• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss ve Matematik Derdi : Rehber Öğretmenden Tavsiyeler

aslanbash

Nilay
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2008
22
0
286
İstanbul
Matematik dersi hemen hemen bütün sınavlarda ciddi bir problem teşkil ediyor bu sınavlara girenler için. Sadece Matematik dersini halledebilmek için dersanelere gidildiğine dahi şahitlik ediyoruz. sayısal konularının kendi kendine öğrenilirliği sözel konulara nisbetle daha zor olduğundan olsa gerek ülkemizde eğitim alanında en ciddi parasal meblağlar bu derslere akıtılıyor.

forumda reklam yapma konusunda bir hassasiyet olduğundan bu yazımda "son derece etkili" bulduğum bazı görsel eserlerin ismini vermeden artık mevcut olduğuna değinerek sadece çalışma teknikleriyle ilgili tavsiyelerime geçeyim :

• öncelikle matematik ve geometri dersleri kpss sınavında karşımıza hangi konular kapsamında çıkacak bunları iyi belirlemeliyiz.
  • matematik ve geometri soruları eleme sorularıdır arkadaşlar, rakiplerinizi çoğunlukla bu sorularla elersiniz, unutmayın, konuların zor gelmesi bundan dolayı motivasyonunuzu etkilemesin, bu bir savaşsa -ki malesef öyle- matematik en güçlü silahınız olacak onu elinizden bırakmayın.
  • bu derslerden pek başarılı olmayıp da çalışanlarda gördüğüm en büyük eksiklik sevdikleri ve bildikleri konularla fazla oyalanmaları olmuştur. mesela geometri dersindeki üçgende açılar konusu. yapması zevkli vs. gibi sebeplerle biraz da yapılabilirliğinin nisbeten kolay olmasından dolayı sadece bununla ilgili testleri çözen arkadaşlar görmüşlüğüm var. halbuki cepte olan konulardan ziyade eksik olan konulara yoğunlaşmalı.
  • bir konu anlatım kitabından matematik veya geometri çalışacaksanız şayet, insanlardan aldığınız tavsiyelerin yanında o eserlerin anlatım dilini mutlaka inceleyin, bazıları fazlaca teknik bir dil kullanıp herşeyi en başta zormuş gibi gösterebiliyor, anladığınız eser en iyisidir unutmayın.
  • özel ders, dersane üniversiteye hazırlanan öğrenciler için gerekli olabiliyor, çünkü önlerinde sayısalın halledilmesi gereken pek çok konusu var. ama özellikle kpss sınavı için nisbeten gerekli konu sayısı daha az olduğundan görsel eğitim setleri işinizi görecektir.
  • ve bütün rehber öğretmenlerin söylediği klasik tavsiye, bol soru çözmelisiniz.

iyi çalışmalar

• öncelikle matematik ve geometri dersleri kpss sınavında karşımıza hangi konular kapsamında çıkacak bunları iyi belirlemeliyiz.

iyi çalışmalar

işte sorun asıl burada, hangi konudan çıkacağı çok belli değil.. tamam öss gibi kapsamı geniş değil ama soruların bir standardı yok..

yine de teşekkürler..

geneli itibariyle öss'de geçerli olan matematik 1 ( yeni sistemde ygs'deki ) konulardan çıkıyor, istisnai durumlar oluyor ama genel olarak matematik 1 konuları.

Matematik 1 Konuları Şöyle :

Temel Kavramlar
Sayı Sistemleri
Dört ışlem
Bölünebilme Kuralları
Asal Çarpanlara Ayırma
Obeb Okek
Basit Eşitsizlikler
Mutlak Değer
Üslü ıfadeler
Köklü ıfadeler
Çarpanlara Ayırma
Denklem Çözme
Oran Orantı
Sayı Problemleri
Kesir Problemleri
ışçi Havuz Problemleri
Yaş Problemleri
Hareket Problemleri
Yüzde Problemleri
Faiz Karışım Problemleri
Kümeler 1
Kümeler 2
Fonksiyonlar 1
Fonksiyonlar 2
ışlem
Modüler Aritmetik 1
Modüler Aritmetik 2

Bir de geometri var tabi..

valla 2008 çok kolaydı ama a2009 afedersin kol gibiydi...hakikaten ayarı yokmudur nedir...ter aktı sinirden bi taraflarımdan zor yetiştirdim..

bn açık lise mezunuyum matematikte temelim hiç yok ve bu sene ygs ye gireceğim nasl çalşacağmı ne yapacağmı nasıl halledecğimi bilmiyorm yardımcı olursanız zsevinirim.

matematikten nekadar soru çözersek okadar iyi soru çeşitlerini bilince biraz daha iş basitleşiyor çok soru çözmek lazım çokkk

Back