Kredi cekmek mantikli olabilir mi ??

Ya aslında ben geride istemedim ben şöyle düşünmüştüm düğünde takılan herşey ikimizindi sadece ailemin taktığı bilezikleri ve gerdanlık setini vermedin gerisini verdim.Ben yerinizde olsam kimseye karıştırmam annem ve KV bana kızmadımı kızdılar ama ben bidaha olsam gene veririm dedim kayınpederinizin karakteri sizi zorlayanilir ama sizde başkasına vermediniz ya, genede istiyorum diyorsanız bebek sizi çok zorlamaz göreceksiniz zaten rızıkıyla gelecek bizde iki tane var bir tek eşim çalışıyor kiradayız çok şükür bi gün aç açık kalmadık içiniz rahat olsun altınlarınızı alın gitsin yoksa sonraya güç olur.biraz dağıldı yazdıklarım sanırım altınlarım geldi aklıma:KK45:
Cok guzel yazmissiniz cok tesekkur ederim :KK66: yani kredi isine sicak mi bakmaliyim sizce ?

Eminim kayinpederimin akli fikri para. Elinden gelse esimin maas kartini alir harcamalari kendi dogrultusunda yapar. Esim tayinini aldirmayi dusunuyo 8 ay sonra memlekete e biz oraya gidince esim en kucuk oldugu icin kayinpederimle yaşamak zorunda kalacaz bu durumda isler daha da zorlasir maalesef :KK43:
Neden beraber yasicaksiniz ki? Neyse o zaman sizin guvenceniz olabilir diye düşünüyorum şuan.

İyide sırf onlar ağzını açmasın diye kendinizi niye zora sokuyorsunuzkiiii altın size aitti sıkıştınız sattınız kime neee kredi çekip altın almayın çok yanlıııışşş yazın yediğiniz hurmalar kışın gelir ..... Tırmalar hesabı olur çok mahçup olurum elti vakası yaşanmasın istiyorsan sahte al tak zaten hava soğuk kazagın altında az gözükecek şekilde takdınmı olduda bitti bende yurtdışına gelirken bozdurdum epeyde altınım vardı aaaa yeni gelinsin niye bozdurdun öyle böyle diyenler çok oldu kimseyi tınlamadım kayınpederimde kızdı neden bozdurdun diye ben onları yurtdışında takamazdım çünkü hedefim ilk okula gitmekdi evde bıraksam kayınvalidenin geleni gideni bitmiyordu bankaya koysam onuda sordum eşim banka sigortasız eğer kilit kırılırsa biz karışmayız polisin işi bulmak diyormuş dertsiz başıma dert arayacağıma bozdurdum altın durduğu yerde dert adamın başına zaten

Millete altinim var diye gostermek icin kredi cekip sikintiya girmeye deger mi zaten borc icin satmissiniz bebeginiz olacak maddi yukunuz articak yarin obur gun maddi sikinti cektiginizde o elalem yardimci olmayacak size ne gerek var bence boşuna takiyosunuz milleti

1.5 senedir evliyim bu arada 3 bayram belki 10 tane de dugune gittim bu surecte 1 tane bilezik takmamisimdir koluma durduklari halde. Bana cok itici gelir kimsenin ne dedigini de takmam bu yüzden. Soran da olursa sevmiyorum bilezik takmayi deyiverirsiniz ne olacak sanki
Evet cok haklisiniz bende gercektende sevmem oyle altin satafat seyleri ama korkuyorm. Kayinpederim yalan soyledigimi ogrenirse olay cikarir 1 aylik evliyken once sadece 1 bilezigimi esime gizlice vermistm sadece kayinvalideme soylemistm oda kimseye soyleme demisti o sirada esim sehir disindaydi. Kayinpederim duyunca kiyameti kopardi beni evden kovmadigi kaldi resmen yeminle 1 hafta boyunca yemeden icmeden kesildim isi bosanmaya kadar getirdI halada aramizda sogukluk var bu mesele yuzunden. Esim arkamda durmadi mi bu konuda durdu ama babasinin karsisindada asla saygisindan vazgecmedi yine kayinpederden ozur diyelen ben oldum :KK43: cok farkli kisilige sahip bir aile olduklari icin ( sukur ki esim haric ) cok korkuyorm

İyide sırf onlar ağzını açmasın diye kendinizi niye zora sokuyorsunuzkiiii altın size aitti sıkıştınız sattınız kime neee kredi çekip altın almayın çok yanlıııışşş yazın yediğiniz hurmalar kışın gelir ..... Tırmalar hesabı olur çok mahçup olurum elti vakası yaşanmasın istiyorsan sahte al tak zaten hava soğuk kazagın altında az gözükecek şekilde takdınmı olduda bitti bende yurtdışına gelirken bozdurdum epeyde altınım vardı aaaa yeni gelinsin niye bozdurdun öyle böyle diyenler çok oldu kimseyi tınlamadım kayınpederimde kızdı neden bozdurdun diye ben onları yurtdışında takamazdım çünkü hedefim ilk okula gitmekdi evde bıraksam kayınvalidenin geleni gideni bitmiyordu bankaya koysam onuda sordum eşim banka sigortasız eğer kilit kırılırsa biz karışmayız polisin işi bulmak diyormuş dertsiz başıma dert arayacağıma bozdurdum altın durduğu yerde dert adamın başına zaten
Evet cok haklisiniz ama yinede tedirginlik var icimde benim ailem annemlerde duyarsa cok kizarlar bana. Kayinpederim ayri bi vaka zaten :KK43:

