• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kpss'de işletme bölümü ?

why_be

varken yok gibi
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.330
73
318
Diğer
merhaba arkadaşlar,
ben 2 yıllık bilgisayar teknolojileri ve programlama mezunuyum. Bu bölümden mezun arkadaşlar bilirler. sınavsız işletme yada iktisat bölümüne 3. sınıftan başlayabiliyoruz. tabi açıköğretim olarak.
sorum şu ; ben açıköğretim işletmeye geçiş yapar ve mezun olursam kpss'de atanma şansım nedir? harcadığım emeğe değer mi ? işletme bölümünden alınan memur oranı ne durumda?
Kpss çalışırken ekstradan çalışmam gereken bölümler olurmu ? (maliye gibi ) yada 'şuna da çalışırsan ve uygun puanı alırsan atanma şansın daha yüksek ' diyebileceğiniz kısımlar var mı ?
çok soru sordum ama bu mesele çok kurcalıyo kafamı. geçen yılımı bunları düşünmekle geçirdim. bu sene birşeyler yapayım istiyorum.
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
.

Son düzenleme:
Aranızda hiç mi yok işletme okuyup da kpss ye hazırlanan. neden kimse bilgisini paylaşmıyor?

ŞİMDİ BENle senşle aynı durumdayım. aynı okulu bitirdim ve açıköğretim işletme 3. sınıftayım..
şöyleki;

önlisans mezunu olarak kpss de aldıgının puanın 4 yıllık kpss de yarısını bile alman zor aldıgın eğitimle beraber (eğerki meslek lisesi çıkışlıysan dahada zor bu durum)
ben 3 sınıftayım ama 4. sınıfta bir kaç yıl dondurmayı düşünüyorum atanana kadar..
atandıktan sonra ama 4 yıl mezunu olunca maaş artıyo yada işyerinde yükselmeni sağlar..
benimde siteğim bu yoksa kpss 4 yıllıkta kendime okdar güvenmiyorum..

ha şu durum var..
partide adamın varsa.. sorgusuz sualsiz atanacaksan.. işetme yada başka bi bölüm hiçbiri farketmiyo şuyanki hükümette o başka..
yoksa işletme ile atanma şansı tabiki yüksek fakat bankalara daha çok yöneliyo işletme-iktisat - kamu- çevko mezunları...

merhaba arkadaşlar,
ben 2 yıllık bilgisayar teknolojileri ve programlama mezunuyum. Bu bölümden mezun arkadaşlar bilirler. sınavsız işletme yada iktisat bölümüne 3. sınıftan başlayabiliyoruz. tabi açıköğretim olarak.
sorum şu ; ben açıköğretim işletmeye geçiş yapar ve mezun olursam kpss'de atanma şansım nedir? harcadığım emeğe değer mi ? işletme bölümünden alınan memur oranı ne durumda?
Kpss çalışırken ekstradan çalışmam gereken bölümler olurmu ? (maliye gibi ) yada 'şuna da çalışırsan ve uygun puanı alırsan atanma şansın daha yüksek ' diyebileceğiniz kısımlar var mı ?
çok soru sordum ama bu mesele çok kurcalıyo kafamı. geçen yılımı bunları düşünmekle geçirdim. bu sene birşeyler yapayım istiyorum.
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
.

canım ben iktisat mezunuyum aöfden zaten iktisatla işletme aynı şu an bende kpssye hazırlanyrm işletme bölümünü btrdgn de kpss de iki seçeneğin oluyor yha a grubu ya da b grubu a grubu : uzmanlık vergi denetmenlıgı müffetişlik gbı yuksek bolumlere grebılıyrsn derslere gelınce çok zor türkçe matematık tarıh vatandaşlık cgrfya ingilizce ayrıca kendı alanında var bunlarda ıktısat işletme malıye hukuk muhasebe bunlardan da sorumlu olyrsn gerçekten çok zor msela iktisat bir dersle btmyr bölümlere ayrılıyor mikro iktisat makro iktisat uluslararası ıktısat vs. sınavı kazandın dıyelım bu arada sınavı kazanmak ıcınde 75 alman gerek en az tabı kuruma göre degısır kurumlar ornegın malıye sınav acıyor ona giriyorsun ankara da onu da kazanırsan mulakat yıne ankara da ve sonunda uzman yardmcıs denetmen vs olyrsn maaşları çok ıyı 1750 tl falan. b grubu ıse düz memurluk 2 yıl da bir olur mesela bu sene yok seneye var bunun ıcınde yüksek puan alman gerek 85 gbi direk atanyrsn çünkü ve sadece turkce matematık vatandaslık tarıh cgrafyadan sorumlusun malıye de unvler de beledıyelerde vs. memur olabılırsın tercıhler de kı sıralama da onemlı tabi maaşa gelınce de 1300 1400 gbı degısır

