zaman gectikce anlayacaksinz yaninizda tek kalanin esiniz olacagini...
Cok dogru. Aslinda belkide ihtiyacim olan boyle fikirlerdim iyiyiki de bu konuyu actim da aydinlandimAltın takmadınız diye neden sönük olasınız?
Kötü mü eşinize destek olmuşsunuz. Bu kimseyi ilgilendirmez.
Ben milletin ağzı için kredi çekmeyi uygun bulmadım. Hem bebeğiniz olacak, tek maaşlısınız.
Konuşan konuşsun, üç gün konuşur sonra keser sesini.
zevk sefa için de kullanabilirsiniz, isterseniz bozdurup dağıtırsınız. Bu kimseyi ilgilendirmez.Evet cok haklisiniz. Dediginiz ggibi benim esimde zevk sefa icin kesinlikle kullanmadi altinlarimi gizumun onunde hepsini borclara yatirdi. Cok tesekkur ederim :))
Evet yeni mezun oldum 2014 luyum. Ders calismam lazim biliyorm sinavada az kaldi ama calisma istegim hic yok yapamiyorm kac kez denedim olmuyo ama basarmaliyim kendim icin cocuhum icin yapicam insallahBen ilk sene altınlarımı bozmadım,sonraki sene araba aldık. Altınlar varken asla takmadım çünkü sevmiyorum. Takısız gidin takmayı sevmiyorum, bankaya yatırdık diyin. Yeni mezunsunuz sanırım,atama için uğraşsanız tek derdiniz bu olmalı aslında.Kardeşim öğretmen,bazı günler evde mesela bu hafta tek gün gitti. Ders saatine göre geç gidiyor çoğu zaman erken dönüyor. Atansanız bebeğinize ve size çok yarar bu çalışma şekli.
Hamile halinizle bunları dert etmemelisiniz. Eşinizle sırt sırta verip yerine koyarsınız uzun vadede. Rabbim sağlık versin yeterki.Cok haklisiniz dediginiz gibi daha cok zarara ugrayabiliriz.Birilerinden fikir almaya ihtiyacim vardi cunku kimseye anlatamadim bu durumu. Cok tesekkur ederim aydinlattiniz beni kredi isi cok riskli olurdu. Kiralamak yerinede takisiz gidecrm kim ne derse desin kimseyi ilgilendirmez bu benle esimin hayati.
Senin altınlarından,evdeki hesabınızdan kime ne.Koluna takıp göstermek için mi düğüne kadar halletmek istiyorsun.Hala koluna altıları doldurup gezen var mı?Çok eskilerde kalmadı mı oKonuyu fazla detaya girmeden anlatmaya calisicam arkadaslar lutfen acil fikirlerinize ihtiyacm var.6 aylik evliyim esimle evlendikten sonra tum takilarimi borclarimiz kapatmasi icin herkesten gizli olarak ona verdim kendi istegimle.Esimin tayini uzak yere ciktigi icin kimse bilmiyo.Simdi asil mesele mayista gorumcemin oglunun dugunu var herkes sorup duracak biliyorum.Kayinpederim duyarsa esimle arasinda cok buyuk sorunlar yasanir tabi banada ucu dokunur.Tabi bende eltiilerimin yaninda sönük durmakta istemiyorm dugunde.En kucuk gelinim.Esimle konustukta benim normalde takilarim 22 milyar civari yaklasik olarak tutuyo. Esim istersen kredi cekeyim altin dusunce kredi ile alayim diyo dugune kadar ama ben dugunde bos gitmek istemiyorum. Ikinci secenekte sundu bana ya da her ay hesabina belli bi miktar para yatiraym hic dokunmamak sartiyla yavas yavaş altinlarini diyo. Bu arada 5 haftalik hamileyim unv yeni mezun oldm ogretmenim ama calisamayacm bu gidislesizce napmaliyim noolur yardimci olun esim devlet memuru soyle düşünüyorum yarın birgun Rabbim nasip ederse bebegimiz dogdugunda bi memur maasiyla ancak ebev ihtiyaci cocuk masrafi kira derken esim bana para ayiramaz ve tabi bende bu durumda isteyemem. Sizce kredi ceksin mi altinlarim icin yoksa yavastan beklemelimiyim noolur yardimci olun durum anlattigim gibi
Cok tesekkur ederim gercekten icimi ferahlattiniz.zevk sefa için de kullanabilirsiniz, isterseniz bozdurup dağıtırsınız. Bu kimseyi ilgilendirmez.
