Kredi, Burs, Katk Kredisi vs....Hakknda herey!

kızlar sınav bitsin tercihler açıklansın direkt başvuracağım başbakanlık bursuna
ama birşey soracağım
ben şimdi kazanddım mesela başbakanlık bursunu başka bir vakıfa da başvuru yapamaz mıyım
vermezler mi :uhm:

hazırlık okuyanlar son yılda alıyolar mı galiba 4 yıl alınıyo 5 yıl okunuyo nasıl oluyo bu iş anlamadım

hazırlık okudum ve 5 yıl aldım canım
öğrenim gördüğün sürece devam ediyor
ama başka yerden burs alma imkanın varsa öğrenime hiç bulaşma derim

ayyy öğrenim kredisine çok ihtiyacınız yoksa almayınn sakın.ben öğrenim ve katkı almıştım.2,5 senedir canım çıkıyor.3 ayda 782 ödüyorum.son bir taksitim kaldı.

Arkadaşlar çoğunuz kredi almayın demişsiniz. Ama benim aklıma takılan birşey var bir öğrencinin üniversitede okurken aylık gideri ne kadar olur. Bana aşağı-yukarı bir rakam söylerseniz ben de ona göre başvuru yapıp yapmayacağıma karrar vermek istiyorum. Ama burs ve devlet yurduna yine başvuru yapmayı düşünüyorum.

Öğrencye göre değişir canım.Yol vs yemek derken 350buluyo acıkcası ama sonradan düşürürsün ordan burdan kısıyosun ister istemez

Hmm, ama ilk gittiğim ay baya bir masraf olur sanırım. Harç parası kitap parası ve tahmin edemediğim daha birsürü masraf derken... Teşekkürler cevap için. opuyorumnanaktan

canım.üniversite birinci sınıfı bitiridim.burs çıkmamıştı.ikinci sınıfa başlıyacağım.tekrar burs başvurusu yapacağım.arasınıf bu mu demek yani?ben arasınıfta mıyım şimdi?anlayamadımda.yardımcı olursan sevinirim canım .şimdiden teşekkürler

selam.. ben 2.sınıfa geçtim burs alıyorum kykdan. bu arasınıf başvurularında 2.sınıf için tekrar başvurmam gerekiyor mu burs almak için? yoksa bu başvurular daha önce burs çıkmayan arasınıf öğrencileri için mi:s bilen biri cevaplarsa çok sevinirm opuyorumnanaktan

şu anda senin yapabilceğin birşey yok canım.burs almayanlar almak için başvuru yapıyor

arkadaşlar ben 2003 yılında katkı kredisi almıştım ama üniv. bıraktım ve daha sonra zamanında geri ödemesini de yaptım.
şimdi yeniden sınava gircem başbakanlık bursu alabilir miyim?

Son düzenleme:
arkadaşlar ben başvurumu dün yaptım. başvuru yapacak arkadaşlara Allah yardım etsin inşallah ihtiyacı olan herkese burs çıkar.bişey sorcam öğrenim kredisi aylık ne kadar acaba.

200 lira canım su an ocakta 220 olacak bal gibi geliyo her ayın 7snde tabi bide bunu geri ödemesi var mafoldumben

evet sen arasınıfsın. bu yıl değil daha önce herhangi bir yılda üniversiteyi kazanan ve hala mezun olmamış durumda olan herkes arasınıf oluyor. yani üniversitede en az 1 yılını bitirmiş olanlar

ayda ne kadar gider diye sormuş biri. 300-350 diye cevap gelmiş ama büyük şehirler için çok çok az bir rakam! hele de istanbul yazacaksanız devlet yurdunda bile kalsanız en az 500 ü gözden çıkarın. özellikle dışarıda yemek çok pahalı. aylık ortalama 50 tl yol parası. minibüs ve otobüsü birlikte kullanmak zorundaysanız 100 e kadar yolu var. dönem başında kitap fotokopi masrafı da çok oluyor. ilk ay her zaman daha fazla para gider. bir de her dönem başında harçlar ödenir.

hele de yeni kazananlar için hiç tahmin edemeyeceğiniz masraflar oluyor. özellikle de ailesinden ayrılacaklar için pamuk eller cebe! bu durumda olup maddi yönden çok rahat olmayanlara tavsiyem, bu ayki harçlıklarınızı ota çöpe harcamayın kenara koyun, bayramda gidin el öpün laf arasında ben üniversite kazandım deyin ki harçlık versinler. ben hala el öpüp para topluyorum hiiiiç de utanmıyorum. okuyorum lan para lazım!:lepi:

yurda ilk kayıtta da depozito alıyorlar. yurt tipine göre değişiyor ama mutlaka alınıyor. ailenize şimdiden söyleyin hazırlıklı olsunlar.

bilgiler için teşekkürler. 4. seneme giriyorum hem katkı hem kredi alıyorum, bi türlü bursa çevirmediler. 3 koca senede 1 burs göremedim ona yanıyorumakannehir

kızlar benim de bir sorum var. seneye okul bitiyor, kredi de bitiyor tabi ama tam olarak hangi ayda son kredimizi alıyoruz? haziranın 7 si mi son yoksa yaz döneminde 2-3 ay daha verecekler mi? sanki yazın da veriyorlar diye duymuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…