- 30 Ocak 2015
- 609
- 785
- 34
-
- Konu Sahibi Benbirlaydii
Esim Bingollu Maalesef ben unv yi Bingolde okudm orda tanistik
insalalhh canım ezdirme kendi ailen arkada degl diye sana hersyei yapabilicegini düsündürme esinin tayınını ertelettir cocun buyusun ise gir bebegınıde krese veririsin ohh mis erkekler arabayı cok sveer önce ortak bı arada alırsıız 40 bınlık falan hem borc öder hemde en azındna ev alırken pesınat yapabılıcak paranız olurAynen oyle zaten. Onlar resmen hizmetci ariyorlr kendilerine gitmeyecm ben. Sonucta ben evde onlara hizmet icin o kadar sene okumadm esimede hep bunlari soyluyorm her defasinda haklisin deyip gecistiriyo ama artik sozumu gecireceem Zaten esim beni kolay kolay kiramaz
Aynen cok haklisiniz ama simdi borclarimizi kapattik bitirdik dersek kayinpederim daha cok para istemeye baslar esimde bende bu durumdan korkuyoruzşu anda altın yüksek, e krediye de faiz ödeyeceksiniz... bence ona buna gösterişi düşünmeyin, çok hoşunuza gidiyorsa bir-iki bilezik günlük takı aldırın kullanmalık. bakın çocuğunuz olacakmış ne gerek var eşinizi o kadar sıkıntıya sokmaya. soranlara kasaya kilitledik dersiniz -ki bence borcumuz vardı sattık derseniz kayın pederinizin taleplerinin de önünü kesersiniz- ilerde çalışmaya başlayıp bütçeniz artınca yavaş yavaş alırsınız ne istiyorsanız. evliliğinizin de, çocuğunuzun da ilk yılları, ne gerek var görümcelerin eltilerin yanında sönük kalacağım diye sıkıntı çekmeye?
kaynatan borclarınızı kapattıgınızı biliyomu bilmiyosa iyi iste altınları al esin borc ödüyrouz desin sende bileizkleirni kavusAynen cok haklisiniz ama simdi borclarimizi kapattik bitirdik dersek kayinpederim daha cok para istemeye baslar esimde bende bu durumdan korkuyoruz
bakiyo le[/QUOTE]Simdi diger eltim gidip onlara bakiyo yemeklerini felan yapip evi temizliyo. Maalesef bizde adet bu diyorlar hizmetci ararmis gibiTE="destina90, post: 39527437, member: 656381"]Dogulu degilim ama tanidiklarim var o çevreden bu konuda herkes aynidir anne baba yasli veya hastaysa donusumlu bakilir yakisani budur. He kimileri bakmaz o ayri ama evin en kucugu bakacak diye bi sacmalik ilkkez duydum ki anladigim kadariyla suan yanlizlar oyle bakilmaklik bi durumlari da yok.
Esinizi de sizi de saf bulmuslar adet ayagina etinizden sutunuzden faydalanmaya calisiyolar bence siz ses cikartmadikca basarili da olurlar.
Onun siniri seni bağlamaz canım,kendi kendini yesin,sinir hastasıysa gitsin tedavi olsun o zaman..Sen gerekeni yap dövecek hali yok ya sizi..Herkes biraz haddini bilsin ya senin annen baban yok mu? Madem öyle gidin onların yanında yaşayın eşin kabul edecekmiydi böyle birşeyi? Neden hep erkekler ailelerinin yanında yaşamaya mecbur bırakıyor eşlerini? Kusura bakma bende ailemin kızıyım kendi annemin babamın yanında kalıp onlara bakacağım,senin annen baban yaşlıysa,senin için önemliyse,benim annem babamda yaşlı ve benim için önemli de bakalım ne diyecek eşin..Gideceksiniz kayınvalidenlere ondan sonra huzurunuz bozulacak..Oturmana karışacak,kalkmana karışacak,çocuğunu büyütmene karışacak,eşinle tartışman olsa ona karışacak ve emin ol eşine hiçbirşey olmayacak,sen sinir hastası olacaksın..O yüzden baştan önlemini al yoksa çok pişman olursun..Gerekirse boşanmakla tehdit et ve blöfünü yap...Evet cok haklisin kesinlikle. Ben aslinda zamaninda cok taviz verdim. Ben onlara bagirip cagirsaydim boyle yapamazlardi simdi bana. Ama benim kayinpederim oyle bir insanki kimsenin onun karsisinda cit i cikamiyo. Gecen 2 ay once felan bana sinirlendi diye dusun benim kayinvalidem 70 kusur yaşında sinirini cikarmak icin kayinvalidem i evden kovdu benim yuzumden. Esimde baska sehirde oldugu icin napacigimi bilemedim. Cok tuhaf biri kendi 50 yillik karisina boyle muamele eden biri....