Kendinizi açıklama yapmak zorunda hissetmeyin hiç.
Bu konuda herkes dış kapının mandalı. Altın alınır, ev araba alınır, hepsi olur.
Başkası için değil, kendiniz için olmalı.
Soran olursa bozdurup bebeğim için hesaba yatırdım dersin olur biter. Borç açıklaması, bütçe izahı yapmayın kimseye.
Kayinpederm den korkuyorum yoksa altinlar gercekten o kadar onemli değil. Esim 26 ben 23 yasindayim. Benim kayinpederim cok otoriter bir insan onun dedgi olmayinca kiyameti koparir. En buyuk oglu 50 yaslarinda onun bile hala hayatina her bakimdan mudahale ediyo. Herkes bu durumdan sikayetci ama kimse sesini yukseltemiyo ona karsiSenin altınlarından,evdeki hesabınızdan kime ne.Koluna takıp göstermek için mi düğüne kadar halletmek istiyorsun.Hala koluna altıları doldurup gezen var mı?Çok eskilerde kalmadı mı o
Altın takmayı sevmiyorum,tedirgin oluyorum tehlikeli buluyorum bankada kasada dersin.Kayınpederine veya elaleme ne.Onlar sana hediye.Hediyeye ne karışıyorlar.Eşinin saygılı olması farklı birşey,kendi hakkını arayamaması farklı birşey.Kaç yaşlarındasınız bilmiyorum ama ailelere bağımlı yaşamaktan herşeyin hesabını vermekten vazgeçin.Büyüdünüz bir yuva kurdunuz.Aile içinize kimseyi karıştırmayın.
Aynen öyle vesaret verdiniz cok sagolunHamile halinizle bunları dert etmemelisiniz. Eşinizle sırt sırta verip yerine koyarsınız uzun vadede. Rabbim sağlık versin yeterki.
Biri birşey derse de yapıştırısınız cevabı.
Borç ödemişsiniz ki satıp parasını yemiş olsanız dahi kimseye laf etme hakkı vermez bu durum. Sizin sonuçta.
Evet bu durumda evvdaha mantikli gercekten. Dediginiz gibi yine borclanicaz. Cok tesekkur ederimKredi çekip altın almak iyi fikir değil,zaten borcunuz için vermişsiniz,şimdi tekrar borçlanacaksınız,eviniz kiraymış kredi işini ev alırken düşünmeniz daha uygun olur.
Zaten talep edeceklerini biliyorum. Su durumda bile biz onlardan 24 saat uzaklikta bir mesafede oldugumuz halde ordan mudahale ediyor hayatimiza. Para istiyo cok farkli bir insan20.000 tl lik altın değilde en azından 5 bin tl vs alınabilir. Hem k.pederin oraya taşınınca herşeye karışırlar diyorsun. ya eşinden de yardım talep ederlerse?
Insallah bebegim dediginiz gibi bereketiyle gelir. Bizim huzurumuz olsun gerisi bos. Cok tesekkur ederimKolunuzda altın gören sizi zengin zanneder.
Kimse kimseye borcun var mı diye sormuyor.
Ondan sonra başlar aman bize yardım et, aman bize borç ver demeler.
Namussuzluk mu yapmışsınız ki, eşinize vermişsiniz, o da gerekli bir yere harcamıştır. Utanmayın, çekinmeyin.
İnşallah bebeğiniz de bereketiyle gelir, kat kat fazlasını tekrar yaparsınız bileziklerinizi.
Zaten talep edeceklerini biliyorum. Su durumda bile biz onlardan 24 saat uzaklikta bir mesafede oldugumuz halde ordan mudahale ediyor hayatimiza. Para istiyo cok farkli bir insan