İngiltere’ de vücut ve mask tiyatrosu projeleri üreterek dünya çapında şöhretli oyun lar tasarlayan rejisör Toby Wilsher, yeni bir İstanbul macerası kurguladı. Sersemler Evi’ nden sonra Kral Dairesi ile bizi şaşırtmaya ve güldürmeye devam ediyor..
Tarih : 28 Kasım 2007
Saat : 20:00
Yer : Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi/Tuzla
Tiyatronun sadece ses ve söz sanatı olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz…
(Bir otelin kral dairesi.. Perde açıldığında yerde üç ceset yatmaktadır. Cesetlerden biri konuşur) ” Ne yazık ki her şeyi kaçırdınız. Oyun sona erdi ve biz öldük.. Kusura bakmayın.. (sessizlik) Ama madem bu kadar kalabalıksınız, size nasıl öldüğümüzü anlatalım bari…”
İstanbul’ da bir otelin kral dairesindeyiz.. her şey otelin bilgisayarının bozulmasıyla başlar. Kral dairesi bir tanedir, ama aynı güne üç ayrı rezervasyon yaptırılmıştır. Üç ayrı çift, balayını geçirmek üzere otele gelir ve beklenen kargaşa başlar. Otel personeli durumu idare edip kurtulmak için çırpınırken, gelen çiftler odada kendi dünyalarını kurmaya başlamışlardır bile…
İstanbul Devlet Tiyatrosu
Reji-Tasarım-Beden Dili: Toby Wilsher
Türkçesi-Dramaturg: Selen Korad Birkiye
Dekor Tasarımı: Burhan Yılmaz
Kostüm Tasarımı: Mihriban Oran
Işık Tasarımı: Yakup Çartık
Dans Düzeni: Erdal Uğurlu
OYUNCULAR: Fikret Urucu, Elif Erdal, Arzu Oş, Fatih Sarı, Deniz Bolışık, Erkan Avcı, Celal Örnek, Emrah Bozkurt, Sibel Akdeniz Demirtaş
ben geçen ay bu oyunu izledim. tek kelimeyle mükemmel bir oyun. maskelerle bir tiyatroyu gözümde canlandıramıyordum ama gidince tüm fikirlerim değişti. mutlaka gidin.
evet ben de izlemiştim bu oyunu. teknik güzel ama içerik olarak falza klişe geldi bana. yani komedi olsun diye yazılmış gibiydi, hatta yer yer bu durum çok öne çıkıyordu. ama tekrar ediyorum mask tekniği oldukça başarılıydı. daha iyi olabilirdi.