- 10 Aralık 2014
- 8.631
- 6.441
-
- Konu Sahibi Benbirlaydii
Kiralaniyor muymus? Ilk defa duydum. Aslinda benim dusuncem sundan korkuyorum bebegimiz insallah dogdugunda masrafimiz dogal olarak artacak bi memur maasiyla istanbulda kirada yasamak cok zor. Daha sonra esim elinde olmadan altinlarimi yapamayabilirmi diyorm off kafam cok karisikAltın kiralanıyormuş, bu derdinize kolay bir çözüm olabilir.
Bir dizide de görmüştüm, geçen haberlerde de aynı şeyi gördüm. Pahalı olduğu için insanların kiraladığından bahsediyordu. Düğüne kadar altın parasını biriktiremez ya da kredi çekmek istemezseniz kiralamak çözüm olabilir.Kiralaniyor muymus? Ilk defa duydum. Aslinda benim dusuncem sundan korkuyorum bebegimiz insallah dogdugunda masrafimiz dogal olarak artacak bi memur maasiyla istanbulda kirada yasamak cok zor. Daha sonra esim elinde olmadan altinlarimi yapamayabilirmi diyorm off kafam cok karisik
Bende zorla vermedim hatta kendim esime isteyerek verdm konuyuda ben açıp verdm cunku cok zor durumdaydi..Sende haklisin giden geri gelmiyo ama onlar benim hakkim almak istiyorm ama sarsmazmi desen evet sarsar ama mecbur canim biliyorm ki esim su durumda almazsa bidaha zor alir ve yarin birgun tayini memlekete cikarsa kayinpederim cok para meraklisi esimi hic rahat birakmaz hergun kapimiza gelip para ister bu durumları da goz onunde bulundurarak soyluyorm. Sence napmaliyim danisacak kimsem yok cunku ailem dahi kimsenin haberi yokCanım aynı senin yapdığını bende yapdım herşeyi verdim pişmanmıyım evet giden gelmiyor yerine geri ama kredi çekipde almak bana mantıklı gelmiyor ama senin düşüncende mantıklı peki kredi sizi sarsmazmı.
Evet bende geri gelmemesinden korkuyorm. Daha 6 aylik evliyim simdi aldiramazsam bidaha alamam. Esim biraz zorlanacak yipranacak ama mecburBir dizide de görmüştüm, geçen haberlerde de aynı şeyi gördüm. Pahalı olduğu için insanların kiraladığından bahsediyordu. Düğüne kadar altın parasını biriktiremez ya da kredi çekmek istemezseniz kiralamak çözüm olabilir.
Ama altınlar yerine krediyle konsun nasıl olsa öderiz de diyebiliyorsanız altınları alın. Zira giden geri gelmiyor.
6 aylık bir rahatlama için mi verdiniz altınları? Şimdi kredi çekerseniz aynı duruma dönüş olacak.Bende zorla vermedim hatta kendim esime isteyerek verdm konuyuda ben açıp verdm cunku cok zor durumdaydi..Sende haklisin giden geri gelmiyo ama onlar benim hakkim almak istiyorm ama sarsmazmi desen evet sarsar ama mecbur canim biliyorm ki esim su durumda almazsa bidaha zor alir ve yarin birgun tayini memlekete cikarsa kayinpederim cok para meraklisi esimi hic rahat birakmaz hergun kapimiza gelip para ister bu durumları da goz onunde bulundurarak soyluyorm. Sence napmaliyim danisacak kimsem yok cunku ailem dahi kimsenin haberi yok
Evet esim cok duyarli her konuda cok sukur. Ama ne bileyim sonra esimin ustunede benim ustumede cok gelecekler biliyorm. Benim kayinpederim asiri baskici bi insan esim evin en kucugu oldugu icin herseyine karisilir. Babasinada asla karsi cikacak bi insan degil cok saygili biri. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Bu konu yuzunden esimle aramiza resmen sogukluk girdiSize ait olan altının hesabını neden verıyorsunuz ! Onlara ne ! Kime ne ! Ne güzel destek olmuşsun eşine, belli ki olsa adam serecek önüne her şeyi! Yetmez mi?