ben ıkı yıldır uzmanlık ıcın ugrsayrm a grubu ıcın gerçekten zor ama başaracağım ALLAHIN izniyle. Eğer başka bölüm seçebiliyrsan bence onu seç işletme iktisat yha özel sektörde kalıcaksın o da zor çalışma saatlerı şartları vs . ya da kamu için uğrasıcaksın o da yıllarını alıyor. kolay gelsın

canım kpss o kadar karışık bir süreç ki anlatmakta zor anlamakta
bildiğim kadarını anlatmaya çalışacağım
öss gibi belli bir puanı alırsan şu yere atanırsın diyemez hiç kimse
atanma şansını o seneki memur alım sayısı gibi şeyler etkiliyor
iki tane sınav var A grubu kadrolar bir de B grubu kadrolar
A grubu kadrolara hazırlanmak istiyorsan alan derslerinden hazırlanman gerekiyor
(işletme,iktisat,maliye,kamu,hukuk gibi..)
B grubu kadrolar da normal memurluk icin
(cografya,türkçe,matematik,vatandaşlık,tarih,güncel bilgiler gibi..)
A grubu uzmanlık gibi meslekler oluyor onlara girmek icin önce kpss den belli bir puan alıp girmek istediğin kurumun sınavını takip edip sınavına başvuruyorsun kazanırsan mülakat falan
ama maaşları çok iyi
normal memur olmak istiyorsan 85 üstü alırsan yerleşme şansın daha yüksek oluyormuş.

A grubundan hazırlanmak istiyorsan ingilizce de bir nebze etkiliyor.
kpss de 120 puan türü var.her kurum belli bir puan türünden alıyor.
mesela
kaymakam olmak istersen kpssP37 den alınıyor
gy:0.1 gk:0.1 hu:0.05 ik:0.05 ui:0.1 yd:0.6
yani genel kültür,genel yetenek,hukuk,iktisat,yabancı dil puanların etkiliyor.

anlatmaya çalıştım ama bilmiyorum ne kadar becerebildim.
eğer kpss A dan hazırlanmak istersen 120 puan türü de var elimde
puan olarak yazmıyor ama nereye girmek istiyorsan o kurumun hangi puan türünden aldığı,hangi dersler ağırlıklı olduğu yazıyor.
sormak istersen burdayım.
başarılar..

bu arada
kpss A her yıl
B iki yılda bir yapılıyor(çift yıllarda)

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. gerçekten aydınlatıcıydı cevaplarınız.:71::kkk:

ŞİMDİ BENle senşle aynı durumdayım. aynı okulu bitirdim ve açıköğretim işletme 3. sınıftayım..
şöyleki;

önlisans mezunu olarak kpss de aldıgının puanın 4 yıllık kpss de yarısını bile alman zor aldıgın eğitimle beraber (eğerki meslek lisesi çıkışlıysan dahada zor bu durum)
ben 3 sınıftayım ama 4. sınıfta bir kaç yıl dondurmayı düşünüyorum atanana kadar..
atandıktan sonra ama 4 yıl mezunu olunca maaş artıyo yada işyerinde yükselmeni sağlar..
benimde siteğim bu yoksa kpss 4 yıllıkta kendime okdar güvenmiyorum..

evet kayıt dondurmak gerçekten mantıklı:34: bende böyle bişey yapmayı düşünebilirim.
peki başlarken direk 3. sınıftan mı başladın yoksa 1 sene hazırlık mı okudun .
dgs ye girmeme gerek yok değil mi , yani eylülde (yada kayıt tarihi ne zamansa ) direk açıköğretim bürosuna gidip kayıt yaptırabilirim ??

evet kayıt dondurmak gerçekten mantıklı:34: bende böyle bişey yapmayı düşünebilirim.
peki başlarken direk 3. sınıftan mı başladın yoksa 1 sene hazırlık mı okudun .
dgs ye girmeme gerek yok değil mi , yani eylülde (yada kayıt tarihi ne zamansa ) direk açıköğretim bürosuna gidip kayıt yaptırabilirim ??

evet direk kayıt yaptırabiliyodum ben. şuanda öyledir tahminim ama yine bi çıköğretim bürosuna sor istersen
1 yıl intibak yani deneme senesi var
4 ders alıyosun o yıl
sonra 3. sınıf ondan sonra 4 :)

canım konularını karıştırırken farkettim bu konunu da:1:
aynı durumdayız hemen cevap vereyim sana:71:
İŞletme önlisans mezun olduktan sonra DGS ye girmedim. Açık öğretime geçiş yaptım. 3. sınıftan başladım. 3.sınıfta ne olduğunu kavrayamadık tabi sudan çıkmış balık misali..

neyse kpss konusunda yazdığım mesajı okumuşsundur. İşletme mezunlarına hemen hemen her kurumda iş kapısı var. Kpss puanını iyi aldıkktan sonra girersin tatlım:70:
Hakkımızda hayırlısı olsun:51:

araştırılıyorum sanırım:27:
bende bu sene başlıyorum işletmeden .
amin ,hakkımızda hayırlısı:6:

Back