Aynen canim bende zaten esimle biz kararlastirdik borclarinin bittigini soylemeyecek esim. Bana yavas yavas her ay senin hesabina 600 tl kadar para yatiraym hic o paraya dokunmamak sartyla yavas yavaş aliriz altinlari diyo ama bende bi yandan korkuyorum cunku yarin birgun bebegimiz dogunca bi memur maasiyla kirada gecimimiz cok zozorlasacak ben is bulasiya kadarkaynatan borclarınızı kapattıgınızı biliyomu bilmiyosa iyi iste altınları al esin borc ödüyrouz desin sende bileizkleirni kavus
yada borcumuz var desin bebek icin birikim yapıyoruz desin sende lafa atla esin bagzen pasif kalabilir sen tamamla lafını onlar daha para muhabbeti yapmadan ay hamileyid eiste cocuk bututmekte dogum özel bi doktorda yaptırcam oda alıcam aman hazırlık hazılrık laf yap onlara
iste borclar hala var desin esinde sende kaynataan gözleirne gözleirne bak utanma cekinme basın dik gögüsler dısarı askeriyede gibi özgüven tavan yapsın :))Aynen cok haklisiniz ama simdi borclarimizi kapattik bitirdik dersek kayinpederim daha cok para istemeye baslar esimde bende bu durumdan korkuyoruz
Cook dogru canım aynen soylediklerine katiliyorum.Sinir hastasi olup cikarim zaten migrenim var en ufak streste basliyo agrilar. Soylediklerin cok mantikli cok tesekkur eederim canim benim icimi rahatlattin...Onun siniri seni bağlamaz canım,kendi kendini yesin,sinir hastasıysa gitsin tedavi olsun o zaman..Sen gerekeni yap dövecek hali yok ya sizi..Herkes biraz haddini bilsin ya senin annen baban yok mu? Madem öyle gidin onların yanında yaşayın eşin kabul edecekmiydi böyle birşeyi? Neden hep erkekler ailelerinin yanında yaşamaya mecbur bırakıyor eşlerini? Kusura bakma bende ailemin kızıyım kendi annemin babamın yanında kalıp onlara bakacağım,senin annen baban yaşlıysa,senin için önemliyse,benim annem babamda yaşlı ve benim için önemli de bakalım ne diyecek eşin..Gideceksiniz kayınvalidenlere ondan sonra huzurunuz bozulacak..Oturmana karışacak,kalkmana karışacak,çocuğunu büyütmene karışacak,eşinle tartışman olsa ona karışacak ve emin ol eşine hiçbirşey olmayacak,sen sinir hastası olacaksın..O yüzden baştan önlemini al yoksa çok pişman olursun..Gerekirse boşanmakla tehdit et ve blöfünü yap...
valla ben bu konuda erkekelre güvenmiyorum 3 ay koyar 4 ay ille bisey cıkar cünkü bisey bozulur o olur apra gerekir ille bisey cıkar ama kreedi ceksen ne olursa olsun o parayı ödicek ben eisme 2 kere verdim altınlarımı 3 üncüde sattırdım arabayı altım takılarımı dedim valla ya arabaını cektirir sattırırı yada benim takılarımı isterim erkekler kadınn öfkesini anlayınca susar onu gösterin esinize sabır naiflik aman tadımız kacmasın diy diye bu hallere gedlikAynen canim bende zaten esimle biz kararlastirdik borclarinin bittigini soylemeyecek esim. Bana yavas yavas her ay senin hesabina 600 tl kadar para yatiraym hic o paraya dokunmamak sartyla yavas yavaş aliriz altinlari diyo ama bende bi yandan korkuyorum cunku yarin birgun bebegimiz dogunca bi memur maasiyla kirada gecimimiz cok zozorlasacak ben is bulasiya kadar
İmitasyon taksanız bir faydası olur mu?