Sorana sattik dersiniz, altın için kredi mi çekilir? Bebeğini düşün, boşver altını. Zaten durumunuz belli, yapmayiversin. Ona borclanacaginiza, eğitimine yatırım yap, KPSS kursuna git doğumdan sonra.
Mantıklı düşün canım biraz.
Evet oyle de sonrasindan korkuyorm. Her ay ceyrek ya da tam altin fikri geldi aklima ama sonra su durum aklimi kurcaladi hem kiraciyiz istanbulda yasam sartlari zor. Bi memur maasiyla bebek masrafi mi ev masraflari mi derken yine hep ertelenecek ben bundan korkuyormKredi çekip altın almak bana pek mantılı gelmedi. Bunun yerine her ay çeyrek alabilirsiniz bence. O da olmazsa eşinizin dediği gibi her ay bir hesapta para biriktirin sonra altın fiyatları düşünce alın.
Saygı başka, biat başka. Maddi anlamda beklentileri olacağına eminsen, borca sokman mantıklı tabi. Esin hayır diyemicekse, bilememEvet esim cok duyarli her konuda cok sukur. Ama ne bileyim sonra esimin ustunede benim ustumede cok gelecekler biliyorm. Benim kayinpederim asiri baskici bi insan esim evin en kucugu oldugu icin herseyine karisilir. Babasinada asla karsi cikacak bi insan degil cok saygili biri. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Bu konu yuzunden esimle aramiza resmen sogukluk girdi
ISte dedigin gibi bende bundan korkuyorum bir sure sonra alma istegi yitirir mi diye? Esime guvenim sonsuz ama yinede insanoglu diyorm. Sonucta o altinlar benim hakkim.6 aylık bir rahatlama için mi verdiniz altınları? Şimdi kredi çekerseniz aynı duruma dönüş olacak.
Altın fiyatları da yüksek sanırım zararlı çıkacaksınız. Krediyi çektirip aldırın yine de, düğün gibi bir vesile de bulamayanilirsiniz ilerde. Eşiniz de bir süre sonra alma isteğini tamamen yitirecektir.
Ya aslında ben geride istemedim ben şöyle düşünmüştüm düğünde takılan herşey ikimizindi sadece ailemin taktığı bilezikleri ve gerdanlık setini vermedin gerisini verdim.Ben yerinizde olsam kimseye karıştırmam annem ve KV bana kızmadımı kızdılar ama ben bidaha olsam gene veririm dedim kayınpederinizin karakteri sizi zorlayanilir ama sizde başkasına vermediniz ya, genede istiyorum diyorsanız bebek sizi çok zorlamaz göreceksiniz zaten rızıkıyla gelecek bizde iki tane var bir tek eşim çalışıyor kiradayız çok şükür bi gün aç açık kalmadık içiniz rahat olsun altınlarınızı alın gitsin yoksa sonraya güç olur.biraz dağıldı yazdıklarım sanırım altınlarım geldi aklımaBende zorla vermedim hatta kendim esime isteyerek verdm konuyuda ben açıp verdm cunku cok zor durumdaydi..Sende haklisin giden geri gelmiyo ama onlar benim hakkim almak istiyorm ama sarsmazmi desen evet sarsar ama mecbur canim biliyorm ki esim su durumda almazsa bidaha zor alir ve yarin birgun tayini memlekete cikarsa kayinpederim cok para meraklisi esimi hic rahat birakmaz hergun kapimiza gelip para ister bu durumları da goz onunde bulundurarak soyluyorm. Sence napmaliyim danisacak kimsem yok cunku ailem dahi kimsenin haberi yok
Eminim kayinpederimin akli fikri para. Elinden gelse esimin maas kartini alir harcamalari kendi dogrultusunda yapar. Esim tayinini aldirmayi dusunuyo 8 ay sonra memlekete e biz oraya gidince esim en kucuk oldugu icin kayinpederimle yaşamak zorunda kalacaz bu durumda isler daha da zorlasir maalesefSaygı başka, biat başka. Maddi anlamda beklentileri olacağına eminsen, borca sokman mantıklı tabi. Esin hayır diyemicekse, bilemem