Konuyu fazla detaya girmeden anlatmaya calisicam arkadaslar lutfen acil fikirlerinize ihtiyacm var.6 aylik evliyim esimle evlendikten sonra tum takilarimi borclarimiz kapatmasi icin herkesten gizli olarak ona verdim kendi istegimle.Esimin tayini uzak yere ciktigi icin kimse bilmiyo.Simdi asil mesele mayista gorumcemin oglunun dugunu var herkes sorup duracak biliyorum.Kayinpederim duyarsa esimle arasinda cok buyuk sorunlar yasanir tabi banada ucu dokunur.Tabi bende eltiilerimin yaninda sönük durmakta istemiyorm dugunde.En kucuk gelinim.Esimle konustukta benim normalde takilarim 22 milyar civari yaklasik olarak tutuyo. Esim istersen kredi cekeyim altin dusunce kredi ile alayim diyo dugune kadar ama ben dugunde bos gitmek istemiyorum. Ikinci secenekte sundu bana ya da her ay hesabina belli bi miktar para yatiraym hic dokunmamak sartiyla yavas yavaş altinlarini diyo. Bu arada 5 haftalik hamileyim unv yeni mezun oldm ogretmenim ama calisamayacm bu gidisle :KK43: sizce napmaliyim noolur yardimci olun esim devlet memuru soyle düşünüyorum yarın birgun Rabbim nasip ederse bebegimiz dogdugunda bi memur maasiyla ancak ebev ihtiyaci cocuk masrafi kira derken esim bana para ayiramaz ve tabi bende bu durumda isteyemem. Sizce kredi ceksin mi altinlarim icin yoksa yavastan beklemelimiyim noolur yardimci olun durum anlattigim gibi :KK43:
valla cektir canım sonucta sen 1 sene sonra calısca n yani esinin maas 3000den asagı degildir biraz fazla mesai kalır olur 3500 en azındna 15 bin cektir bilezik yap burma olsun tanesi 2000den en azındna kalabalık gözükür bidahada sakın verme altınlarını

altının bu saatten sonra öyle 90 liraya düsücegini zannetmiyroum zaten yaz geliyo bence gramı 120 ye bile cıkabilir ayrıca siz zaten o altınları her sekılde alın bozsanda en fazla 1 2 tane bozarsın

Neden beraber yasicaksiniz ki? Neyse o zaman sizin guvenceniz olabilir diye düşünüyorum şuan.
Malesef beraber kalicaz. Kayinpederim ve kayinvalidem yasli olduklari icin baska kimse yanlarinda yok esimde evin kucugu oldugu icin inlara bakmakla yukumlu onlarda boyle bir adet var maalesef :KK43:

altının bu saatten sonra öyle 90 liraya düsücegini zannetmiyroum zaten yaz geliyo bence gramı 120 ye bile cıkabilir ayrıca siz zaten o altınları her sekılde alın bozsanda en fazla 1 2 tane bozarsın
Evet cok fazla dusecegini zaten zannetmiyorm. Kesinlikle o altinlari alirsak asla bozmayacam Rabbim cok zor gun gostermedikce

Evet cok haklisiniz bende gercektende sevmem oyle altin satafat seyleri ama korkuyorm. Kayinpederim yalan soyledigimi ogrenirse olay cikarir 1 aylik evliyken once sadece 1 bilezigimi esime gizlice vermistm sadece kayinvalideme soylemistm oda kimseye soyleme demisti o sirada esim sehir disindaydi. Kayinpederim duyunca kiyameti kopardi beni evden kovmadigi kaldi resmen yeminle 1 hafta boyunca yemeden icmeden kesildim isi bosanmaya kadar getirdI halada aramizda sogukluk var bu mesele yuzunden. Esim arkamda durmadi mi bu konuda durdu ama babasinin karsisindada asla saygisindan vazgecmedi yine kayinpederden ozur diyelen ben oldum :KK43: cok farkli kisilige sahip bir aile olduklari icin ( sukur ki esim haric ) cok korkuyorm

Bu insanlar sizin dugununuzu yapmamislar ki siz bu kadar borc icinde evlenmissiniz. Evet yapmak zorunda degiler ama karisma hakkini nasil buluyolar kendilerinde cok sinirlendim suan yazdıklarınızı okuyunca ne demek bilezigin hesabini sormak ? Ana baba olaydiniz da oglunuzu evlendirseydiniz satmak zorunda kalmasaydik diyemediniz mi ?

