KPSS SÜRECİNDE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK

z1d

Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2022
66
-4
Ücretli öğretmenlik başvurularının sonuna geldik ama ben daha karar veremedim, tecrübesi olan yardımcı olabilir mi??

Türkçe öğretmenliğinden bu sene mezun oldum, KPSS'ye çalışıyorum ama bu sene için pek umutlu değilim. Biliyorsunuz, ücretli öğretmenlik başvuru dönemlerindeyiz. Sizce ilk dönem ücretli öğretmenlik yaparak KPSS'ye hazırlanmayı bir arada yürütebilmek mümkün mü? Ücretli öğretmenlik yapmak çok yorucu oluyor mu? Eğer ki karar verebilirsem ikinci dönem bırakıp sadece KPSS'ye odaklanmayı düşünüyorum. Maddiyata çok ihtiyacım yok (olsa daha iyi olur ama), önceliğim elbette atanmak ama bu bunaltıcı süreçte farklı bir deneyim pozitif anlamda bana neler katar, atanmak nasip olursa yeni bir şehre alışmanın zorluğuyla ekstra okulda sudan çıkmış balık zorluğunu yaşamam diye düşünmek mantıklı mıdır? KPSS sürecinde ücretli yapmanın pozitif/negatif ne gibi yansımaları olur, tecrübesi olan bir fikir beyanında bulunursa çok memnun olurum.

Branş öğretmenligi o kadar zor olmaz.15 saat girmek istiyorum dersiniz. Zaten ekders karşılığı olacağı için sıkıntı olmaz. 15 saat verirler. Üzerine başka öğretmen girebilir. Başka öğretmene ders yazılabilir halk eğitime de başvurun baktınız yürümüyor istifa edebilirsiniz

Okula göre rahatlık seviyesi değişiyor. Ben yaptım, tamamen okul tipine bağlı olarak çok kötü bir süreçti. Bu kadar az bir para için gerçekten ihtiyaç durumu yoksa hiç bulaşmadan ders çalışın. Ya da özel okul.

maddi olarak ihtiyacınız yoksa hiç başvurmayın. ikisi beraber inanın çok zor yürüyor. Bir de bağımlılık yapıyor bırakamıyorsunuz hem hazırlanıp hem ücretli yaparak okulu uzatmış biri olarak tavsiye etmiyorum hiç. Önceliğiniz atanmak olsun

Mezun olur olmaz iki sene ücretli öğretmenlik,1 sene kolejde öğretmenlik yaptım.Bu süre boyunca hem çalışıp hem kpss ye hazırlanmaya çalışarak boşa kürek çektim.Bekardim oysa.Yemek yapma derdi yok parayada çok ihtiyacım yoktu.Evlendim evliliğimin ilk yılları kpss ye hazırlanmakta geçti ve 29 yaşımda atandım.
hayatımın en büyük pişmanlığidir.
Emeginizi sadece kpss ye verin ve sonra hayatın tadini çıkarın

Sosyal medyada dolanıyor. Ücretli öğretmenlere kadro verilecekmiş.cok saçma ve o kadar da haksız bir uygulama ki.normalde ücretli yapma derdim ama madem bedavadan kadro veriliyor sende ücretli çalış

Sosyal medyada dolanıyor. Ücretli öğretmenlere kadro verilecekmiş.cok saçma ve o kadar da haksız bir uygulama ki.normalde ücretli yapma derdim ama madem bedavadan kadro veriliyor sende ücretli çalış
Dolaşan haber kesin olmamakla beraber doğru olması durumunda da kadroya giremez. Bunun için belli bir ücretli öğretmelik süresi gerekiyor, 5 sene gibi

Bende yapmıştım ücretli öğretmenlik. Çok yoruluyordum. Paraya ihtiyacın varsa bile ordan aldığın para işine yaramaz. O yüzden bence otur ders çalış. Tecrübe konusunda da acele etme, zaman içinde tecrübe kazanacaksın zaten.

Ben atandığım sene 2 ay falan yapmıştım o da hafta sonları kurslara giriyordum ama çok zor oluyor hem ders hem çalışmak ben o hafta sonları hiç çalışamadım
Derslerin hazırlığını yaptim cunku

Fikirleriniz için teşekkür ederim, başvurmaktan vazgeçtim belki duruma göre ikinci dönem düşünürüm

Muhtemelen temelin pek yoktur bence bir sene sıkı çalışıp atanmaya bak. Malesef ki Türkçe kontenjanları da düştü ne olacağı belli değil puanını aldıktan sonra atama olana kadar ücretli yine yaparsın.

Eğer atama sayısı düşük bir bölümse ücretli öğretmenliğe hiç başlamayın kapanıp sınava hazırlanın. Rahat atanabileceğiniz bir branşsa bir dönem ücretli düşünebilirsiniz.

Kararlı olun en az 2 dönem çalışmanız lazım. Öyle bir dönem çalışayım sonra olmazsa ayrılayım okur mu? O çocuklar alışacaklar ona göre ders çalışma rutinleri olacak. Bir sene de 2 farklı Türkçe öğretmenini hangi çocuk ya da veli ister?çok bencilce buldum bu isteğinizi.

5 sene her anlamda çok az ve öyle olsa bile yılların emeğini vermiş Öğretmenlere büyük haklsızlık.
Yani atanmamış ve bunun için çok çaba harcamış biri olarak baktığımda bile haklı bir durum değil bence de. Yapılması gereken ücretliye kadro değil iyice azaltılan öğretmen alımlarını yükseltmek diye düşünüyorum.

Fikirleriniz için teşekkür ederim, başvurmaktan vazgeçtim belki duruma göre ikinci dönem düşünürüm
Ben bir yıl senin yapmayı düşündüğün gibi yaptım. İlk dönem ücretli yapıp dershane parasını kazandım.ikinci dönemde ayrıldım. O yıl 79 aldım olmadı. Seneye evde oturup çalıştım temel vardı tabi 89.9 ile atandım şükür. İkinci dönem gitmek çok mantıklı gelmedi bana

Reactions: z1d
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…