Evet cok haklisin. Huzurumuz bozulmasn sorun olmasn diye hep sustum esim zor durumda oldugu icin ama kendimide dusunmek zorundayim sonucta onlarda benim bi garantim yani..valla ben bu konuda erkekelre güvenmiyorum 3 ay koyar 4 ay ille bisey cıkar cünkü bisey bozulur o olur apra gerekir ille bisey cıkar ama kreedi ceksen ne olursa olsun o parayı ödicek ben eisme 2 kere verdim altınlarımı 3 üncüde sattırdım arabayı altım takılarımı dedim valla ya arabaını cektirir sattırırı yada benim takılarımı isterim erkekler kadınn öfkesini anlayınca susar onu gösterin esinize sabır naiflik aman tadımız kacmasın diy diye bu hallere gedlik
Aslinda kredi cekmek ilk basta kesinlikle ikimizinde aklinda yoktu. Ben esime karsi biraz kirici davrandim benimde hatam cok fazla hem altinlarimi kendi istegimle verdim hemde her defasinda yuzune vurdumm bu durumu. Esimde su an ancak kredi cekerek alabilecek. Aslinda dediginiz gibi yaa gercekten bunlari duymaya com ihtiyacim vardi huzur daha onemli meddiyat bi yere kadar. Cok tesekkurler....Kredi cekip alacaktin madem neden sattin borclarini odedin? Bana sacma geldi acikcasi borctan cikmak icin caba harcayip tekrar borca girmek.
Para biriktirin ama bebek icin biriktirin. Durumunuz iti olunca alirsiniz altini. Dugun icin onun icin evinize sefaleti sokup aski pencereden kacirmayin bence.
Rica ederim canım benim ne demek :) İnşallah sorunlarınız düzelir bir an önce...Cook dogru canım aynen soylediklerine katiliyorum.Sinir hastasi olup cikarim zaten migrenim var en ufak streste basliyo agrilar. Soylediklerin cok mantikli cok tesekkur eederim canim benim icimi rahatlattin...
Evet haklisiniz kendi evimiz kendi evliligimiz icindi tüm bu altin bozmalar ugraslar... ama esimin ailesi cok farkli bunu anlayamiyorlar iste. Inanin tek derdim altin degil sakin yanlis anlasilmasin. Benim icin yuvamdaki huzur daha onemli ama bizim evliligimiz maalesefki dis mudahalelere cok acik kayinpeder, görüncemce vs vsInsanlar gorsun diye gostermelik altini krediyle almak ne kadar mantikli? Birkac saatlik dugunde millet gorsun diye mi sikintiya gireceksiniz? Niye baskalarinin ne dusundugunu bu derece onemsiyorsunuz ki? Kime hesap veriyorsunuz? O altinlar sizindi ve sizin icin de bozdurulup harcandi. Kime ne yahu... Ne garip dusunceler bunlar. Kendinize hic mi guveniniz yok, baskasina bagli, baskasina hesap vererek mi donduruyorsunuz evinizi? Neyse cok soru sordum.
Bir de evde niye "altin benim, kocamin degil" muhabbeti yapilir, ve ortak mal icin harcanan altin goze batar, sanki kendinize degil de sokaktan gecen adama fedakarlik yapilmis gibi dusunulur, anlamam. Evlendikten sonra senin paran, benim param olaylarini nahos buluyorum.Evlisiniz ama birbirinizi benimseyemediniz galiba. Insanlarin evlendikten sonra masraflarina birlikte sahip cikmasi gerektigini dusunuyorum. Durum yetmezse altin da bozdurulur. Bunlarin lafi edilmemeli. Sonucta senin malin icin bozulmus altin, kimseye fedakarlik yapmamissin.
Insallah canim...Rica ederim canım benim ne demek :) İnşallah sorunlarınız düzelir bir an önce...