Nefret ediyorum boyle ailelerden

Bence siz altinlari falan bosverin suan en kucuk derdiniz o olsun onlarla birlikte yasicaz falan yazmissiniz o ihtimali bi sekilde ortadan kaldirin yazık bebeginiz de olcakmis guzel giden evliligine darbe vurmak olur. Ya Onların oldugu sehre tayin istemeyin yada ne yapin edin kendi evinize cikin. Esiniz de bilsin en kucuk diye kendini ezdirmek zorunda degil.

Malesef beraber kalicaz. Kayinpederim ve kayinvalidem yasli olduklari icin baska kimse yanlarinda yok esimde evin kucugu oldugu icin inlara bakmakla yukumlu onlarda boyle bir adet var maalesef :KK43:
eee sende gitme canım esini kandır gerekirse zor kullan yani cocgun var meslegin var ben bu saatten sonra kaynanayla yasayamam de ailenede söyle esini arasın ben kızımı kaynanan yanına veremem desin

Vermeye
valla cektir canım sonucta sen 1 sene sonra calısca n yani esinin maas 3000den asagı degildir biraz fazla mesai kalır olur 3500 en azındna 15 bin cektir bilezik yap burma olsun tanesi 2000den en azındna kalabalık gözükür bidahada sakın verme altınlarını
Vermeyecrm insallah yaptirirsak. Benim calisma durumuma gelince canim ben unv yeni mezum oldm okulum bitti 3hafta sonra dugunum olduhic sinavdi suydu derken hicbisey yapamadm. Simdide şükür Rabbime ki hamileyim 6 haftalik oldu 2 seneye kadar atamam biraz zor olur o zaman esim tek calismis olacak bi memur maasiyla maalesef ve onlarda mesai yok :KK43:

Sen bence altın düşünmeyi bırak,eşini düzeltmeye çalış ailesi konusunda..Bu senin için daha hayırlı olur..Kayınpederin kim oluyorda bu kadar karışabiliyor sizin hayatınıza? Sizin borcunuzdan,altınınızdan,paranızdan ona ne? Herkes durması gereken yeri bilecek..Eşin en sevmediğim erkek tipi..Aileye karşı bu kadar pasif kalan adamlar sonra eşlerini ezdiriyor..Kayınvalide ve kayınpederin yanında mutlu olabileceğini mi düşünüyorsun? Eşin ne hakla seni buna mecbur bırakıyor?

Bu insanlar sizin dugununuzu yapmamislar ki siz bu kadar borc icinde evlenmissiniz. Evet yapmak zorunda degiler ama karisma hakkini nasil buluyolar kendilerinde cok sinirlendim suan yazdıklarınızı okuyunca ne demek bilezigin hesabini sormak ? Ana baba olaydiniz da oglunuzu evlendirseydiniz satmak zorunda kalmasaydik diyemediniz mi ?

Nefret ediyorum boyle ailelerden

Bence siz altinlari falan bosverin suan en kucuk derdiniz o olsun onlarla birlikte yasicaz falan yazmissiniz o ihtimali bi sekilde ortadan kaldirin yazık bebeginiz de olcakmis guzel giden evliligine darbe vurmak olur. Ya Onların oldugu sehre tayin istemeyin yada ne yapin edin kendi evinize cikin. Esiniz de bilsin en kucuk diye kendini ezdirmek zorunda degil.
Cok guzel yazmissiniz yaa cok tesekkur ederim. Esimle biz evlenirken herseyimiz pplanli oldu babasi diger ogullarinin altinlarini evlerini herseyini kendisi yapti ama yeminle esime gelince 1 gram altinini bile yapmadi. Dugunumuzde 1 milyar bile masraf yapmamistir kendisi. Esim tamamen herseyi kendisi yapti birsuu borç altina girdi. Benim ailem ilk basta karsi çıktı evlenmemize ama ben sevdigim ixicin kabullendiler. Kayinpederim buna ragmen sanki kendi herseyi yapmis gibi hayatimiza mudahale ediyo. Cok zor durumdayim cook. Esim icin herseye katlandim ama onlarla yasamk istemiyorm esimin tayinini vermesinide istemiyorm ama burdada resmen gecim sikintisi cekiyoruz ne olacak bilmiyorm :KK43:

Bence altın kırala git düğüne ya da sahte tak anlaşılır mı kı bılemedım. Ben sımdıye kadar kaç düğüne gittim hıcbırınde de altınla gelen kimse görmedim öyle. Bır pırlanta küpe bır suyolu bır de baska bıleklık gayet sık durur zorunda mısınız düğünde oyle takıp gıtmeye :KK43:
Krediyi altın ıcın cekmeyın ılerıde cekeceksenız bebegınız ıcın cekersınız

Vermeye

Vermeyecrm insallah yaptirirsak. Benim calisma durumuma gelince canim ben unv yeni mezum oldm okulum bitti 3hafta sonra dugunum olduhic sinavdi suydu derken hicbisey yapamadm. Simdide şükür Rabbime ki hamileyim 6 haftalik oldu 2 seneye kadar atamam biraz zor olur o zaman esim tek calismis olacak bi memur maasiyla maalesef ve onlarda mesai yok :KK43:
genede 1500 almaz heralde yani bi sekılde idara edersin ama kaynana yanına sakın gitme ailenesöyle

X